Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2013-03-31T18:15:32: 2

Brevkassespørgsmål

Aldersforskel


Jeg har mødt en rigtig sød fyr. Problemet er at han er 20 år og jeg er 14. Jeg får tit af vide at jeg er meget moden af min alder. Jeg mødte ham til en fest, hvor vi snakkede rigtig godt sammen og kyssede. Han har inviteret mig på date og givet udtryk for at han rigtig godt kan lide mig. Da jeg fortalte mine veninder om ham blev de meget bekymret pga. aldersforskellen.
Skal jeg droppe ham, eller give ham en chance.
Hvad skal jeg gøre? Håber meget på svar.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2013-04-03T21:42:39 1
Cæcilie

Kære Anonyme,

Normalt er 6 år ikke så stor en aldersforskel, men fordi du er 14 og han er 20, er 6 år rigtig meget. Det betyder at han er et helt andet sted i sit liv end du. Det betyder f.eks. at han måske tænker på sex som en selvfølge i et forhold, og du måske slet ikke er klar?

Hvis du er glad for ham, så synes jeg at du skal give det en chance. En date gør jo ingen skade. Du skal ikke tænke på hvad dine veninder synes, for det halder om dig og ham og ikke om dem. Men det er selvfølgelig dejligt at dine veninder bekymrer sig om dig.

Hvis det skal blive til noget mellem jer, er det vigtigt at du er åben omkring hvad du føler. f.eks. omkring sex, parforhold osv. Det er nemlig ikke sikkert at han kan sætte sig i dit sted (som 14-årig) hvis du ikke fortæller ham præcis hvad du føler.

Giv det en chance, du har ikke noget at miste. Men husk på at du ikke skal føle dig presset til noget du ikke vil. Det er okay at sige fra.


Held og lykke herfra.

- C

2013-04-07T11:18:06 1
Karen
Hej med dig.

Jeg må sige lige som jeg læser det så synes jeg ikke lyder som en dårlig idé. Når der er så mange år i mellem dig og fyren vil i altid være forskellige steder i sit liv. Når han vil have børn og hus, så er der hvor du skal ville dig uddannelse og tænke på at flyttede hjemmefra. 

Jeg plejer, at sige højt 3 år imellem hinanden. For så vil et forhold holde længe, for så er der også bedre forstå hende. 

Jeg håber at det her kunne hjælpe dig :) 

Kram Karen 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym