Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2013-05-19T23:13:29: 2

Brevkassespørgsmål

Jalousi


Hej thelove. Jeg har for første gang fået mig en kæreste som jeg har været sammen med siden august sidste år, vi blev kærester i år i marts. Jeg er begyndt at være meget jaloux, og skylder egentlig skylden på ham hele tiden og er sur og negativ.. Hvis han f.eks kigger på andre piger, snakker med andre piger eller noget bliver jeg jaloux og sur på ham. Det er begyndt at udvikle sig så meget at jeg næsten ikke tør at lade ham ud af syne fordi jeg tror han er mig utro.. hvis han skal være sammen med sine venner og de måske skal ned i byen og købe ind eller bare gå en tur tænker jeg bare det værste om ham. Jeg tjekker hele tiden hans mobil og facebook om der skulle være noget, men det er der aldrig - men jeg tror bare det er fordi han sletter hans "spor". Vi skændtes meget for tiden omkring det og omkring at jeg er negativ. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg føler mig virkelig frustreret, jeg har aldrig haft det så dårligt før eller haft sådan en følelse af jalousi før. Jeg er bare så ked af at såre ham og være så "ond" mod ham. Han gør nærmest alt for at bevise at det er mig han elsker og vil være sammen med og prøver altid på at få mig i godt humør, og det hjælper bare ikke. Jeg føler bare at han gerne vil være selv, hygge med vennerne og gøre lige hvad han vil, og det gør at jeg nogle gange tænker at gå fra ham, så jeg ikke begrænser ham og han kan blive lykkelig - men jeg synes også bare at det ligesom er for let sluppen agtig bare at sige stop efter så kort tid, bare fordi jeg føler noget som måske ikke er der. Jeg bliver bare negativ af alt hvad han siger og stoler ikke på ham. I starten af vores forhold var der intet, jeg blev lidt små jaloux, men det forsvandt igen. Nu er det der bare hele tiden! Jeg ved ikke om min tiltro til ham er forsvundet fordi at han har gjort nogle ting jeg synes var upassende med andre piger eller om det er fordi at jeg ved at han er pige glad? Jeg har snakket med ham om hvor hans grænser ligger, og han fortæller at de ligger hvor mine er, men han har overskredet mange af mine grænser og fortæller at havde jeg gjort sådan mod ham så havde han blevet pisse sur, jeg forstår bare ikke hvorfor han gør det så? Han har været i byen selv et par gange hvor jeg har været hjemme sammen med min familie, hvor jeg har følt han har glemt mig lidt fordi han ikke altid har svaret mig når jeg skrev, skrevet til mig eller ringet. Han har så sagt til mig at han ikke synes at man som kærester skal gå i byen, men jeg kan ikke sætte mig ind i hvorfor han så har gjort det? Det er som om han må lige hvad han vil, og jeg intet må.. Jeg har snakket mange gange med ham omkring det hele og om hans andre forhold om han har været dem tro, og det har han - og hver gang der er noget fortæller han mig at jeg er den bedste kæreste han har haft og sådan. Jeg stoler bare ikke på ham mere. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, det fylder alt for meget i min hverdag? Mvh blomsten.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2013-05-20T18:54:10 1
Morten
Hej Blomsten,

Jeg forstår godt dit problem.

Måske du skulle få ham overtalt til at lade dig gå med i byen en dag, så du kan se hvordan han fester? Jeg synes ihvertfald at det skide sødt af din kæreste at han prøver at gøre alt for at bevise dig at han ikke er dig utro. Jeg er ikke en professionel parrådgiver men jeg tror udentvivl at du har mistet tilliden til ham. Den eneste som kan gøre noget ved det er faktisk dig. 

Jeg kan godt sætte mig ind i hans synspunkt omkring at kærester ikke skal gå i byen sammen. Så måske skulle du tage kontakt til dine veninder så I kan fyre den af i byen på de samme dage som din kæreste, så slipper du måske for alle de tanker omkring ham og om han er dig utro?

Ihvertfald så synes jeg du skal tænke meget over om han er den du gerne vil leve resten af dit liv sammen med og om du kan blive ved med at holde ud og tænke over de ting. 

Det er dig der skal tage beslutningen om hvad du gør og vælg med dit hjerte.

Venlig hilsen,
Morten
2013-05-26T18:19:51 1
Cæcilie

Kære blomsten, 

Det lyder som om at du har lidt at slås med.

For mig at se, er der to ting du kan gøre. For én ting er sikkert; der skal ske noget, for du kan ikke blive i din jalousi. Hverken overfor dig selv, eller overfor ham.

Den første ting du kan gøre, er at arbejde igennem din jalousi. Du bliver nødt til at finde ud af hvad det er der gør dig så jaloux at det næsten bliver en besættelse. Er der sket noget i løbet af dit liv, som gør at du har svært ved at stole på folk? Hvis der er, så må du arbejde med det, indtil det er komme ud af dit system. For det lyder som at det ikke er din kæreste der har et problem, men dig. Problemet kommer sig ofte af ting der er sket i ens opvækst. Derfor er det dig der skal gøre en indsats for at få styr på dine følelser, for din kæreste gør faktisk allerede hvad han kan.  Det er svært at finde frem til disse problemer og bearbejde dem selv. Derfor synes jeg at du skal opsøge professionel hjælp i form af en psykolog. Fortæl dine forældre hvordan du føler og hvordan det gør dig ked af det. De vil sikkert gerne betale for en psykolog når det handler om din lykke. Hvis de ikke har penge til at betale for en psykolog, kan du prøve at undersøge om din kommune har et tilbud til unge om gratis psykologhjælp. Det er der i mange kommuner. Kan du ikke finde et svar på nettet, så kan du prøve at spørge din studievejleder. De kender som regel til den slags tilbud.

Det andet du kan gøre er simpelthen at stoppe mens legen er god. Simpelthen gå fra din kæreste. Du må sige til din kæreste at din jalousi går dig så meget på at du hele tiden går rundt og er usikker og ked af det. Selvom han måske aldrig har været dig utro eller noget der ligner, så har du stadig meget svært ved at stole på ham. Du kan ikke udsætte dig selv for denne form for selvtortur, det gør intet godt for dig, tvært imod, det tærer på din selvværd. Derfor bliver du nødt til at gøre noget ved det! 

Bagdelen ved at slå op med dine kæreste er dog at du ikke får bearbejdet det rigtige problem, og du kan derfor ikke være sikker på at du ikke bliver lige så jaloux næste gang du får en kæreste. Jeg ville mene at du skulle få hjælp til at komme prolemet til rods en gang for alle.

Jeg håber at du kunne bruge mit svar, og at du komme af med din jaloux side.

Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Jeg har været utro...

For et par måneder siden møder jeg en helt fantastisk fyr, imens jeg har en kæreste. Jeg har svæ...

højdeforskel

hej brevkassejeg har en lille udfordring her, jeg kan godt li den her fyr og han kan os godt li mig....

Jeg vil ikke være forelsket men på den anden side…

Jeg er forelsket i en dreng fra min klasse og jeg skriver med ham en gang i mellem og han taler ofte...

Forvirring

Jeg gik fra min kæreste som jeg har vil kalde (H) for ca 2 ugers tid siden, vi havde været sammen ...

Skal jeg opgive ham?

Vi var en del fra efterskolen der var til festival i weekenden. Jeg havde glædet mig meget for der ...

Er bange for at mit kæreste er andet valg

Hej brevkasse håber i kan hjælpe.Jeg er i en situation hvor jeg altid har haft en godt øje til en...

Kan kun tænke på ham

HejMin fyr er flyttet til København (jeg bor i Aarhus)Han har utroligt travlt med arbejde og famili...

Jeg har det svært med kærestes fortid - hvad gør jeg

Hej,Jeg har været sammen med min kæreste i 3,5 år nu, og jeg elsker hende utrolig højt og vi er ...

har drømt at være min kæreste utro

jeg har drømt at jeg var min kæreste utro. jeg synes det var mærkeligt for jeg elsker ham virkeli...

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym