Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3636 spørgsmål og givet 6226 svar de sidste 12 år
2014-06-01T00:00:28: 2014-06-02T19:44:25: 2

Brevkassespørgsmål

Usikker


Hej TheLove.

Jeg har nu været sammen med min kæreste i 7 måneder, og jeg har aldrig været så forelsket. Jeg er virkelig, virkelig så glad for ham, men på det seneste har jeg virkelig følt mig usikker. Der er en pige, som jeg ved han skriver en del med. Hun er sådan en lækker, langhåret lille én og så har hun så umådeligt meget sødme. Min kæreste forklarer mig, at det hele selvfølgelig er totalt platonisk, og at det er mig han vil have. Det virker for en stund, men så bruser alle mulige vrede, selvdestruktive tanker op. Jeg begynder at føle mig klam og utilstrækkelig. Og så kommer vreden. Så bliver jeg vred på både ham og mig selv. Jeg ved jo ikke hvad der foregår, og at jeg absolut ingen kontrol har over det, det er problematisk. 

Han græd da jeg for nyligt kom med en spydig kommentar om hans forhold til hende. Han forklarede mig, at for ingenting i hele verden ville give det han havde med mig op, og han virker i bund og grund rimelig overbevisende. Men alligevel sniger usikkerheden sig langsomt men stædigt ind på mig. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre for at slippe af med jalousien, som bunder i en usikkerhed...
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-06-02T11:34:30 1
Lotte
Hej du,

Jalousifølelsen kommer ofte, fordi man er bange for at miste noget, man har. Det er en god start at erkende problemet, hvilket du gør her. Du kan måske prøve, at tænke over, hvad det er du frygter så meget, altså hvad er det værste der kan ske, skriv det evt. ned. De destruktive tanker begrænser os ofte meget, det er vigtigt at få vendt disse tanker, og være stolt af den person man er og det man kan. Jalousi kan også skyldes mangel på kendskab til sine egne behov, måske får du ikke opfyldt alle dine behov? Prøv at tænk over det. Ofte ødelægger jalousi forhold, og det er ofte uden en god grund. Ingen har sagt, at det skulle være let, og jeg ved også at disse råd kan være meget svære at komme igennem. Dog tror jeg, at det vigtigste for dig er at komme frem til følelsen af, at du er god nok som du er. Hvilket du helt sikkert er. Din kæreste kan også lide lige netop din personlighed, jeg er sikker på, at han har et helt andet og meget positivt billede af dig, som du ikke selv ser og du begrænser derfor dig selv og alt det positive du står for.

Jeg håber dette var en lille hjælp :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte
2014-06-02T19:34:22 1
Birgitte
Hej

Jeg har to råd til dig, som er at du skal få mere selvtillid til dig selv, så du ikke føler at hun er bedre end dig. Ved at få noget mere selvtillid, kan du evt. gøre en makeover på dig selv, så du vil få et nyt look eller snak med din kæreste omkring hvad han elsker ved dig. Derudover skal du få mere tillid til ham, som du kan skabe ved at lave noget sammen med ham. Selvom i har været sammen i 7 måneder, kan i godt tage på date eller lave noget sammen derhjemme, som f.eks. at se film. Så i kan være sammen og have det sjovt. I kan også vælge at have film aften sammen, hvor mobilerne skal være slukket. Så i kan snakke og have det hyggeligt sammen. 
Men mange piger føler en usikkerhed over deres kæreste, men hvis man vælger at have tillid til ham viser det ofte at være godt man havde den tillid, da ens forhold vil blive stærkere.
Håber at i kan få løst jeres problemer :)

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Hvordan vælger man?

Jeg er meget forvirret omkring kærligheden. Ved ikke rigtigt hvordan man vælger, altså hvad der v...

Mine forældre kan ikke li’ ham jeg elsker.

Hejsa:)Jeg har været på efterskole hvor jeg mødte en fantastisk dreng. Der er aldrig nogen der ha...

Kan jeg stole på ham?

Kære ungzone, Jeg har været sammen med min skønne kæreste, L, i lidt over 1 år nu. Inden v...

I tvivl om jeg skal slå op med min kæreste

Hej med jer, jeg står i den situation hvor jeg er i tvivl om jeg skal slå op med min kæreste (vi ...

Jeg tror ikke, det er meningen, at jeg skal have en kæreste, før jeg er helt voksen

HejJeg har gjort mig mange tanker, når det kommer til kærligheden, bl.a. fordi jeg aldrig har haft...

Kæreste kys

Hej UngZone. Jeg er en pige på 13 år og min kæreste og jeg har været sammen i 2 1/2 måned. Vi h...

Skal jeg give det tid eller gå

Jeg fortæller jer nu min kærligheds historie, som egentlig mere er en sorgens historie end en kær...

Føler mig ikke god nok til ham

Jeg står i den situation at jeg har været sammen med en helt fantastisk fyr de sidste 7 måneder. ...

Kysset med bedsteven...

Hej, jeg skriver ind grundet et stort dilemma jeg står i pt.Jeg havde en kæreste i knap 5 måneder...

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym