Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2014-05-25T14:26:02: 2014-06-01T20:35:59: 2

Brevkassespørgsmål

Jaloux kæreste


Hej thelove

Jeg er en pige på 15 år, jeg har haft min kæreste i 1 år og 3 måneder.

Jeg elsker min kæreste rigtig højt, men vi har et problem. Han bliver utrolig let meget jaloux.

Jeg har selv problemer med lavt selvværd og snakker med en psykolog en gang om måneden. Jeg er ret sårbar og derfor bliver jeg meget ked af det når han bliver sur på mig eller tror ting om mig. Jeg ved jo godt han ikke mener det ondt men derfor bliver jeg stadig ked af det.

Vi bor langt fra hinanden, jeg går på efterskole i år og vi skal begge på efterskole næste år, så det er sjældent vi ser hinanden.

Jeg prøver at hjælpe ham så godt jeg kan, men jeg holder mig fx ikke væk fra mine drengevenner selvom han bliver jaloux over at jeg er sammen med ham for jeg synes ikke at hans jalousi skal stoppe mit vendskab med dem.

Vi snakker tit om det og vi har prøvet alt muligt vi lige kunne finde på kunne hjælpe. Problemet er bare at min kæreste ikke vil tale med andre end mig om hans problemer.

Hans jalousi har stået på i 7-8 måneder og bliver lidt værre hele tiden. Men han vil virkelig ikke snakke med en psykolog/hans forældre om det.

Det er noget der plager os begge hver dag, og hvis ikke vi får gjort noget ved det bliver jeg nødt til at slåop med ham for min egen skyld og det vil jeg virelig ikke.

Mit spørgsmål er om det er muligt at han kan få hjælp på anden måde end at skulle sige det til sine forældre og snakke med psykolog?

Og er der noget jeg kan gøre?
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-05-25T20:34:33 1
Camilla
Hej Liva

Jalousi er noget, der er i rigtig mange forhold. Det opstår som regel, fordi man er bange for at blive valgt fra af sin kæreste frem for en anden person. Men jalousi kan let gå hen og ødelægge forholdet. Han bliver jaloux, fordi han er bange for at miste dig, men kan ende med at miste dig pga. hans jalousi. Jalousien bunder i, at han ikke stoler på dig. Og tillid er meget vigtigt, hvis et forhold skal kunne fungere. Det kan tage lang tid at opbygge tillid, men han er nødt til at gøre et forsøg. Du må sige til ham, at han er nødt til at stole på dig, og at han ikke skal være nervøs - og hvis han ikke kan stole på dig, bliver jeres forhold aldrig godt. Så må han vælge, om han vil stole på dig eller om han vil gøre det forbi. Det kan være, at det vil hjælpe, hvis du gør det klart for ham, at han er den eneste du er interesseret i og fortæller ham hvorfor. 

Jeg håber, at det kan hjælpe jer. Jalousi er en følelse, der er svær at styre, så det er svært at komme med et svar, der helt sikkert vil hjælpe. Men det her er mit bud.

Med venlig hilsen
Camilla
2014-06-01T18:54:37 1
Birgitte
Hej Liva

Det ikke godt, at der er problemer med jalousi i jeres forhold. 
Jeg synes det bedste for jer begge, er at i virkelig sidder sammen face to face, og du virkelig taler ud. At du fortæller ham at det såre dig, at han bliver sur på dig og ikke har tillid til dig. Fortæl ham hvor højt du faktisk elsker ham, og hvad han betyder for dig.
Men det med at snak til en psykolog eller hans forældre, skal du nok ikke tænke på mere. I har jo snakket omkring det, og det var noget han ikke havde lyst til. Men derimod kan han jo snakke med hans drenge venner? Drenge støtter tit hinanden, så burde der vel også være nogen til at støtte ham af hans venner? Men hvis der ikke er det, så gør det med at når i ses så tag den snak med ham. Virkelig fortæl ham, hvad du føler omkring det hele.
Håber at jeg har kunne hjælpe lidt på dine problemer :)

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym