Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2020-10-02T08:18:44: 2

Brevkassespørgsmål

Graviditet eller bivirkninger fra p piller

Indsendt af pige17 år


Hejsa 

Jeg er startet på p piller her for nylig. Jeg begyndte på dem på andendagen af min mens og min mens er aldrig sådan gået helt væk? Det lyder måske lidt mærkeligt men jeg har altså haft brunligt udflåd og sådan lidt små frisk blødning og brun blødning lige siden og så også en stikkende fornemmelse helt nederst i underlivet (det har stået på i ca. en uge) ved godt at nogle af bivirkningerne ved p piller selvfølgelig er pletblødning mellem menstruation og smerter men man kan ikke blive andet en lidt nervøs haha

Har hverken taget på eller oplevet andre tegn på graviditet end det med pletblødning og alt det, sådan umiddelbart 

Håber I kan hjælpe mig 

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2020-10-02T11:05:58 1
Rebecca

 Hej. 

Jeg kan ikke helt tyde på hvad det er du spørger om, men hvis du er bange for om du er gravid, så kan du altid tage en graviditetstest. Jeg ved at pletblødning og brunt udflåd er rigtig normalt selv når man ikke er på p-piller, men tror det sikreste er at tage en graviditetstest som du b.la. kan købe i et supermarked eller få den taget hos din egen læge for at SIKRE at alt er som det skal være så du ikke føler dig usikker. Det er i hvertfald det jeg ville gøre, hvis jeg oplevede det som du beskriver. For så kan du også se om det er fordi det er sådan din krop reagere på p-piller eller om du er gravid. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke, så skriv endelig igen. :-)

Vh. Rebecca

2020-10-03T07:22:59 1
Julie

 Hejsa!

Som du selv skriver, er der forskellige potentielle bivirkninger ved at tage p-piller. Jeg synes ikke, at det lyder ualmindeligt at du har mørk udflåd og lidt pletblødninger, når du lige er begyndt at tage dem, da p-pillerne jo går ind og påvirker dine hormoner, hvilket din krop skal vænne sig til. 

Jeg tror, at det er meget individuelt fra person til person hvordan kroppen reagerer på p-piller, samt hvor lang tid der går før ens menstruation bliver regelmæssig. 

Dog findes der andre andre præventionsformer end netop p-piller og hvis du fortsat pletbløder, har mørk udflåd eller er bekymret for pillernes effekt/virkning synes jeg, at du skal snakke med din læge om andre muligheder for prævention, der måske passer bedre til dig. 

Mange hilsener Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym