Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-01-07T00:07:43: 2

Brevkassespørgsmål

Efter sex

Indsendt af dreng15 år


Hej. Jeg ville bare vide om man skal bruge p-piller efter samleje med kondom.
dreng
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2021-01-08T01:19:17 1
Rebecca

 Hej. 

Både kondom og p-piller er en prævention for at man ikke går hen og bliver gravid. Det er op til dig og din sexpartner hvilken en af dem i anvender. I behøver ikke begge dele. Håber du fik svar på dit spørgsmål ellers skriv herind igen. Vh Rebecca 

2021-01-08T10:32:18 2
Sofie

Hej med dig,

Både p-piller og kondom kan anvendes som prævention, så man behøver ikke nødvendigvis begge dele, men begge dele skal "bruges" korrekt, før det beskytter. Det er dog altid en god ide at anvende kondom, idet det også beskytter mod kønssygdomme, hvilket p-piller ikke gør.

Hvis en kvinde ønsker at tage p-piller, skal disse tages hver dag i 21 dage, herefter en pause uden piller på syv dage, hvorefter hun skal tage en pille i 21 dage igen, osv. Det er altså ikke nok at tage p-piller efter samleje og så regne med, man er beskyttet.

Er du fortsat i tvivl, er du meget velkommen til at skrive til os igen. Alternativt kan du også søge information hos din læge. Han eller hun har en masse viden - også på dette område :-)

De bedste hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym