Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3433 spørgsmål og givet 5922 svar de sidste 12 år
2018-07-15T20:24:13: 1

Brevkassespørgsmål

Gravid eller ej

Indsendt af pige18 år


Den 12. juli var jeg inde ved et apotek for at få en fortrydelsespille, men apotekeren begyndte at snakke om ægløsning og da jeg vidste at jeg regelmæssigt skulle have menstruation 4 dage efter, stoppede jeg hende og vi kiggede i fællesskab på mit cyklus via en app. På dette tidspunkt var det under 24 timer siden sammeleget var sket (mere præcist natten til d. 12.). Hun sagde, at da jeg ikke var i min frugtbarefase ville hun fraråde mig, at tage en fortrydelsespille og i stedet købe en graviditetstest som jeg kunne tage 3 dage efter at min menstruation (muligvis) ville være forsinket. Det er nu d. 15 juli og jeg har stort set hele dagen haft svie og smerter i mit underliv. Jeg har i min barndom mange gange haft blærebetændelse og det føles som symptomerne på det. Jeg er begyndt at pletbløde, hvilket jeg antager værende min menstruation der så er en dag tidligere på den end regelmæssigt ville have været. Jeg tog den graviditetstest som jeg havde købt på apoteket (kun fordi jeg lige havde den og havde lyst til at tjekke), den viste negativ.
Jeg har egentlig bare brug for lidt afklaring om dette nu betyder, at jeg 100% ikke er gravid eller om det kan være en god ide at jeg køber en fortrydelsespille inden for det næste døgn (så jeg ville kunne nå at tage den pille som virker inden for de 5 døgn). og om den svie og de smerter jeg har ved vandladning osv. evt. bare kan være smerter i takt med min menstruation eller om jeg i sidste ende bare burde aflevere en urinprøve til min læge og så vente på resultaterne derfra.
pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2018-07-16T08:22:05 1
Sandra
Hej med dig

På baggrund af det du skriver, er det lidt svært for mig, at sige med, hvorvidt der er risiko for, at du er blevet gravid - da jeg ikke ved, hvad der ligger til grund for din bekymring.

Jeg vil foreslå, at du venter og ser, om din menstruation kommer, som den plejer. Hvis du oplever, at der er noget, som slet ikke er, som det burde, så vil jeg tage kontakt til lægen. Ellers vil jeg tro, at det hele er som det skal være. 

I forhold til de smerter og svie du oplever, så kunne det meget vel være symptomer på blærebetændelse - hvilket du jo også selv skriver.

Du kunne selvfølgelig tage til lægen uanset og få testet for graviditet og særligt om det er blærebetændelse. Det er også mere for, at du hurtigst muligt kan få behandlet det. Det kunne muligvis også give dig den ro du behøver. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. :-) 


De venligste hilsner
Sandra  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om graviditet

Jeg vil gerne være gravid

hej ungzone, jeg er en pige på 16 jeg har færdig gjort folkeskole og går lige til fuldtids arbejd...

Gravid af finger?

Hej jeg er en pige på 14 år...Jeg er virkelig nervøs for om jeg kan være gravid, min kæreste gi...

P-piller og graviditet

Hej jeg er pige på 18 år som er i et fast forhold. Jeg har igennem hele forholdet taget mine ...

Brunt udflåd/pletblødning ??

Hej...Jeg er en pige på 18 og er en lille smule bekymret:(For lidt over en halvanden uge side havde...

Kæreste med min tvillingebror og gravid del 2

Hej igen. Jeg vil gerne takke de der skrev til min første post. Jeg har fået mig den abort som i a...

Kæreste med min tvillingebror og gravid

HejSom overskriften siger er jeg gravid. Er både glad og ked af det fordi jeg gerne vil beholde bar...

voldtaget og gravid 14 år

jeg er en pige på 14 år, jeg er blevet voldtaget og nu er jeg gravid. hvad skal jeg gøre?...

Den værste dag nogensinde

Hej brevkasse. Når jeg sidder og tænker, og har fået sat ord på, og nedfældet alle mine tanker ...

Har mistet barnet i maven

Det startede med, at jeg var meget bekymret da pletblødning startede, i ca. fem dage fik jeg pletbl...

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym