Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2020-12-15T10:40:05: 2

Brevkassespørgsmål

Samleje uden kondom

Indsendt af pige15 år


Hej.

Jeg var sammen med en dreng for 2 dage siden, og vi brugte ikke kondom. Jeg valgte at det er okay fordi jeg er på p piller. Han kom oppe i mig, og nu er jeg virkelig nervøs for jeg ikke har taget mine p piller rigtigt, og jeg muligvis kan blive gravid. 

Jeg får først min menstruation om 6 dage, og det er det for sent at tage en fortrydelses pille. 

Så skal jeg bare tage en fortrydelses pille for at være sikker?

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2020-12-16T06:24:02 1
Mathilde

Hej!

 

Jeg kan godt forstå at du bekymrer dig! Det er ikke en rar situation, det føles ukontrollerbart og det kan være svært at bede om hjælp til.

 

Hvis du har taget p-pillerne korrekt, skulle der ikke være et problem. Ofte tager man jo netop p-piller for at kunne have samleje uden kondom, og tager man dem korrekt er de næsten lige så sikre.

 

Man kan selvfølgelig uheldigvis glemme at tage sin p-pille en eller flere dage, det har de fleste på p-piller sikkert prøvet. Jeg ved ikke hvor stor indflydelse det har på sikkerheden af dem, men det kan din læge uden tvivl hjælpe dig med! Derfor synes jeg du skal kontakte din læge, og forklare hele situationen. Du kan beskrive hvordan du har taget p-pillerne, om du har glemt at tage dem, og om hvornår i havde samleje i forhold til dette.

Det er selvfølgelig rart at være sikker, og derfor er fortrydelsespillen en fristende idé. Jeg synes dog jeg har hørt, at man skal passe på med at tage for mange fortrydelsespiller gennem livet, og derfor synes jeg du skal få kontaktet din læge så hurtigt så muligt, så lægen kan fortælle dig om det er bedst at tage en fortrydelsespille eller ej. De fleste lægehuse har et tidspunkt på dagen hvor man kan møde op uden tidsbestilling, så det kan du nok gøre allerede i morgen. Det plejer at stå på lægehusets hjemmeside hvornår dette tidspunkt er.

Selv hvis det er for sent med en fortrydelsespille synes jeg du skal kontakte lægen, så de kan rådgive dig.

 

Ellers kan du også kontakte vagtlægen allerede i aften. Telefonnummeret kan du google dig frem til, ud fra hvilken region du bor i.

 

Du kan også bede dine forældre, eller en anden voksen som du har et tæt forhold til, om hjælp til alt dette. Eller bare tale med dem om det for at få lidt ro på bekymringen eller et par gode råd, men jeg forstår også godt hvis du helst selv vil klare det.

 

Jeg håber du kunne bruge mine råd, og ellers må du endelig skrive herind igen! :-)

 

Mvh Mathilde

2020-12-17T12:59:45 1
Julie

Hejsa!

Jeg kan godt forstå dine bekymringer. P-piller er jo, desværre, ikke en 100% garanti for at undgå uønsket graviditet og det er vigtigt, at tage dem "rigtigt", hvis de skal have bedst mulig effekt. 

Hvad angår fortrydelsespiller og effekten af dem, har jeg ingen faglig viden, men jeg tror ikke, at det er en god ide, at tage en, hvis du selv tror, at det er for sent at tage den. 

Mit bedste råd til dig er, at kontakte din læge og fortælle om din situation. Det kan godt være enormt grænseoverskridende, men din læge har en masse viden om p-piller, fortrydelsespiller og alt, der har med kroppen at gøre, og kan sandsynligvis fortælle dig, hvad der er bedst at gøre i din situation. Lægen arbejder med alle sådanne ting til daglig og har helt sikkert mødt en før, der har været i en situation lignende din.

Vh Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym