Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2020-09-07T08:27:12: 2

Brevkassespørgsmål

Vil gerne være gravid

Indsendt af pige15 år


Hej:)

Jeg er en pige på 15 og vil gerne være gravid. Det lyder sindssygt ved det godt. Jeg er i et forhold hvor drengen er 16 år og gerne vil være far. Jeg har tænkt meget over det med at være mor, også i sådan en tidlig alder men jeg vil gerne. Jeg skriver til jer, fordi jeg er nervøs! Jeg er nervøs for mine forældre, og uddannelse. Min mor var 14 år da hun fik mig og lige fra da jeg kunne forstå hende, har hun altid sagt jeg ikke skulle tænke på børn før jeg er 20+ og færdig med uddannelse. Hvis jeg bliver gravid, er planen (for at formindske min mors vrede), at finde ud af det hurtigt og efter vente til der er gået 13 uger. Når der er gået de 13 uger, fortæller jeg min mor, at jeg tror jeg har fået en kønssygdom. Så tisser jeg i en kop og lægerne fortæller så min mor, at jeg er gravid og der ikke er noget at gøre. Jeg ved heller ik lige med uddannelse. kan jeg gøre min 9 klasse færdig? Jeg vil gerne på HF efter 9, kan det lade sig gøre med et barn i armen? kunne man måske tage et sabbatår efter 9?

Synes du jeg gør det rigtige? Skal jeg gøre noget andet? Hvad ville du gøre i denne situation hvis du var mig?

Får jeg børnepenge når jeg kun er 15 og er sammen med min kæreste gennem det hele? Er der noget jeg skal være særlig opmærksom på?

 

Mange gange tak på forhånd for dit svar:)  

 

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2020-09-07T03:44:46 1
Line

 Hej du

Jeg forstår dig godt.
Tror alle piger på et tidspunkt har haft de tanker her, som du har nu.
Tanken om at blive mor og få et barn er noget helt særligt og specielt. 
Jeg synes du skal vente. Vente til at du har styr på dit liv, fået taget din 9. klasse. Efter der kan du f.eks. tage et sabbatår og få styr på hvad du gerne vil med dit liv, hvad du har af planer efter en evt. HF efter et sabbatår.
Der er ingen grund til at forhaste ting og når det er noget så vigtigt som et barn, så er det vigtigt ikke at forhaste med tingene og vente til at man selv er parat.
At få et barn imens man er under uddannelse er noget af det hårdeste og der er mange der ikke kan følge med under ens uddannelse og vælger at sætte den på pause. Det kan også gøre, at man får svært ved at fuldføre sin uddannelse, især i din alder.
Hvis det var mig, havde jeg ventet til jeg var ældre. Ventet til jeg var 100% sikker på at mit forhold til min kæreste er noget der holder og ikke mindst; få styr på mit eget liv før jeg bringer et andet et til verdenen.
Du er ung pige. Nyd din tid mens du er ung og få dig den uddannelse du ønsker. Find dig selv og få noget erfaring i livet som kommer i takt med at man bliver ældre - og så vil du bestemt ikke fortryde at få et barn, hvis du har taget dig god tid og ventet til du selv er parat med disse ting.
Husk på: alt godt kommer til den der venter.
Og det er skam også helt okay at have tanken om at man gerne vil være mor!
Men du kan også sagtens have disse tanker her, uden nødvendigvis allerede at blive mor nu.

Håber mit råd var til hjælp - ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. :-)

M.v.h. Line

2020-09-07T04:45:57 1
Iben

Kære du, 

Jeg vil starte med at sige, at jeg godt kan forstå, at du drømmer om at blive mor og glæder dig til det. Sådan tror jeg, at mange unge piger har det :-) 

Jeg vil dog alligevel anbefale dig at følge din mors anbefaling og vente nogle år endnu. Som du sikkert ved, er det et kæmpe ansvar at få et barn, og det er noget, der vil overskygge alt andet i ens liv. Det er ikke nødvendigvis et problem, men som du selv siger, vil du gerne afslutte 9. klasse og tage en HF, og begge dele kan blive meget svære at gennemføre, når du samtidig har en baby.

Jeg ved godt, at du ikke skriver herind for at blive belært om, hvor stor en opgave det er at få børn, men jeg har alligevel brug for at understrege det, da jeg har svært ved at forstå, hvorfor du og din kæreste har så travlt. Hvorfor vil I så gerne have børn allerede nu? Hvis I ventede nogle år, ville I stadig være unge forældre - bare ikke lige så unge. Og så kunne I måske også nå at færdiggøre jeres folkeskole og uddannelse. Du spørger, hvad jeg ville gøre, hvis jeg var dig, og mit svar er: vent. Jeg kan mærke på dig, at du vil det her så meget, og det forstår jeg godt. Men jeg synes ikke, at det er fornuftigt at få børn i så ung en alder. Det er min ærlige mening.

Desuden synes jeg, at du skal overveje at tale med din mor om dine tanker. Det kan måske være lidt skræmmende, når du kender hendes holdning, men alligevel. Hun vil måske kunne give dig en forklaring på, hvorfor hun ikke anbefaler dig at blive mor i en lige så ung alder som hende selv. Det vil måske hjælpe dig med at tage en beslutning :-)

Til dit spørgsmål om børnepenge: jeg har desværre ikke meget forstand på det område, da jeg ikke selv har børn, men jeg tror umiddelbart at du kan få børnepenge uanset alder. Dog ser det ud til, at der muligvis er nogle krav til forældre under 18 år, om at de skal være under uddannelse eller i arbejde for at få børnepenge. Jeg er ikke helt inde i disse regler, men det kan du højst sandsynligt finde mere info om på borger.dk.

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om graviditet

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym