Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2013-03-29T22:17:43: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg flygter altid


Jeg er netop fyldt 17, og jeg har altid været en stille og genert pige overfor folk jeg ikke kender, og har haft svært ved selv at tage kontakt til nye mennesker. Efter jeg i sommers startede i gymnasiet er jeg helt sikkert begyndt at blive mere social, men jeg har det stadig svært med nye mennesker.
Jeg går nu rimelig tit til fester og i byen med mine veninder. Med alkohol i blodet er det altid lettere at flirte, og tit ender jeg også med både at danse og kysse med fyre, men af en eller anden grund går jeg på et tidspunkt altid i panik og går min vej, nogle gange uden overhoved at have fået hans navn.

Det frustrere mig, for jeg har aldrig haft en egentlig kæreste, og jeg har en underlig refleks med at afvise fyre eller simpelthen gå min vej hvis de kommer for tæt på. Min reaktion irritere mig, for jeg vil jo gerne lære dem at kende, men jeg tror bare jeg føler mig enormt usikker og ender med bare at flygte fra situationen.

Jeg ved ikke om i overhoved kan hjælpe med sådan et spørgsmål og om det egentlig er et spørgsmål.

Håber alligevel på jeres hjælp!
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2013-03-31T03:03:30 1
Martin
Hej Hende.

Kan godt sætte mig ind i det med at være den stille og generte type, der ikke er god til at tage kontakt til nye mennesker. Jeg havde, har det stadig lidt, på samme måde. Det blev også bedre for mig i løbet af min gymnasie tid og det bliver stille og roligt bedre. Det er virkelig noget mystisk noget, når man gerne selv vil ændre det, men ikke rigtigt kan komme ud af rollen.

Der findes nok ikke nogle nemme måder at blive bedre til det på, andet end bare at presse sig ud i det, hvis det er det man ønsker. Selv har jeg det okay med ikke at være den mest udadgående person. Sådan synes jeg nemmere jeg finder de rigtige venner på denne måde og ikke bare finder de andre højt rådende personer der måske kun søger opmærksomhed.

For at vende tilbage til din situation, så vil jeg nok sige, at du bare er nødt til at lade folk komme nærmere dig. Begynd at lade folk komme lidt tættere og tættere, for det lyder ikke som om du har problemer med at finde drengene. Evt. prøv at finde drengene et midre nærgående sted end til fester, hvor det næsten er påkrævet man kysser før man siger hej (en smule overdrevet måske). 

Find en dreng du godt kan lide et andet sted og så giv det den tid det behøver, hvor du stille og roligt lukker ham mere og mere ind. Hvis du gør det på denne måde tror jeg helt klart at du med tiden vil ændre holdning til det hele. Bare husk at giv det god tid og pres ikke dig selv ud i alt for grænseoverskridende situationer, hvis du ikke er klar til det.


Håber du kan bruge mit svar, ellers er du velkommen til at skrive ind til os igen. 

Held og lykke med det hele,
_Martin
2013-03-31T17:59:38 1
Cæcilie
Kære Hende,

Du er faktisk kommet ret meget af vejen til løsningen helt selv. Når man kan se et mønster i noget man gør, men som man ikke har lyst til at gøre, så er det vigtigt at man bliver opmærksom på hvad det egentlig er for noget.
Et redskab til dette kan være modellen "S.O.A.S/H" oversat: Stop. Observer. Anerkend. Start.
Stop op når du kan mærke at du gerne vil gå. Observer hvad det var der fik dig til at få lyst til at gå. Anerkend at du får det sådan. Start/handel på det. Find ud af, med dig selv hvad du egentlig gerne vil. Vil du gå eller vil du inderst inde gerne lære dem at kende?
Som du kan se er du allerede nået til det sidste S. Du skal altså nu finde ud af hvad du vil. Og som jeg kan se det, så vil du faktisk gerne stoppe med at gå din vej. Men i stedet blive, og lære drengen at kende. Derfor, må du altså begynde at tvinge dig selv til at blive, selvom du ikke har ret meget lyst til at blive i situationen. Du kan eventuelt få dine veninder til at hjælpe med at presse lidt på, så de også kan være med til at påpege hvis du begynder at gå i panik og trække dig. Det er altid meget lettere at handle på noget når først man ved hvad det drejer sig om, og når man har anerkendt at sådan er det altså lige nu. Prøv at stoppe dig selv næste gang, og tving dig selv til at blive. Det kan faktisk kun blive bedre!

Jeg håber at du kunne bruge mit svar, og får løst dit problem.

- C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym