Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2013-11-15T18:01:21: 2

Brevkassespørgsmål

Skal jeg sige noget?


Hej alle:)
Jeg har fået noget ret seriøst med en dreng og man kan vel næsten sige vi er kærester. Problemet er bare at for et par uger siden fandt jeg ud af at han lider af angstanfald. Vi snakkede længe om det og han åbnede sig meget op for mig, hvilket jeg selvfølgelig er glad for. Men han ryger rigtig ofte hash, og har gjort det i lang tid. Så jeg kom til at tænke på om det mon ikke er derfor han får de angstanfald? Jeg vil rigtig gerne hjælpe ham, men ved ikke om jeg skal sige det med hash'en. Jeg synes ikke jeg kan ''tillade'' mig at bede ham om at stoppe, da jeg ikke vil lege hans mor, og vi jo ikke er officielt kærester, men det er noget der bekymrer mig meget. Hele hans omgangskreds gør det også, så jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre? Skal jeg sige noget, og vil han overhovedet lytte til mig?
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2013-11-16T20:04:56 1
Karen
Hej Line :) 

Jeg synes at det er helt fint efter min mening at sige noget til det. Du gør det for at tage en åben debat omkring det og vise ham at du ikke bryder dig om at han gør det, hvis i to skal blive til noget. 

Det værste der kan ske, er at det ikke bliver jer to. Hvis han ikke har lyst til at stoppe og udvise respekt overfor din mening omkring hash. 

Det er vigtigt, at du siger at det ikke er ham, som du har noget imod, men at du har noget i mod hash. Hvis han spørger om at du vil prøve det, så sig nej for din egen skyld, samt din fremtid.

Jeg håber at det kan hjælpe dig :) 


Kram Karen 
2013-11-17T13:42:59 1
Jesper
Hej Line.

Det er jo noget der går dig på! Derfor syntes jeg da helt sikkert at du skal fortælle ham hvad du syntes, om at han både ryger hash men os at han får angstanfald af det for jo en af de mange ''bivirkninger'' ved at ryge hash er nemlig angst.

Angst er ikke det eneste han kan risikere at få ved hash rygning, han kan os få paranoia, syns- og høre- hallucinationer, uro og værst af alt kan han udvikle en psykisk sygedom som hedder skizofreni ved hash rygning.

Hvis du er ved at gå i forhold med ham så syntes jeg slet ikke der er noget galt i at du beder ham at stoppe med at ryge hash eller i det mindste trapper ned for sit hash misbrug!

Det er jo som sagt noget der går dig på og hvis du ikke fortæller ham præsis hvad du føler og tænker om det så går du jo alene og tænker på det, men ved at du fortæller ham det så kommer du ud med det og så må han jo tage stilling til om du betyder nok for ham til at han i hvert fald trapper lidt ned :)

Det handler ikke om at du vil lege hans mor men at det er noget der bekymre dig!


Held og lykke med det :)

Mvh 
Jesper Holmegaard Jensen

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym