Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-04-29T00:35:05: 1

Brevkassespørgsmål

Er jeg for ung

Indsendt af pige13 år


hej brevkasse, jeg har vidst at jeg var biseksuel i to år, jeg har ikke rigtig sagt det til nogen, ud over min kusine som er pan, hun har sprunget sådan halvt ud, hendes mor sagde at det var helt i orden hvis at hun ikke var hetro, men det er ikke lige hvad min mor siger, nogle af mine venner er sprunget ud, det havde jeg så fortalt til min mor hvor hun så siger at det er en meget tidlig alder at finde ud af sin seksualitet, hun virkede ikke som en stor fan af LGBTQ+.

jeg har heller ikke lyst til at springe ud til mine venner, jeg har løjet i et halvt år fordi at en af dem bliver ved med at kalde mig gay, hun er virkelig sød men fordi at jeg har løjet i så lang tid fucker jeg bare vores venskab op. mine andre venner er med til at mobbe den som er en del af LGBTQ+.

meget irrelevant men der er en film som hedder Heart stopper som fokusere meget på ens seksualitet og jeg kan virkelig relatere til en af karaktererne.


ved ikke hvad jeg skal gøre, på en måde er min største drøm at springe ud og mit største mareridt.

pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2022-05-02T09:18:27 1
Nicole

 Kære du. Tak for at skrive herind. :-)

Jeg kan godt forstå, at det er en rigtig svær situation, som du står i. Jeg kan kun forestille mig, hvor svært det må være at føle, at man ikke vil blive accepteret af sin omgangskreds. Men jeg vil sige, at du jo faktisk ikke ved hvordan de vil håndtere det, hvis du springer ud og fortæller dem om hvordan du føler. Og i princippet kommer det slet ikke dem ved! Det er dit liv og det er sådan du føler og det er du i din helt gode ret til at føle, altid. Så hvis der er nogle af dine venner, som ikke vil acceptere, at det er sådan du er, så er de måske ikke de rigtige venner at holde fast i. For din seksualitet ændre jo ikke på hvordan du er. Du har jo hele tiden været den samme, men de har bare været uvidende om en del af dig. 

Jeg tror ikke, at du behøver at fortælle det til dine venner, hvis du ikke har lyst, for du skylder som sagt ikke nogen at fortælle dem om din seksualitet, da det er meget privat. Men du kan jo eventuelt sige fra, hvis de begynder at tale negativt om LGBTQ+, for det er da aldrig sjovt at skulle høre på nogen tale grimt om nogen. Måske du endda kan ændre deres syn på det til det bedre, hvis du hjælper dem lidt på vej ved at fortælle dem, at ens seksualitet er privat og ikke er noget, der ændre en person, for det er jo netop bare en del af personligheden. 

Jeg vil foreslå dig, at du prøver at tale med din mor om det, da jeg godt kan forstå, at det er svært ikke at kunne åbne op for dem der er tættest på dig. Og jeg er sikker på, at din mor vil forstå det. Hun er din mor og din seksualitet er jo bare en del af dig og din mor elsker jo dig, så hvorfor skulle hun ikke acceptere det? 

For at svare på det du skriver ift. at din mor synes, at det er tidligt at springe ud i din alder. Der tror jeg, at din mor synes, at det er ungt at springe ud i din alder, da det er noget man ikke har gjort så meget da hun var ung. Det er, heldigvis, noget der bliver nemmere og nemmere, men det er svært og har været endnu sværere engang og derfor har man nok været lidt ældre før man fortalte folk om det. Så jeg tror ikke, at du skal bekymre dig om det, for det er jo meget forskelligt fra person til person, hvornår man finder ud af sin seksualitet. 

Jeg ved godt, at det er svært, men du skal huske, at der er så mange mennesker, der er i samme båd som dig. Og der er heldigvis også rigtig mange mennesker, der er sprunget ud, kommet ud på den anden side og har fundet ud af, at der faktisk slet ikke var noget at frygte, men at de bliver accepteret fuldt ud, som de nu er.:-)

Jeg er sikker på, at det nok skal gå og jeg synes, at det er vildt sejt, at du gerne vil kaste dig ud i, for det kan måske også berolige andre, som har det ligesom dig, til at gøre det samme.

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.  

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym