Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6600 svar de sidste 13 år
2019-11-22T17:28:02: 2019-11-25T00:17:10: 2

Brevkassespørgsmål

voldtaget og gravid 14 år

Indsendt af pige14 år


jeg er en pige på 14 år, jeg er blevet voldtaget og nu er jeg gravid. hvad skal jeg gøre?
pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2019-11-24T02:35:18 1
Iben

Kære du, 

Jeg er virkelig ked af at høre, at du er blevet udsat for så ubehagelig en ting! Det må være en meget overvældende og utryg situation, du befinder dig i. 

Det er meget vigtigt, at du taler med nogen om det. Nogen du stoler på, og som kan hjælpe dig, f.eks. dine forældre. Det er meget vigtigt, at du ikke bare går med det selv. Det er en stor ting - både at være blevet udsat for et overgreb men også at blive gravid i så ung en alder. Derfor skal du sørge for at fortælle det til nogen, så du ikke står alene i det. 

Dine forældre vil kunne hjælpe dig til at finde ud af, hvad næste skridt er. En abort er værd at overveje, nu hvor du er så ung, som du er. Men alt dette kan du tale med dine forældre om, eller alternativt en læge eller en anden voksen, som du stoler på. 

Jeg vil også anbefale dig at overveje at tale med en psykolog om din situation, så du kan få bearbejdet den ubehagelige oplevelse. Det er vigtigt at få talt med nogen om sådanne ting, så du også kan komme videre. 

Jeg håber virkelig, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

2019-11-24T04:32:18 1
Zhino

Kære du,

Det er jeg enormt ked af at høre, men godt du skriver ind, for vi er her netop for at hjælpe dig. Det er en meget alvorlig sag, hvorfor det selvfølgelig skal anmeldes til politiet. Det kan være enormt svært og ubehageligt at være alene om det, derfor synes jeg, at du skal gå til dine forældre og fortælle dem, hvad der er sket, så I sammen kan kontakte politiet. Enten kan I ringe 114, eller så kan I møde personligt op på politistationen, således I kan få anmeldt overgrebet.

Mange kan være bange for konsekvenserne af en anmeldelse. Men det er vigtigt, at du henvender dig til politiet af flere årsager. På politi.dk har de oplistet nogle af disse grunde:

  • Du kan hjælpe politiet med at forhindre, at en voldtægtsmand går ustraffet rundt og kan voldtage igen.
  • Du får tilbudt en bistandsadvokat, som kan hjælpe dig med at sikre, at dine rettigheder og muligheder bliver tilgodeset.
  • Det kan være en stor hjælp for dig i din proces med at bearbejde overgrebet på det psykiske plan – både på kort og lang sigt.
  • Det kan være en stor lettelse at fortælle om overgrebet til en myndig person - uanset om det ender med, at nogen bliver dømt.
  • Politiet er trænet i at tale med ofre for seksuelle overgreb og hjælpe dig videre. Du skal ikke gå med det alene.
  • Hos landets centre for voldtægtsofre kan du altid få støtte og rådgivning af psykologer og læger. Her kan du også få lavet en undersøgelse, som politiet kan bruge, hvis du senere vælger at anmelde voldtægten

Desuden synes jeg, at du skal ringe til Offerrådgivningen, som er et tilbud for dem, som har været udsat for enhver form for forbrydelse, herunder voldtægt. Når du kontakter Offerrådgivningen får du en uddannede rådgiver i telefonen, som ud fra det du fortæller vil lytte, vejlede og rådgive dig. Du kan både kontakte Offerrådgivningen før og efter en anmeldelse til politiet. Hver politikkreds har hver sin lokale afdeling af Offerrådgivningen, så de kan fortælle dig, hvordan du kommer i kontakt med dem i din politikreds, når du anmelder forbrydelsen. Men du kan også ringe til Offerrådgivningens døgnbemandede landstelefon på 72217221.

De varmeste hilsner 

Zhino


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym