Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2020-06-20T11:00:03: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg vil gerne være gravid

Indsendt af pige16 år


hej ungzone, jeg er en pige på 16 jeg har færdig gjort folkeskole og går lige til fuldtids arbejde herfra. har i langt tid (1 år) tænkt over at få en baby og lagt at drømt om at få noget "fylde" i mit liv da jeg egentligt ikke har venner har en enkelt og mangler en/noget at tage vare for. jeg elsker bare børn endeløst og lige nu har jeg voldsomt meget tid (da jeg ikke skal på gym eller noget) min gode veninde på 18 er pt også gravid og skal have en baby så det har bare gjort "baby fever" endu være og kan næsten ikke vente med at blive mor

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2020-06-21T03:14:06 1
Iben

Kære du, 

Babyer er dejlige, og jeg kan sagtens forstå, at du går og drømmer om og glæder dig til at blive mor. 

Jeg synes dog, at du bør vente. Du er meget ung, og det lyder heller ikke til, at du har en kæreste, men måske tager jeg fejl? Uanset hvad, så er det et kæmpe ansvar at få et barn og det er noget, der tager AL ens tid og energi de næste mange år. Det ved du sikkert allerede, men jeg vil alligevel understrege, at det er en enormt stor opgave at tage sig af et barn, og derfor synes jeg, at det er meget tidligt at påtage sig så stor en opgave, når man er så ung, som du er.

Husk på at du har hele livet til at skabe en familie osv. Men man er kun ung en gang :-)

Jeg forstår godt, at "baby fever" kan være altoverskyggende, men jeg vil anbefale dig at udnytte, at din veninde er gravid og så sørge for at besøge hende og få tilfredsstillet din baby-trang sammen med hendes baby! Og læg også gerne mærke til hvor hårdt din veninde nok vil have det i perioder, når hun hverken har tid til at spise eller sove eller tage en pause fra pasningen af den lille guldklump ;-) 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

2020-06-25T07:37:03 1
Veenuha

Hej med dig

Ofte kan idéen om at have en baby være attraktivt, men dette er desværre ikke løsningen på at få noget "fylde" i livet som en 16-årig. Selvom det ofte er sandt at et barn kan give dig fokus og formål i livet, er det desværre en elendig grund til at få et barn. Du er den eneste person, som kan definere, hvad der giver mening i livet. Det er ikke en forpligtelse, som kan opfyldes af et andet menneske og ikke engang dit eget barn kan gøre det for dig. Det kræver et stort ansvar at opdrage et barn og jeg mener ikke at man som 16-årig vil være i stand til at give den optimale opdragelse og opmæksomhed til barnet. Blot fordi du har tiden til at passe på et barn betyder det ikke at du er klar til at få et barn. I stedet ville du gøre din fremtidige baby og dig selv en tjeneste, hvis du fokuserede på dig selv og dine mål i denne alder. Når du så har etableret et godt grundlag for din egen fremtid, er jeg sikker på at dit fremtidig barn og dig selv vil være taknemlig for at du ventede og ikke kastede dig ud i noget ukendt blot fordi du havde lyst til det. Derudover er det også vigtigt, at du ikke sammenligner dig selv med din veninde, da vi alle er i forskellige stadier i vores liv og sommetider er realiteten desværre anderledes end hvad det ser ud til at være. 


Hilsen VeenuhaVær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om graviditet

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym