Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3696 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 13 år
2013-04-06T21:26:32: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg får det dårligt når jeg ser min kærestes eks.


Hej.

Jeg er en pige på 18 år, som har en kæreste på 20. Vi har været sammen i fire måneder, og vi har det rigtig godt sammen. Jeg er smadder forelsket i ham, og jeg er også ret sikker på at han har det på samme måde. Det skal dog siges at jeg går på det samme gymnasium som hans eks-kæreste, og når jeg ser hende, får jeg det skidt. Hun bor i den samme by som jeg gør, og det vil sige at hun hver dag tager det samme tog når hun skal op på gymnasiet, som jeg gør, så det er desværre meget ofte, at jeg ser hende. Jeg har aldrig haft noget forhold til hende, og jeg har kun snakket med hende meget få gange, og det har været meget korte samtaler.

Jeg har hørt fra min kæreste og andre, at hun behandlede ham ret dårligt mens de var sammen. Han slog op med hende for over et år siden, så der er gået en del tid siden de var sammen. Jeg troede heller ikke at det ville være et problem for hende, at jeg kom sammen med ham, fordi at min kæreste har hørt fra nogle af deres fællesvenner, at hun er kommet over ham, og at hun er glad for at de ikke er kærester mere.

Jeg ved ikke hvorfor jeg får det skidt når jeg ser hende. Jeg har tit tænkt på om det måske er fordi, at jeg er jaloux, men det ved jeg at jeg ikke har nogen grund til at være, fordi min kæreste selv har sagt at han ikke kan fordrage hende mere, og han vil slet ikke have noget med hende at gøre. Er det mon fordi at jeg er sur over at hun har behandlet min kæreste dårligt mens de var sammen? - Det tvivler jeg dog også på, da jeg ikke går så meget op i hans tidligere forhold.
Jeg synes at hun er en rigtig pæn pige, og selv om at hun har behandlet min kæreste dårligt, så synes jeg altid at hun har virket meget sød. Jeg har slet ikke lyst til at synes dårligt om hende på nogen måde, og det forvirrer mig bare at jeg får det så dårligt, når hun er i nærheden. Min kæreste har også en anden eks-kæreste, som han stadig snakker med en gang i mellem, men hende har jeg ingen problemer med.

Selv om hun selv har sagt, at hun er ovre ham, tvivler jeg dog lidt på det. Kort efter at jeg kom sammen med min kæreste, slettede hun os begge som venner på facebook, og da jeg var til fest sammen med min kæreste for noget tid siden, bemærkede vi at hun hele tiden kom derhen hvor vi også var, og hun ville først gå når vi selv forlod stedet. Jeg synes bare der er mange ting der tyder på, at hun er jaloux. En af min kærestes venner, fortalte ham også for noget tid siden, at hun havde sagt at hun savnede ham - men det skulle vist have været meget længe siden, at hun har sagt det.

Jeg ved at da min kæreste slog op med hende, blev hun vist meget sur og ked af det, og hun begyndte at opsøge ham, og dukke op de samme steder hvor han plejede at komme, bare for at se om han også var der. Efter noget tid holdt hun dog op med det, og der var min kæreste sikker på at hun var ovre ham. Jeg ved bare ikke rigtig hvad jeg skal tro, for på mange måder virker det som om at hun er ovre ham, men der er også bare mange ting der godt kunne tyde på at hun er jaloux. Jeg ved heller ikke hvorfor jeg får det så dårligt når hun er i nærheden. Jeg får en mærkelig fornemmelse i maven. Er det mon fordi jeg er bange for at hun er jaloux? Fordi at jeg bekymrer mig så meget om hende, får jeg også tit nævnt hende overfor min kæreste, og jeg tror at han er lidt træt af det.

Hilsen MB.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2013-04-11T15:42:00 1
Cæcilie

Kære MB,

Det der med kæresters ex-kærester er ofte et svært emne. Og der er mange der har det på samme måde som dig. Det kan skyldes en masse forskellige ting, jalousi, frygt for at miste din kæreste til hende, misundelse, dårlig selvtillid osv. Heldigvis lyder det som om at du ikke har noget at frygte for. Du og din kæreste har det godt sammen, og hun er tydeligtvis fortid. Derfor er det blot en tanke og en følelse du render rundt med, og har faktisk ikke noget med virkeligheden at gøre. Du må prøve at lade være med at tænke på hende. Hver gang hun dukker op i dit hoved så tænk på noget andet. Tænk f.eks. på din kæreste og hvor glad du er for ham. Tænk på hans smil, hans grin, måden en kysser dig på osv. Hvis du gør det hver gang  du kommer til at tænke på hende så får du ikke tid til at få det skidt, og så kommer du heller ikke til at tolke og  overfortolke de ting som hun gør og siger. Det vigtigste er at du ikke lader det fylde i dit liv. Og det kan det ikke gøre, hvis du undgår at tænke på det.

Det kan selvfølgelig være svært at lade være med at tænke på hende når du ser hende i toget og på gymnasiet, men istedet for at tænke "åh nej, der er hun igen" når du ser hende, så anerkend bare at hun er der som i "Nå, der er hun. Hun skal nok også i skole". Så det går fra at være noget der får dig til at føle ubehag, til at være noget der er lige gyldigt.
Som du siger, så er din kæreste nok træt af at høre om hende, og det kan jo faktisk ikke passe bedre. For jo mere du snakker om hende, jo mere kommer hun til at fylde. Derfor gælder det om at stoppe med at snakke om hende. Så slipper du for at det fylder så meget hos dig, og din kæreste slipper for at høre om det/hende.

Jeg håber at du kunne burge mit svar, og at du får lagt dine tanker, omkring hende, lidt på is.

- C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym