Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3641 spørgsmål og givet 6227 svar de sidste 12 år
2014-01-13T03:03:11: 2

Brevkassespørgsmål

Hvor er grænsen?


Hej

Dejligt, at der er nogen, som har lyst til at afsætte tid til at rådgive andre ung. Det er virkelig skønt.

Jeg er 19 år og har været sammen med min kæreste i tre og et halvt år, men for omkring to måneder besluttede jeg, at det ikke var noget jeg havde lyst til længere og valgte derfor at bryde forholdet. Vi har altid haft det utrolig godt sammen og har aldrig haft de store problemer. Han er den person, der kender mig aller bedst og han er enormt god for mig, men det virkede bare som om, at det var kommet til et punkt, hvor det måtte slutte. Efterfølgende har der ikke været nogen form for ubehageligheder eller nag imellem os og vi kan sagtens snakke sammen. Et stykke tid efter begyndte vi dog alligevel at se hinanden igen, også som mere end bare gode venner. To måneder efter vi slog op, kyssede jeg med en anden i byen. Da han gav udtryk for, at han ville mere stoppede det og skyndte mig hjem, hvorefter jeg bare begyndte at græde. Jeg havde det så dårligt med, hvad jeg havde gjort og kunne ikke finde ud af at se mig selv i øjnene. Selvom jeg ikke var sammen med min kæreste på daværende tidspunkt, da vi ikke havde været kærester i to måneder havde jeg stadig en følelse af, at jeg havde været utro. Jeg fortryder det enormt meget, men kan selvfølgelig ikke gøre noget ved det, jeg har jo selv været en del af, hvad der skete og må tage ansvar for det. Jeg har været sammen med min (eks)kæreste efterfølgende og vi snakker nu om, at komme tilbage til at være kærester igen. Men det fylder virkelig meget for mig, selvom det "bare" var et kys. Jeg ved selvfølgelig heller ikke om han har været sammen med andre i den tid, hvor vi havde slået op. Jeg er ikke sikker på, om det er noget jeg skal fortælle ham eller om jeg bare skal tie stille?
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-01-13T19:14:24 1
Michala

Hej du, 

Selvom I ikke var kærester, da du kyssede med ham den anden, og selvom du egentlig ikke har gjort noget, du ikke ”måtte”, synes jeg faktisk, du skal fortælle din (eks)kæreste om episoden. Det lyder til, at du har rigtig dårlig samvittighed over det, og hvis det er noget, der fylder meget for dig, er det bedste, du kan gøre, at få det sagt.

Jeg synes, du skal fortælle ham præcis, hvordan det skete. Fortæl ham, hvor ked af det du var bagefter, og hvor meget du har tænkt over det efterfølgende. Det er ikke sikkert, at han synes, det er et problem, og måske vil han synes, det er lidt fjollet, at du er blevet så ked af det, men han vil sikkert også synes, at det er lidt sødt. Det viser jo, at du stadig er glad for ham, og måske egentlig ikke rigtig har lyst til at være sammen med andre(?) Uanset hvad tror jeg, at han vil sætte pris på, at du er ærlig.

Jeg håber du kan bruge mit råd, og at I finder ud af det.

Mange hilsner herfra
/ Michala

2014-01-13T22:35:14 1
Line
Hej du!

Der er nok en hel del forskellige meninger omkring din situationer - nogen vil mene, at du sagtens kan tillade dig at kysse med en anden to måneder efter, hvor andre vil mene, at det ikke er i orden. I jeres situation lyder det som om, I hele tiden har haft en form for flirt efter I brød med hinanden. Her kan man jo selvfølgelig godt sige, at det er en lidt uheldig situation, at du har kysset med en anden. Men på den anden side, så var I ikke kærester på det tidspunkt - og der var alligevel gået to måneder, siden I slog op, og efter min mening kan man ikke holde på hinanden i så lang tid efter, man har slået op. 

Nu hvor I muligvis er ved at finde sammen igen, burde du helt sikkert lægge kortene på bordet. Hvis du allerede nu har det så dårligt med det, så vil du helt sikkert få det endnu mere dårligt, hvis du går ind i et forhold med sådan en hemmelighed. Derudover er det vel også bedre at fortælle din ekskæreste, hvordan tingene ser ud, inden han muligvis selv finder ud af det på et tidspunkt. Og hvis du også selv er i tvivl, om han har været sammen med andre i den tid, I ikke har været kærester, kan det jo være, at hvis du siger, hvad du har lavet, at han også fortæller, hvis han har lavet noget. Dermed kan I gå ind i et forhold igen, hvor I har været 100 % ærlige over for hinanden. 

Jeg håber, du kunne bruge mit svar til noget :)

- Line. 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Hvordan vælger man?

Jeg er meget forvirret omkring kærligheden. Ved ikke rigtigt hvordan man vælger, altså hvad der v...

Mine forældre kan ikke li’ ham jeg elsker.

Hejsa:)Jeg har været på efterskole hvor jeg mødte en fantastisk dreng. Der er aldrig nogen der ha...

Kan jeg stole på ham?

Kære ungzone, Jeg har været sammen med min skønne kæreste, L, i lidt over 1 år nu. Inden v...

I tvivl om jeg skal slå op med min kæreste

Hej med jer, jeg står i den situation hvor jeg er i tvivl om jeg skal slå op med min kæreste (vi ...

Jeg tror ikke, det er meningen, at jeg skal have en kæreste, før jeg er helt voksen

HejJeg har gjort mig mange tanker, når det kommer til kærligheden, bl.a. fordi jeg aldrig har haft...

Kæreste kys

Hej UngZone. Jeg er en pige på 13 år og min kæreste og jeg har været sammen i 2 1/2 måned. Vi h...

Skal jeg give det tid eller gå

Jeg fortæller jer nu min kærligheds historie, som egentlig mere er en sorgens historie end en kær...

Føler mig ikke god nok til ham

Jeg står i den situation at jeg har været sammen med en helt fantastisk fyr de sidste 7 måneder. ...

Kysset med bedsteven...

Hej, jeg skriver ind grundet et stort dilemma jeg står i pt.Jeg havde en kæreste i knap 5 måneder...

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym