Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3181 spørgsmål og givet 5501 svar de sidste 11 år
2018-07-15T20:24:13: 1

Brevkassespørgsmål

Gravid eller ej

Indsendt af pige18 år


Den 12. juli var jeg inde ved et apotek for at få en fortrydelsespille, men apotekeren begyndte at snakke om ægløsning og da jeg vidste at jeg regelmæssigt skulle have menstruation 4 dage efter, stoppede jeg hende og vi kiggede i fællesskab på mit cyklus via en app. På dette tidspunkt var det under 24 timer siden sammeleget var sket (mere præcist natten til d. 12.). Hun sagde, at da jeg ikke var i min frugtbarefase ville hun fraråde mig, at tage en fortrydelsespille og i stedet købe en graviditetstest som jeg kunne tage 3 dage efter at min menstruation (muligvis) ville være forsinket. Det er nu d. 15 juli og jeg har stort set hele dagen haft svie og smerter i mit underliv. Jeg har i min barndom mange gange haft blærebetændelse og det føles som symptomerne på det. Jeg er begyndt at pletbløde, hvilket jeg antager værende min menstruation der så er en dag tidligere på den end regelmæssigt ville have været. Jeg tog den graviditetstest som jeg havde købt på apoteket (kun fordi jeg lige havde den og havde lyst til at tjekke), den viste negativ.
Jeg har egentlig bare brug for lidt afklaring om dette nu betyder, at jeg 100% ikke er gravid eller om det kan være en god ide at jeg køber en fortrydelsespille inden for det næste døgn (så jeg ville kunne nå at tage den pille som virker inden for de 5 døgn). og om den svie og de smerter jeg har ved vandladning osv. evt. bare kan være smerter i takt med min menstruation eller om jeg i sidste ende bare burde aflevere en urinprøve til min læge og så vente på resultaterne derfra.
pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2018-07-16T08:22:05 1
Sandra
Hej med dig

På baggrund af det du skriver, er det lidt svært for mig, at sige med, hvorvidt der er risiko for, at du er blevet gravid - da jeg ikke ved, hvad der ligger til grund for din bekymring.

Jeg vil foreslå, at du venter og ser, om din menstruation kommer, som den plejer. Hvis du oplever, at der er noget, som slet ikke er, som det burde, så vil jeg tage kontakt til lægen. Ellers vil jeg tro, at det hele er som det skal være. 

I forhold til de smerter og svie du oplever, så kunne det meget vel være symptomer på blærebetændelse - hvilket du jo også selv skriver.

Du kunne selvfølgelig tage til lægen uanset og få testet for graviditet og særligt om det er blærebetændelse. Det er også mere for, at du hurtigst muligt kan få behandlet det. Det kunne muligvis også give dig den ro du behøver. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. :-) 


De venligste hilsner
Sandra  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym