Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2020-01-11T19:33:45: 2020-01-14T11:01:51: 2

Brevkassespørgsmål

Kæreste med min tvillingebror og gravid

Indsendt af pige16 år


Hej


Som overskriften siger er jeg gravid. Er både glad og ked af det fordi jeg gerne vil beholde barnet men hvis vi gør det kommer vores ulovlige forhold frem i lyset. Vi har været kærester siden vi var 12 og selvom det ikke betyder noget lovmæssigt så elsker vi hinanden rigtig meget. Vi har planer om at flytte til Spanien når vi bliver 18 for dernede er det lovligt for søskende 18 og derover at være i et forhold sammen. 


Men det jeg gerne vil fokusere på hvad jeg skal gøre ved at jeg er gravid. Som nævnt jeg / vi har splittede følelser omkring det vi vil beholde det men vi ved at hvis andre ved det så bliver vi taget fra hinanden. Jeg er ikke en pige som går i byen, flirter med nogen eller på nogen anden måde giver udtryk for at jeg er interesseret i drenge (logisk nok) så hvis jeg kom og fortalte at jeg var gravid til veninderne eller mor og far vil det slet ikke give mening for dem at jeg pludselig har haft sex og blevet gravid af det. Nok bare min fantasi men jeg er bange for at de vil mistænke os for vi er jo meget tætte og altid har været. Vi går hånd i hånd i skolen og har gjort det siden dag 1 vores første skoledag. Man ser os næsten aldrig uden den anden ved siden. Ja vi har ikke tid til at være sammen med andre drenge fra min side eller piger fra hans side. Men det er jo noget langt ude at begynde at mistænke for andre det ved jeg. 


Hjælp :( hvad skal jeg gøre med min graviditet? og lige en ting. Vil I ikke være søde og ikke nævne hvor ulovligt vores forhold er. Det ved vi godt men vi elsker hinanden som kærester og vil ikke blive taget fra hinanden. Så vi venter bare på at vi bliver 18 så vi kan offentliggøre vores forhold til venner og familie. Når vi er flyttet til Spanien hvor det er lovligt for os at være sammen. 

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2020-01-13T12:40:28 1
Tia

Kære Du,

Sikke en situation du står i. Der er ret mange vigtige ting, der spiller ind i dit spørgsmål, og jeg tænker, at det vil være en god idé, at jeg prøver at belyse nogle af tingene. Så du er helt med på, hvad du egentlig udsætter dig selv, din bror og det ufødte barn for.


Fordi dit spørgsmål virker velovervejet, og du gentagne gange selv giver udtryk for, at du er klar over det "ualmindelige" i at være i et forhold med sin egen bror, så vælger jeg at koncentrere mig om dit spørgsmål om graviditeten.

Du er 16 år, hvilket betyder, at du/i stadig er midt i jeres ungdom og udvikling. Det er ikke sikkert, at du har samme holdning, når du bliver 18 år, som du har lige nu. Måske vil du fortryde dit valg til den tid. Én ting er det usædvanlige forhold, men en anden ting er, at du bliver ung mor. At sætte et barn i verdenen er et kæmpe ansvar, som man ikke bare kan fortryde igen. Der kommer pligter og ansvar, som selv voksne har svært ved at håndtere, og du er temmelig ung. Desuden er der også din bror og hans tanker og følelser. Det er vigtigt, at du også inddrager ham i det.

Derudover er der et rigtig vigtig ting, som du og din bror skal være klar over! Det er ikke kun pga. det ualmindelige i at være i et forhold med én fra sin egen familie, at der bliver set ned på folk. Det er også ekstremt risikofyldt at blive gravid med en fra egen familie. Og nu hvor det er din tvillingebror, så kan jeg kun forestille mig, at det genetisk set vil blive et rod. Der er rigtig stor chance for, at det bliver et handicappet barn på den ene eller anden måde, hvilket er synd for både jer og barnet i fremtiden. Jeres gener er alt for ens, og det vil påvirke fosteret - altså jeres barn. Jeg er ikke læge, men jeg vil slet ikke råde jer til at gå videre med den her graviditet. Jeg vil anbefale dig hurtigst muligt at få en abort, men nu fortæller du heller ikke, hvor langt du er henne. Det kan en læge hurtigt fortælle dig og hjælpe dig videre med.

En anden ting jeg vil pointere er, at du nævner, at din bror og du altid går sammen og laver alt sammen og nærmest ikke har tid til andre/andet. Måske i skulle prøve at gå adskilt? At være sammen med nogle venner hver for sig. Måske hjælper det jer egentlig lige med at forstå, om i bare er søskende-kærlige, eller om det reelt er mere. For når i er så tætte som i er - både familiemæssigt men også socialt - så kan det hurtigt blive svært at skelne, hvorvidt om i egentlig er interesserede i hinanden, eller om det blot er fordi, i bare hele tiden er der for hinanden.


Det bedste for dig vil være at kontakte en læge og få snakket igennem om dit problem, og så vil lægen naturligvis det bedste for dig. En læge har tavshedspligt overfor sine patienter, hvis du er bange for, at det skal komme ud.

Hvis du har brug for at snakke anonymt om dette, er du velkommen til at skrive til os igen, og ellers kan jeg anbefale sexlinien for unge: www.sexlinien.dk.


Jeg håber, du kan finde hjælp og finder ud af det.

Kærligst Tia

2020-01-13T05:49:33 1
Regitze

 Hej med dig,


Det lyder som en meget kompliceret situation, og jeg kan godt forstå du er forvirret over, hvad du skal gøre. Jeg forstår også godt du har svært ved tanken om at skulle skille dig af med barnet, når du elsker faren og gerne vil have et barn med ham. Men som du selv nævner og er klar over, så er søskendesex ulovligt i Danmark, og derfor ville processen også blive rigtig vanskelig. Du vil blive stillet til ansvar for, hvem faren til barnet er, og nævner du din bror, kan han blive restforfulgt - og vælger du at sige, at du ikke ved hvem faren er, vil det måske også virke meget påfaldende, når din bror påtager sig omsorgsrollen som far efterfølgende. Derudover er der nogle risici ved at få børn med én, man biologisk er i familie med. Der er stor risiko for at barnet kan blive født med diverse handicaps og udviklingsforstyrrelser i forskellige grader. 

Jeg vil ikke forholde mig til at du er kærester med din bror eller lovligheden af det, og jeg er heller ikke ekspert i de juridiske dele af sådan en situation, men jeg synes det er vigtigt at du/I overvejer hvilke konsekvenser det kan få, hvis I sammen sætter et barn i verden, delvist fordi I kun er 16 år gamle, men primært pga. de risici I udsætter et potentielt barn for rent biologisk og udviklingsmæssigt. 

Jeg håber du kunne bruge mit svar, og ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen :-) 
Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym