Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2013-10-09T22:19:27: 2

Brevkassespørgsmål

Prøvede at slå op


hej
jeg har i et par måneder nu haft en kæreste som jeg mødte i brobygning, det er lidt et lang distance forhold.
vi får aldrig set hinanden, og han er lidt for omklamrende og taler om at vi skal være sammen for evigt.
det gør mig rigtig utryg, at han nærmest planlægger en fremtid.
så tidligere idag skrev jeg besked, hvor der stod at jeg var ked af det, men at jeg simpelthen ikke kunne klare langdistance.
det endte med at han ringede mig op grædende og sagde alt muligt om at han ikke ville kunne leve uden mig.
jeg kunne ikke få mig selv til at sige at jeg rent faktisk slog op, så jeg træk det tilbage, men har jo egentlig ikke lyst til at være i et forhold med ham.
så hjælp!! hvordan får jeg slået op med ham, uden at være for hård.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2013-10-10T21:26:29 1
Camilla
Hej forvirrede pige

Hvis du ikke har lyst til at være i et forhold med ham, skal du selvfølgelig gøre det forbi. Det er aldrig nemt, at afslutte et forhold, og specielt ikke når man ved, hvor meget det vil såre det anden. Men man kan godt gøre det på en mild måde. Du kan sige til ham at den lange distance er et stort problem for dig, da i aldrig får set hinanden. Du kan sige, at det ikke har noget med ham at gøre, hvis du vil skåne ham, men du kan også vælge at fortælle ham, at det gør dig utryg, når han snakker om jeres fremtid. Det er forskelligt hvordan man vælger at gøre det. Nogen vælger at være ærlige og lægge alle kortene på bordet, og andre vælger at undlade de ting, der vil såre den anden. Du må føle med dig selv, hvad der er rigtigt for dig at gøre. Men jeg synes, at du skal gøre det forbi med ham under alle omstændigheder, hvis du ikke har lyst til at være sammen med ham. Han skal nok komme over det.

Jeg håber, at det kan hjælpe dig, og at i finder ud af det.

Med venlig hilsen 
Camilla
2013-10-11T17:15:19 1
Charlotte
Hej,

For det første: Det er simpelthen det værste at slå op på en sms. På sms kan man aldrig få udtrykket sig ordenligt(som du jo ikke fik gjort), men det virker også meget usympatisk, så er det bedre at ringe hvis i bor langt fra hinanden. 

En anden ting er at jeg godt kan forstå du ikke vil være i et forhold hvor du føler dig utryg og omklamret. Der er aldrig nogen god måde at slå op på og man kan næsten ikke undgå at være hård hvis den anden ikke har det på samme måde. Du bliver nødt til at sige til ham at du altså ikke længere holder af ham og ikke ønsker at være kærester med ham længere. Ikke noget med at pakke det ind - sig det lige ud så han kan forstå det (selvfølgelig uden at være helt følelses kold). OG hold så fast i din beslutning! Det nytter ikke noget at du giver efter, hvis du virkelig mener at i ikke skal være kærester mere. 

Jeg håber virkelig du finder ud af det! :)

Charlotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym