Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2014-06-04T09:18:13: 2014-06-07T21:10:13: 2

Brevkassespørgsmål

Rebound kæreste


Hej.

For at gøre en lang historie kort: For ca. 2 år siden kom jeg ud af et virkelig dårligt forhold. Min eks havde været mig utro, brugt fysisk og psykisk vold mod mig, og andre ting. Jeg fik det rigtig skidt og følte at alt og alle var imod mig, og det medførte at jeg mistede nogle venner..

En af min eks's gode venner (som vi kalder M) begyndte at trøste mig, og på det tidspunkt følte jeg at han var en af de eneste personer der var der for mig. Desuden var jeg også meget glad for at M valgte mit parti, og kunne se alt det dårlige min eks havde gjort.

Det endte med at M valgte min eks fra som ven fremfor mig, og efter lidt tid fik M følelser for mig. Jeg havde ikke lyst til at få et forhold med M, da han overhoved ikke var min type og desuden havde jeg stadig lidt følelser for min eks, på trods af at han havde behandlet mig skidt - vi havde trods alt en fortid. Jeg afslog M flere gange, og han blev ved med at plage om at vi skulle være kærester, og at han ville behandle mig godt osv. Men fordi at jeg ikke var ovre min eks, vidste jeg bare at forholdet nok ville fører til et "rebound forhold" da jeg jo ikke var ovre min eks.

En måned efter at min eks og jeg slog op, kom han sammen med en ny pige. Jeg blev utrolig jaloux, og endte med at finde sammen med M - hvilket var dumt. M endte med at blive mit "rebound", og jeg havde det utrolig dårligt med det. Jeg havde ham som en erstatning for min eks, men også som en erstatning for de venner, som jeg følte at jeg havde mistet.

Jeg vidste at det jeg havde gjort var forkert, og M vidste godt at jeg bare havde ham som et rebound. Jeg prøvede flere gange at slå op med ham, dels fordi at jeg ikke ville udsætte ham for et "rebound forhold", og dels fordi at han overhoved ikke var min type, og jeg hadede måden han behandlede mig på - han klæbede sig op ad mig, og lod mig ikke røre en finger selv. Når vi var sammen måtte jeg kun sidde/lægge i sengen, og det eneste tidspunkt jeg måtte gøre noget selv, var når jeg skulle på toilettet.. jeg måtte ikke engang skærer min egen mad ud!
Desuden svinede han alle andre drenge til, og mente at han var den eneste dreng i verden, der vidste hvordan en pige skulle behandles, og alle andre drenge var nogle svin.. Jeg følte mig fanget i forholdet, og hver gang jeg forsøgte at slå op med ham eller forklare ham at jeg ikke var ovre min eks, så plagede han mig bare om ikke at forlade ham, for det skulle nok blive godt, og en dag skulle jeg nok få følelser for ham. Han begyndte også at true med sende nøgenbilleder af mig til hele min skole, hvis jeg slog op, og det havde jeg jo ikke lyst til.

Til sidst fik jeg nok af det hele, så jeg valgte at slå op med ham for mit eget bedste. Desuden ville jeg ikke holde ham for nar længere. Jeg havde hele tiden vidst at det var forkert at have ham som mit rebound, men han var jo udmærket klar over det selv, så jeg følte ikke at jeg havde forrådt ham. Han blev rasende over at jeg slog op med ham, og det endte med at han opsøgte min eks og blev venner med ham igen.. Det endte med at de rottede sig sammen mod mig, og M fortalte alle at jeg var en kælling, og at jeg havde forrådt ham og kun var sammen med ham for at have et rebound. Jeg var fuldstændig klar over min fejl, og havde det rigtig dårligt med det..

Selv om at det er længe siden nu, og at jeg i dag har en ny kæreste, så sviner M mig stadig til.. Han benægter også alle de onde ting han har gjort mod mig (truet mig osv) og han sætter mig konstant i et dårligt lyst. Desuden fortæller han også alle sine venner at jeg er skyld i at han ikke har noget job.. Han skriver tit til min bedste veninde, og fortæller ting om mig som ikke passer (som f.eks. at vi har haft analsex, og at jeg kan lide det. Sandheden er at vi ALDRIG har haft analsex). Jeg har det virkelig dårligt med det, og jeg har flere gange forsøgt at kontakte ham og undskyldt og spurgt om at ikke ville lade være med at svine mig til og lyve om mig. Men det resulterer altid med at han begynder at provokere mig og sviner mig endnu mere til...

Jeg håber ikke at min besked er for lang, men jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre :( Jeg har altid fortrudt at jeg havde ham som et rebound og jeg har det p***** dårligt med det.. men jeg kan bare ikke klare at han stadig går og sviner mig til over for andre og endda går og lyver om mig..

Tak på forhånd.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-06-05T09:19:36 1
Josefine
Kære MB

Øv hvor er jeg ked af du har været ude for alt det, men hvor er det dejligt at du er kommet ud af begge forhold, som tydeligvis ikke var sunde for dig.

Jeg synes det er flot som du reflekterer over tingene og selv kan se at du måske har begået en fejl, men vi er jo alle mennesker, og det betyder ikke at du skal lide endnu mere end nødvendigt.

Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvor meget kontakt du har med M og hans venner, men jeg synes at du skal droppe al kontakt med ham, og ellers ignorere ham, for på et tidspunkt bliver han træt af det. Det nytter ikke, som du selv siger, at bide på, for det gør kun at det fortsætter endnu længere tid. Så hold dig så vidt muligt fra ham og den gruppe af mennesker, som ikke gør noget godt for dig.

Hvis det bliver for meget synes jeg du skal snakke med dine forældre om det, så de kan hjælpe dig. Evt. med at få skiftet nummer eller tage en snak med skole eller institution, hvis det er der det foregår.

Håber du kan bruge det til noget!

Knus Josefine

2014-06-06T00:59:21 1
Lotte
Hej MB,

Det lyder som et par komplicerede forhold, du har været igennem, men godt at du har sat en stopper for dem begge, når de ikke har behandlet dig, som du fortjener.
Jeg er da ked af at høre, at du stadig skal kæmpe så meget med fortiden, og at du ikke bare kan få det lagt bag dig, så du kan se fremad.

Jeg tror, at det er vigtigt at du selv har indset, at dit forhold til M ikke var godt for nogen, og at du selv påtager dig noget af ansvaret for hvad der er sket. Dog er det på ingen måde i orden, den måde han behandler dig på nu. Selvom det er svært, så ville noget af det bedste nok være at forsøge at ignorere Ms løgne og falske rygter. Jo mere han kan se, at det sårer dig, og jo mere opmærksomhed og fokus du laver omkring det, jo mere vil han også blive ved. Han er sikkert stadig såret over, at du ikke vil være sammen med ham, og han takler det bedst ved, at nedgøre dig og fortælle grimme ting. Hvis du ignorerer det og virker ligeglad, så vil han med større sandsynlighed stoppe til sidst.

At han skriver til dine veninder om ting der ikke passer, så håber jeg, at dine veninder er sande veninder, og tror på, at din version er den rigtige. Og hvis du kan få dem til at ignorere ham på samme måde, så vil dette nok have en endnu større effekt.

Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det må være en virkelig ubehagelig situation og jeg er ærgerlig over, at jeg ikke har et bedre råd, men når du har forsøgt at konfrontere ham og undskylde, hvilket ikke virker, så er den modsatte vej måske et forsøg værd.

Jeg håber, at du snart kommer ud af dette og kan begynde at fokusere lidt mere på alle de positive ting, der sker for dig.

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym