Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2014-06-07T20:09:02: 2014-06-08T20:19:29: 3

Brevkassespørgsmål

Afhængig....


Hej.
Jeg har tidligere i mit liv været i et forhold hvor der blev leget med mine følelser og jeg blev mest bare udnyttet til sex. Det gjorde mig utrolig usikker på andre drenge, da jeg ikke troede på at jeg var til andet end sex. Men for nu et år siden mødte jeg denne her fyr, som efter han havde taget mig med hjem fra byen, stadig ønskede at lære mig at kende og vi har nu været kærester i et år.
Jeg er en pige med psykiske problemer, og det har selvfølgelig påvirket vores forhold meget.
Vi har altid haft MEGET nærkontakt og sex, men alligevel er der noget inden i mig der siger det ikke er nok. Det er som om jeg ikke kan få nok kys og kærtegn og hader hvis vi ikke har sex flere gange om dagen eller især inden vi skal sove.
Jeg lider af angst for at miste, så min jalousi er stor, så jeg ved godt det nok er fordi det giver mig ro og beskæftigelse. Men det går mig på.... Jeg er udenmærket godt klar over at han elsker mig og er mig tro, og jeg ville ønske jeg kunne tage det roligt og ikke være så afhængig.
Jeg tør ikke længere lægge op til sex, for jeg er bange for at jeg bliver for meget, men mest af alt at blive afvist...
Er der nogle der kender disse følelser og har nogle gode råd?? Det ville betyde så meget!
Mvh. Julie..
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-06-07T23:56:34 1
Josefine
Kære Julie 

For mig lyder det som om at dine tidligere dårlige erfaringer med drenge har sat sine spor i dit nutidige forhold. Sex har været den måde du blev bekræftet på, fordi det var det eneste du blev bekræftet i, og nu bruger du det til at blive bekræftet. Så længe han giver dig kys og kærtegn, så ved du at han elsker dig. Og de timer, minutter og sekunder du ikke får de kærtegn, er du usikker på ham. Og det er ikke en særlig fed følelse at gå rundt med. Og når du hele tiden har brug for den bekræftelse, kan det som du selv frygter, faktisk gå hen og blive grunden til at han afviser dig og måske synes at det bliver for meget.

Du skriver at du har psykiske problemer og har angst for at miste - er det noget du snakker med nogen om? I så fald synes jeg du skal snakke med nogen. Du kan jo starte med at tale med din kæreste, en ven eller en forælder, men det kan være at det er nødvendigt at snakke med en psykolog når det er så omfattende som det på mig lyder at det er. De kan være rigtig gode til at give nogle redskaber!

Håber du får løst dit problem!

Knus og kram, Josefine :)

2014-06-08T15:52:51 1
Kia
Kære Julie

Det er noget af en træls baggrund du har dig i forhold til kærester. Men hvor er det dejligt at du har fundet en sød kæreste som kan give du noget igen.

Når du tidligere ikke har fået den kærlighed som du søgte i din forrige forhold er det klart at du søger det ekstra meget nu hvor du får det du har brug for, selvom det måske ikke er nok for dig. Det kan være en god ting at snakke med din kæreste om dine tidligere forhold og dine psykiske problemer så han har en forståelse for hvad du gennemgår. Du skal ikke være bange for at lægge op til sex, du må stole på han kan sige fra hvis det bliver for meget. Men det må du ikke tage som en afvisning, bare fordi han ikke har lyst til sex en dag elsker han dig jo stadig. Hvis du kan, kunne det være en idé at søge trygheden og nærkontakten i noget andet en sex. Man kan stadig få den samme følelse ved kærtegn, kys og kram. 


Jeg håber du kan bruge mine råd :-) Ellers er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os igen!


Kærlig hilsen Kia

2014-06-08T19:39:16 1
Birgitte
Hej Julie

Jeg har kendt disse følelser, da jeg også har oplevet at blive leget med. Jeg ønskede sådan opmærksomhed fra min kæreste, og jeg kunne virkelig ikke få nok dengang, selvom jeg også vidste han elskede mig. Det virkelig svært at ændre den følelse man har, men man kan godt. Det der hjalp mig, var at få mere selvtillid. Dengang havde jeg nærmest intet selvtillid, og det blev mere ødelagt ved at en fyr legede med mine følelser og jeg så ikke følte mig det værd. Men så ændrede jeg lidt ved mit look, så jeg blev ligesom glad for min udseende. Jeg fik mere selvtillid og det mærkede min kæreste også, og han begyndte at prale om mig og var nu ham der krævede opmærksomhed fra mig, da han var bange for han kunne miste mig. Jeg siger ikke du skal lave en dramatisk makeover på dig selv, men f.eks. tage en tur til frisøren og få lavet noget ved dit hår eller tage ud og løbe? Du vil føle dig som en hel ny person! Men bare rolig Julie, du ikke den eneste der har været igennem sådan en oplevelse, jeg kan fortælle at jeg har og jeg har kæmpet mig væk fra den, så nu må du kæmpe imod den angst :) Jeg håber virkelig du kan gøre det, da du vil kunne mærke en forskel bagefter, så det gælder bare om at kæmpe imod!

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym