Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2021-07-23T11:10:58: 2

Brevkassespørgsmål

Graviditet

Indsendt af pige17 år


Jeg havde planer om at have sex med en dreng til en fest. Problemet var at den ikke kunne komme op i mig/ få den helt ind og pludselig siger han at kondomet er sprunget. Han var ikke nået at komme og er også i tvivl om at han overhovedet var helt oppe i mig. Vi nåede jo som sagt ikke og have sex men nu er jeg i tvivl om jeg kan være blevet gravid alligevel fordi kondomet sprang. 

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2021-07-26T12:21:23 1
Rebecca

Hej.

Hvis han ikke er kommet op i dig, så er jeg ret sikker på, at du ikke er blevet gravid. Men hvis du er i tvivl, kan du købe en graviditetstest eller tage til egen læge, så du ikke behøver at gå rundt og være nervøs.

2021-07-29T10:59:58 1
Ida

Hej med dig, 

Tak for at skrive ind til os. 

Det er en ærgerlig situation når kondomet springer, men det kan ske og det sker af og til. 

Jeg kan ikke vide om du er gravid, men i og med at I ikke nåede at have sex og at han ikke kom oppe i dig, tror jeg umiddelbart ikke at du er gravid. Men hvis du er i tvivl, ville jeg tage en graviditetstest, som kan købes der hvor du handler ind. Den skal tages den dag du skulle have haft din menstruation. Hvis du ikke har regelmæssig menstruation eller ikke ved hvornår du skal have den, kan du tage testen 3 uger efter din hændelse. Men tag det helt med ro, for det ville undrer mig hvis du var gravid, og det er så sejt af dig at tage det alvorligt, når kondomet springer og stiller spørgsmålstegn ved om du mon er gravid. Det er sejt og modent og viser at du passer på dig selv! 

Hvis testen viser sig at være positiv, så ring til din læge og få en tid og få også en test der. Din læge vil også nu guide dig igennem. 

Håber mit svar kunne hjælpe dig. Det er som sagt rigtig sejt af dig, at du stiller spørgsmålstegn og ikke bare er ligeglad med at kondomet sprang. Hvis du får brug for at skrive ind igen, er du altid velkommen. 

Mange hilsner Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym