Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2013-07-10T12:39:21: 2

Brevkassespørgsmål

At slå op på en pæn måde


Hej TheLove. Jeg er blevet kærester med den her pige, men jeg har utroligt svært ved at tolke mine følelser så det jeg troede var en forelskelse i starten var nok bare en kildrende fornemmelse fordi jeg fik opmærksomhed fra en pige. Nu har vi været kærester i knapt 2 mdr. og jeg føler bare at alle de følelser er faldet til jorden og hun er ikke den helt igennem fantastiske pige oppe i mit hoved som hun var i starten. Hun giver udtryk for at hun er helt utroligt glad for mig og jeg er den bedste kæreste og jeg gør hende glad hver dag osv. men jeg tror bare ikke at jeg kan have et forhold med hende længere. Jeg fortryder inderligt at jeg overhovedet blev kærester med hende i starten fordi jeg bare ender at såre hende nu. Jeg ved i bund og grund faktisk ikke hvad jeg vil. Jeg skal starte på ungdomsuddannelse efter ferien hvor jeg kommer til at møde en masse nye mennesker og jeg føler, selvom det nok er forkert, at ved at have en kæreste begrænser jeg mine muligheder for at få nye bekendtskaber. Måske er vi også bare for forskellige.. Hvordan slår jeg op med hende på en pæn måde uden at hun bliver alt for ked af det? Er det overhovedet det rigtige at gøre? Og hvordan lærer jeg at fatte mine følelser ordentligt så det ikke sker igen?

Håber i kan hjælpe for jeg føler mig helt fortabt, venligst ''Ham''
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2013-07-12T15:10:59 1
Martin
Hej "ham",

Der er aldrig nogen nem måde at slå op på. Det er i hvert fald sjældent at den ene eller anden part ikke vil får det dårligt. Men, og det næste er vigtigt:

Hvis du ikke føler det samme for hende, som hun gør for dig, så er du nødt til at slå op med hende. Det er synd hun skal rende rundt og tro du elsker hende, men at du så ikke gør det. Dette fortjener ingen og eftersom du nok stadig synes lidt om hende, så må du bare gøre det bedste for jer begge... også selvom hun vil blive ked af det.

Den bedste måde at slå op? Der findes ingen. Den mest retfærdige måde til gengæld er at du mødes med hende og i sætter jer ned og snakker det igennem. Giv hende muligheden for at blive siddende og holde om dig, hvis hun får det skidt, og lad hende gå uden at følge efter hende, hvis hun bliver ked af det og ikke vil snakke med dig. Det er nok det eneste at gøre.

Bare forsøg at forklar tingene på en god måde, så i om ikke andet slutter det pænt af. Efterfølgende får hun det måske dårligt, men sådan er det og det er bedre end at blive holdt for nar. Formentlig har hun også nogle gode veninder der kan støtte hende i den kommende periode.

Måden du bedst lærer at forstå dine følelser på, er sådan set via disse mindre gode oplevelser. Du kan kun blive klogere på det hele, hvis du får truffet nogle forkerte valg. Næste gang venter du måske mere og giver det hele bedre tid, før du kommer sammen med en?


Håber du kunne bruge mine svar, ellers er du velkommen til at skrive ind igen eller smide en kommentar nedenunder.

Med venlig hilsen,
_Martin
2013-07-16T23:33:19 1
Cæcilie

Kære "Ham", 

Jeg tror vi alle sammen har på præcis samme måde som dig, i forhold til det med ikke at kunne tyde sine følelser nogle gange.  Det kan være rigtig svært at vide hvad man føler, inderst inde. Og det er ikke lige sådan at lære, skulle jeg hilse og sige. Jeg er 20, og har stadig ikke lært det. Jeg tror desværre ikke at der er en opskrift på hvordan man gør.

Mit råd til dig er at du skal være 100 % ærlig overfor hende. Man kan komme ud i noget rod, hvis man ikke er ærlig.

Fortæl hende, at du ikke føler det samme for hende som du gjorde i starten, og at du derfor ikke kan fortsætte. Hun bliver såret lige meget hvad, så der er ikke andet for end at få det gjort, så i begge kan komme videre med jeres liv.


Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Jeg har været utro...

For et par måneder siden møder jeg en helt fantastisk fyr, imens jeg har en kæreste. Jeg har svæ...

højdeforskel

hej brevkassejeg har en lille udfordring her, jeg kan godt li den her fyr og han kan os godt li mig....

Jeg vil ikke være forelsket men på den anden side…

Jeg er forelsket i en dreng fra min klasse og jeg skriver med ham en gang i mellem og han taler ofte...

Forvirring

Jeg gik fra min kæreste som jeg har vil kalde (H) for ca 2 ugers tid siden, vi havde været sammen ...

Skal jeg opgive ham?

Vi var en del fra efterskolen der var til festival i weekenden. Jeg havde glædet mig meget for der ...

Er bange for at mit kæreste er andet valg

Hej brevkasse håber i kan hjælpe.Jeg er i en situation hvor jeg altid har haft en godt øje til en...

Kan kun tænke på ham

HejMin fyr er flyttet til København (jeg bor i Aarhus)Han har utroligt travlt med arbejde og famili...

Jeg har det svært med kærestes fortid - hvad gør jeg

Hej,Jeg har været sammen med min kæreste i 3,5 år nu, og jeg elsker hende utrolig højt og vi er ...

har drømt at være min kæreste utro

jeg har drømt at jeg var min kæreste utro. jeg synes det var mærkeligt for jeg elsker ham virkeli...

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym