Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2019-05-14T17:47:08: 2019-05-19T11:27:12: 2

Brevkassespørgsmål

Kan jeg være gravid?

Indsendt af pige16 år


Hey

Mig og min kæreste har ikke haft sex, men vi lavet hj/bj/finger/slikke, og jeg er nu virkelig bange for at noget af hans sæd kan have været på hans finger imens han har givet finger, og at jeg ved den måde er blevet gravid! Er det muligt? 

Min mens er ikke kommet, har bare fået sådan pletblødning. 

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2019-05-17T19:37:29 1
Maja

Hej!

Tak for dit spørgsmål. 

Det er som udgangspunkt ikke muligt at blive gravid ved andet end samleje, medmindre at der er "frisk" sæd på fingeren. Men umiddelbart vil jeg ikke bekymre mig. Menstruation kan godt være lidt uregelmæssig. Hvis du aldrig har oplevet at din menstruation er uregelmæssig, så ville jeg gå til lægen og få taget en graviditetstest eller købe en graviditetstest i et supermarked - de er 99% sikre. 

Håber svaret kunne bruges. Du ønskes god weekend :) 

De kærligste hilsner 

Maja

2019-05-18T12:59:16 2
Sofie

Kære du,

Jeg ved ikke, om du er muligt, at du er blevet gravid, men jeg tror, sandsynligheden er meget lille. Dog skal man aldrig sige aldrig, så jeg synes, du skal tage en graviditetstest, så du kan vide dig sikker.. Sådan en kan du kan købe i de fleste supermarkeder og på apoteket.

At du bare har haft pletblødning, siger ikke nødvendigvis noget om, at du er blevet gravid. Du er stadig ung, og derfor er det ikke sikkert, at din menstruation er regelmæssig endnu. Der kan godt gå nogle år, inden det sker. Hvis du er utryg, synes jeg, du skal kontakte din læge. Han eller hun kan besvare dine spørgsmål meget bedre, end jeg kan.

Held og lykke med det.

Kærlig hilsen,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym