Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4143 spørgsmål og givet 6762 svar de sidste 14 år
2022-07-10T21:22:18: 1

Brevkassespørgsmål

Bekymret for p-piller uden condom hvor sikker er det

Indsendt af pige15 år


Hej 

Undskyld for stave fejlen

Er bange for at jeg måske er gravid for jeg var sammen med en i Max 1 minut jeg er på p-piller men han brugte ikke Condom  har været på p-piller en måned og og fem dage ca

Vi hade det om onsdagen og 5 dage for hade jeg menstruation jeg tager dem som jeg skal jeg tager dem om morgen mellem 7-9 og det tog jeg jeg vær morgen kl 8 

- Hvor stor er chancen for at jeg er gravid 

- Hvor hurtigt virker p-piller efter menstruation 

- Hvor sikrer er p-piller uden condom 

- og hvornår er det forsent at tage en fortrydelse pille


Er virkelig bage for at jeg er gravid da jeg ikke har lyst til at værre der men kan ikke lide tanken om abort  da jeg førler at ligeså snart noget er en puls er det som at drabe noge 

Men hvis det er tilfældet hvornår er det forsendt og hvornår ved man om man er gravid  

pige
Graviditet

Graviditet

Se flere

Besvarelser

2022-07-17T06:47:25 1
Marissa

Hejsa,

Jeg er ked af at høre, at du har gennemgået de her dage med bekymring for, at du måske er gravid. Dog kan du prøve at berolige dig selv med tanken om, at p-piller er endnu mere sikre end kondom, når det kommer til at undgå graviditet.

Man siger, at hvis man tager sin første p-pille på den første dag i sin menstruation, så opnår man fuld beskyttelse med det samme. Hvis du har taget p-pillerne, som du har fået at vide at de skal tages, og har husket det hver dag, så giver de dig overordnet 99% beskyttelse mod graviditet. Så hvis du har gjort det, siden du første startede med at tage dem for en måned siden, så er der meget lille risiko for, at du er blevet gravid. Kondom er f.eks. kun ca. 97% sikker. 

MEN kondomet er det, der beskytter mod sexsygdomme. Så medmindre du har sex med en kæreste, som er blevet testet negativ for sexsygdomme, så er det altid meget vigtigt, at du bruger kondom fremover. 

Når det kommer til fortrydelsespiller, så skal man helst tage dem inden for 12 timer efter samlejet og senest inden 72 timer (altså 3 døgn). 

Jeg håber, at du fik tilfredstillende svar på dine spørgsmål. Du kan enten google dig frem til information selv, eller du kan skrive ind igen, hvis du har andre spørgsmål eller har brug for mere information :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym