Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-03-22T17:38:15: 1

Brevkassespørgsmål

Kan man blive gravid hvis?

Indsendt af dreng16 år


Kan man blive gravid, hvis man kommer uden på skeden, men ikke op?
dreng
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2021-03-24T06:47:24 1
Mathilde

Hej!

Kort sagt: jeg vil tro at sandsynligheden for at man bliver gravid på den måde er ret lille, men jeg kan ikke udelukke det. Det ved jeg ikke nok om det, til at kunne.

For det første skal sædcellerne et stykke op i skeden for at komme ’videre i systemet’, så vidt jeg ved. For det andet har sandsynligheden for graviditet også en del af gøre med hvilket sted kvinden er i sin cyklus, med hensyn til ægløsning, menstruation osv. Det vil sige at nogle tidspunkter i hendes cyklus er der større chance for at blive gravid, end andre tidspunkter.

Det er bare alligevel svært at vide sig helt sikker synes jeg, så jeg ville undersøge det hvis jeg var jer. I kan kontakte en af jeres praktiserende læger, og spørge dem om de synes der er grund til bekymring. De ved meget mere om det end jeg gør, og kan sikkert give jer mere ro og nogle konstruktive råd og vejledning. På den måde kan i få svar på spørgsmålet, samt finde ud af hvad i evt. skal gøre fremadrettet.

Til sidst synes jeg at i i fremtiden bør prøve at være mere forsigtige. Brug for eksempel en af de mange præventions-typer der findes - det kan i også spørge lægen om hjælp til!

Jeg håber du kunne bruge mine råd og tanker. Hvis ikke må du endelig skrive herind igen!
Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om graviditet

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym