Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2014-04-28T18:13:44: 2014-05-09T23:45:43: 2

Brevkassespørgsmål

Aldersforskellen hjælp!


Hej thelove! 
Jeg er en pige på 17 år, og mødte en rigtig sød dreng igennem nogle venner. Vi mødte hinanden igennem en Skype samtale da nogle af vores fællesvenner inviterede os ind, og snakkede meget sammen der. Vi valgte at holde kontakten og snakkede meget sammen, det endte med vi fik hinandens numre og skrev derfra. Vi begyndte at følelser for hinanden, og vi brugte meget tid sammen der. Men vi har aldrig set hinanden, og det har vi snakket meget om at gøre. Men her for nogle dage siden, fandt jeg ud af at han kun er 14 år gammel, har aldrig rigtig spurgt ham, da han lyder og ser ældre ud.. Jeg gravede mig selv ind i tåre, jeg syntes det er en voldsom aldersforskel, og især fordi jeg er den ældste og er pigen i 'forholdet' men ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg elsker ham rigtig meget men jeg gør ikke fortælle ham at det har påvirket mig så meget. Så jeg valgte at snakke med mine veninder om det, i starten troede de jeg jokede så de sad og grinte, men de fandt ud af at jeg var meget alvorlig. Jeg har hørt man kan komme ind i opholdssted og få problemer med kommunen da han kun er en teenager og jeg snart er voksen. Han er også en dreng der er en smule vild, han ville gerne lave ting med mig osv, som i et normalt forhold. Men efter hans alder, og de regler i Danmark ved jeg virkelig ikke hvad jeg skal gøre..
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-04-29T22:25:01 1
Majbrit
Kære Betina. 

Jeg synes virkelig ikke du skal være ked af det. Du skal selv afgøre om du kan leve med det eller ej, men jeg kan fortælle dig at jeg også havde en kæreste som var 2 år yngre end mig, og nu har jeg en kæreste der er 7 år ældre end mig, og jeg var super ligeglad med hvad andre synes. Det er jo bare dem der har et problem så. 

Hvis du spørger mig, så skal du lytte til dig hjerte. Jeg håber du får taget den rigtige beslutning. 

Kh. Majbrit 
2014-05-09T23:55:20 1
Martin
Hej Betina,

I denne situation er det vigtigeste er hvad du selv føler. Hvis du virkelig elsker ham, så bør du klart gå efter dit hjerte, da dette vil gøre dig mest glad i længden. Næsten lige meget hvad man gør, så vil der altid være nogle der ude der synes det er forkert. Ofte skyldes det bare at de er misundelige. Især hvis de kan se i virkelig har det godt sammen. Så følg dit hjerte, gør hvad du mener der er rigtigt. Elsker du ham nok til at se over med aldersforskellen?

I forhold til det med at "lave ting" sammen, så er loven med hvornår man er buksemyndig lavet for at beskytte den unge. Men hvis i begge gerne vil have sex, så ser jeg ikke noget problem i dette. Hvem skulle også fortælle det videre og/eller anmelde det til politiet? Hver dag er der mange der "bryder" reglen, så tænk ikke så meget over den, så længe i begge har lyst og ikke har så stor aldersforskel igen. 

Alternativt kan du også bare vælge at sige, at du ikke føler dig klar og gerne vil vente, til han også er blevet noget ældre og mere klar. Faktisk tror jeg det kunne være en god idé. Så får i også muligheden for at være sammen i længere tid, og ender ikke med at fortryde noget senere hen, da i så vil vide det er det rigtige valg.

Gør hvad DU føler er rigtigt. For det vil altid være det rigtige valg når du ser tilbage på det.

/Martin

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym