Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-01-05T23:14:26: 1

Brevkassespørgsmål

Er jeg gravid?

Indsendt af pige13 år


Jeg er en pige på 13 år og har haft sex for første gang der er gået 14 dage nu og har ret mange mavesmerter i det nederste del af maven er meget bange for jeg kan være gravid har ik andre symptomer jeg tog p-piller men stoppede 4 dage før jeg havde sex i jeg troede det var min mens der skulle komme men den havde jeg imens jeg havde sex og den stoppede 1-2 dage efter 

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2021-01-06T08:12:48 2
Mathilde

Hej!

Det er rigtig godt at du skriver herind. Jeg kan bestemt godt forstå at bekymrer dig.


Du skriver at du stoppede med at tage p-pillerne 4 dage inden sex, og derfor har de nok ikke virket som du skal. Jeg ved dog ikke nok om det til at kunne sige, hvor stor en betydning det kan have haft.


Du skriver ikke om det var ubeskyttet sex, eller om han havde et kondom på, men uanset synes jeg det er vigtigt at finde ud af om smerterne kommer fra en evt. graviditet.


Derfor synes jeg at du skal tage til lægen og forklare din situation, så lægen kan hjælpe dig videre. Lægen kan også hjælpe med en graviditetstest, og måske en snak om hvordan p-piller og prævention skal tages, for at det virker optimalt. Jeg vil helt sikkert råde dig til at få taget en graviditetstest, uanset hvad. Det er vigtigt at du finder ud af om du er gravid så hurtigt som muligt. Jo hurtigere du finder ud af det, jo hurtigere kan du få hjælp hvis der er behov for det.


Du kan også fortælle det til dine forældre, hvis du har lyst. De kan måske give dig lidt mere ro, tale med dig om det og evt. tage med dig til lægen hvis du kunne tænke dig det. Jeg ved godt at det er grænseoverskridende at skulle tale med forældre og en fremmed person om så personlige ting, men det er virkelig vigtigt at du i hvert fald taler med lægen, synes jeg! Og fremover er det selvfølgelig vigtigt at du tager p-pillerne som det er meningen at de skal tages, sådan så det virker og beskytter dig optimalt. Det kan lægen også hjælpe dig med.


Jeg håber at du kunne bruge mine tanker og råd, og hvis ikke må du endelig skrive herind igen!


Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym