Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2014-01-15T23:54:43: 2014-01-23T23:17:31: 2

Brevkassespørgsmål

Få tid til både skole og kæreste


Hej alle

For nylig er jeg blevet kæreste med dreng fra min klasse. Problemet er, at jeg har det svært med at balancere ''skolelivet'' og kærestetid, hvor jeg ikke længere har lyst til at lave lektier, men derimod, skrive med ham hele døgnet rundt eller bruge min tid på ligegyldige ting. Når jeg endelig tager mig sammen til at læse, så siger han at jeg ikke skal lave min lektier, men i stedet at bruge min tid på at se film osv. Jeg synes, at jeg spilder min tid, da jeg ikke får noget ud af at se film. Mens jeg så ser film, laver han sine lektier. Og nu er jeg meget bagud og har det svært med at følge med i klassen.

Mit spørgsmål er hvordan får jeg lyst til at lave lektier igen, og hvordan siger jeg til ham, at jeg vil have nogen tid alene, uden at såre ham? 

Desuden har jeg et andet spørgsmål som ikke har noget at gøre med ham. Jeg er en meget genert pige, og jeg tør ikke at række hånden op i klassen. Jeg bliver også meget nervøs hver gang jeg skal fremlægge noget for klassen og det ender skidt hver gang. Hvordan får jeg genertheden væk?

Ser frem til at få et svar fra jer.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-01-20T14:29:30 1
Charlotte
Kære "Lise", 

Det lyder til at du er blevet forelsket og tillykke med det ! :) 
Jeg tror mange har det på samme måde som dig, når man er nyforelsket, fordi man lidt svæver rundt på en lyserød sky og ikke rigtigt kan tænke på andet, end den fyr man er vild med. Men jeg tror også at det er vigtigt at man forsøger med sig selv også at huske på de andre ting, der er vigtige i ens liv. Jeg synes umiddelbart det lyder til at det generer dig at du føler du er bagefter i skolen og ikke får lavet dine lektier og jeg synes også det er vigtigt at du kommer tilbage til et rytme, hvor du både har tid til din kæreste, men også til de andre ting, der er vigtige i dit liv. For at undgå at han bliver såret, synes jeg du skal tage en snak med ham, hvor du fortæller ham at du synes han er super dejlig og hvis du kunne, ville du også være sammen med ham hele tiden, men at det også er vigtigt for dig at kunne følge med i skolen. Du kan fortælle ham, at du har brug for i en periode at have nogle timer for dig selv, hvor du kan lave lektier og at i så kan se hinanden bagefter. Hvis du forklarer dig og siger at du selvfølgelig helst vil være sammen med ham, men at lektier også bare er vigtige, så er jeg sikker på at han nok skal forstå dig. Ellers hvis du har mulighed for det, hvad så med at forslå ham, at i sammen laver hver jeres lektier, et par timer, når i er sammen? Du skriver at han laver lektier og du ser film, hvad med at du så laver lektier, imens han også gør? På den måde, får i begge to lavet jeres ting og ingen bliver kede af det :)

I forhold til dit andet spørgsmål omkring generthed, tror jeg der er rigtigt mange der føler det samme som dig, men jeg tænker om du kunne prøve at tænke på, hvad det er der gør dig nervøs. Er du bange for at de andre griner, eller er du bange for at du siger noget forkert, eller hvad er det du frygter? Hvis du kan sætte ord på hvad præcis, det er der gør dig genert, er det også nemmere at overvinde det. :) Ellers er det, selvom det lyder nemt, hvilket jeg godt ved det ikke er, så er det et gammelt ordsprog, der hedder, Øvelse Gør Mester. Det bedste du kan gøre, er simpelthen at blive ved med at prøve og jo flere gange du rækker hånden op og fremlægger, jo nemmere bliver det. Og jo hurtigere man finder ud af at det slet ikke er så farligt, jo lettere bliver det også for dig at række hånden op næste gang. Jeg tænker også at du kan sætte dig nogle mål, for eksempel, at i næste uge vil du prøve at række hånden op og sige noget, 5 gange i alt. Og så kan du øge det tal for hver uge der går, så ugen efter, skal du måske række hånden op 7 gange i alt. Og på den måde, blive ved med at øve dig på at tale foran klassen og så er jeg helt sikker på at den værste generthed nok skal fortage sig, efter lidt tid! 
Held og lykke med det hele!

Hilsen Charlotte Amalie 
2014-01-22T19:17:39 1
Michala
Hej Lise,

Jeg synes egentlig bare, du skal være fuldstændig ærlig over for ham og fortælle ham, at du har brug for lidt tid alene engang imellem, så du kan lave dine lektier. Sørg for at forklare ham, at det ikke er fordi, du ikke vil være sammen med ham, men simpelthen bare fordi du har svært ved at følge med i skolen, hvis ikke du har tid til at forberede dig. Det kan han forhåbentlig godt forstå.

Med hensyn til genertheden er det et problem, mange har. Det bedste råd, jeg kan give dig, er at forberede sig rigtig godt inden en fremlæggelse. Øv dig derhjemme evt. ved at fremlægge foran nogle andre og forestil dig, at du står i klassen. Hvis du føler, du har styr på dine ting, kan du sikkert slappe mere af, når du skal fremlægge.
Du må 
huske på, at folk ofte har travlt med at tænke på dem selv og deres egen fremlæggelse, så de lægger sjældent mærke til, hvis du siger noget forkert - og hvis de gør, glemmer de det hurtigt igen.
Prøv at tvinge dig selv til at række hånden op mindst én gang hver time. I starten vil det være ubehageligt, men du vil opdage, at jo flere gange du rækker hånden op, jo nemmere bliver det.
Endeligt synes jeg, du skal prøve at belønne dig selv lidt, hvis du f.eks. har overstået en stor fremlæggelse eller har været rigtig god til at sige noget i timerne. På den måde har du noget at se frem til. 

Held og lykke med både kæresten og nervøsiteten.

De bedste hilsner herfra
/Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

I tvivl om forhold

HeyJeg er en pige på 17 år, og jeg har en kæreste. Vi har været sammen i rigtig lang tid og begy...

hvordan vender jeg mig til tanken.

hej ungzone. jeg er en pige på 13 år som for et stykke tid siden er blevet slået op med af min k...

Keep going or..??

Kære brevkasse, Jeg skriver til jer, da jeg står i en situation hvor jeg har behov for et per...

Jeg ved ikke hvordan hun føler.

Hej jeg er en dreng på 19, der går gymnasiet, jeg står med mit livs største problem. Mig og pig...

Jeg er 14 og hun er 13

Hej Ungzone! Jeg står i den situation at jeg er 14 (snart 15) og jeg har mødt en 13 årig pige der...

For genert til at snakke med ham i skolen :(

Hej, jeg er en pige som har haft en kæreste i en måned nu, det mega dejligt! Men…jeg er så...

kan han stadig lide mig eller??

hej jeg er en pige på 13 år som HAVDE en kæreste men ikke mere. Han slog op med mig her for nylig...

Jeg har en kæreste men ved ikke om vi bare er det fordi han syndes det er sejt at have en

Jeg er 11 år og går i 6. Jeg har en kæreste og jeg kan godt lide ham, vi har været kærester 2 g...

Jalousi

HejJeg er en pige på 17 som har en kæreste og vi har været kærester i ca. 1 år. Jeg har virkeli...

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym