Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-01-03T12:14:59: 2

Brevkassespørgsmål

Gravid

Indsendt af dreng15 år


Hej. Jeg ville bare lige høre hvis jeg kommer ude på hendes bukser, om det så kan gøre hende gravid, men der var vidst tørret ind i bukserne og g strengen. Det skal lige sige vi ikke har haft samleje og pigen har ikke mistet sin mødom.

dreng
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2021-01-04T11:18:35 1
Iben

Kære du, 

Nej, man kan ikke blive gravid, hvis man ikke har samleje. Så ud fra det, du beskriver, er der ingen risiko for, at hun bliver gravid.

Men hvis I en dag vælger at gå "hele vejen" og altså have sex, så husk kondom eller en anden form for beskyttelse :-) 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

2021-01-06T07:56:27 1
Mathilde

Hej!


Godt du skriver! Jeg er selvfølgelig ikke læge og kan ikke sige det med sikkerhed, men jeg tænker ikke at hun kan blive gravid på den måde. Jeg tror at det som regel er ’sværere’ at blive gravid, end man lige tror, og jeg tror at sæden skal op i hende, for at hun kan blive gravid af det.


Men jeg kan selvfølgelig ikke love jer det, da jeg ikke ved nok om det, og jeg skriver bare hvad jeg tror. 

Jeg vil råde hende til at kontakte sin læge, forklare situationen og spørge om hun måske burde tage nødprævention, altså en fortrydelsespille, for at være på den sikre side. Den skal gerne tages indenfor et bestemt antal dage efter det ubeskyttede samleje, men er ikke 100% sikker. Derfor kan hun også spørge lægen om hun skal tage en graviditetstest, for igen at være helt sikker. Jeg tror ikke at i behøver bekymre jer, men det er rarest at være 100% sikker selvfølgelig, og lægen ved mere om det og kan derfor helt sikkert hjælpe.

Jeg håber at du kunne bruge mine tanker og råd, og hvis ikke må du endelig skrive herind igen!


Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om graviditet

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym