Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2014-06-19T00:48:45: 2014-06-20T21:48:33: 2

Brevkassespørgsmål

Jalousi-trip


Hej brevkassen.
Jeg har netop fået mig en kæreste igen, efter at have været single i 2 år. Jeg elsker min kæreste, selv om det er meget nyt, men jeg har virkelig store problemer med jalousi.

Jeg er ret sikker på at hun ikke er den utro type, men hun er meget udadvendt og imødekommende. Hun elsker at danse i byen, (også med andre fyrer), hun flirter med andre og har ikke noget imod at score drinks fra andre mænd. Det er i bund og grund også fint nok, så længe hun ikke er mig utro. Problemet er at jeg hader at se på det. Når hun er til fest uden mig, er jeg sikker på at der sker alt muligt. Jeg tjekker hendes telefon og hendes Facebook for at være sikker på om hun har en anden. Hun ved at jeg er misundelig, men hun aner ikke hvor slemt det faktisk er. Hver gang der er et eller andet bliver sur og ked af det, det kan virkelig ødelægge min dag. Jeg siger ikke noget til det, fordi jeg er bange for at hun føler at jeg begrænser hende.

Jeg tror hele det her jalousi-trip er sket efter mit sidste forhold, hvor min eks-kæreste var mig utro flere gange.

Hvad kan jeg gøre ved det? Skal jeg lærer at leve med det, eller kan man blive "behandlet"?
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-06-19T13:45:34 1
Mariane
Hej Franco,
Jeg kan godt forstå, at du er jaloux over det, din kæreste gør. 
Jeg synes, du skal snakke med din kæreste omkring dine følelser. Jeg synes, du skal fortælle hende, hvor ondt det gør, at hun lægger op til andre fyre. Det gør, at du ikke føler dig tilstrækkelig, og du er nervøs hver eneste gang, hun skal i byen. Fortæl hende eventuelt også at din tidligere kæreste var dig utro, så du er bange for, det skal ske igen. Hvis hun holder af dig, vil hun tænke sig om en ekstra gang og skære lidt ned på vildskaben. Det lyder lidt som, at hun ikke helt har sluppet singlelivet endnu - måske fordi forholdet er nyt, eller fordi du er hendes første kæreste?

Du skriver, at du hader at se på det. Betyder det, at hun scorer drinks og sådan, når I to er i byen sammen? Så er hun ihvert fald ikke så flink en kæreste, og så virker det ikke til, hun er klar på et seriøst forhold.

Hvis hun fortsætter sine vaner, ville det måske være en idé at finde dig en kæreste, der er som du (virker til) - mere stille og rolig.

Håber det bedste for dig :-)
2014-06-19T22:21:33 1
Josefine
Hej Franco :)

Jalousi er virkelig en grim følelse, for den kan nemlig ødelægge et forhold og en selv, hvis ikke man får styr på den. Når man som du har haft dårlige erfaringer tidligere så følger de nogle gange med til næste forhold og kan altså præge en rigtig længe, hvis ikke man selv gør noget aktivt ved det, for uanset hvem du finder som partner, så vil problemet ligge hos dig. 

På trods af at du har haft en dårlig oplevelse med dit tidligere forhold, så bliver du nødt til at komme over det og starte på en frisk, om man vil. Bare fordi hun var dig utro, betyder ikke at alle du er sammen med er utro, og det er heller ikke fair overfor din nye kæreste at du mistænker hende uden nogen reel grund. 

Du skal tage en beslutning om at du stoler på hende - og det er svært, men nødvendigt. Du skal stoppe med at tjekke hendes telefon og facebook og gøre det du plejer, for at have kontrol og lade være med at bekymre dig. Det er rigtig svært at slippe kontrollen, men man kan ikke kontrollere kærlighed - for selvom du tjekker hendes telefon så har du det jo ikke godt. Ja du kan blive såret, men lad være med at tage sorgerne på forskud. Det er spild af tid og energi at gå og være i tvivl hele tiden. Det er ligesom at lade være med at gå ud af sin dør og nyde livet fordi man er bange for at blive kørt over af en bil. Chancen er der, men den er ikke særlig stor. Og vil man ikke hellere leve et kort men lykkeligt liv, fremfor et langt og trist liv? Giver det mening?

Slip den følelse du går rundt med, og stol på hende, for det fortjener hun. Og undgå situationer hvor du føler dig usikker. Hvis ikke du kan lide at se hende flirte, så lad være med at tage med i byen. Du kan også bede hende være lidt mere diskret når du er med, uden at hun skal ændre på sig selv, for problemet ligger som sagt hos dig. Så snart jalousi styrer ens liv er det gået over gevind, så prøv om ikke du selv kan løse problemet :)

Al held og lykke

Knus, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

I tvivl om forhold

HeyJeg er en pige på 17 år, og jeg har en kæreste. Vi har været sammen i rigtig lang tid og begy...

hvordan vender jeg mig til tanken.

hej ungzone. jeg er en pige på 13 år som for et stykke tid siden er blevet slået op med af min k...

Keep going or..??

Kære brevkasse, Jeg skriver til jer, da jeg står i en situation hvor jeg har behov for et per...

Jeg ved ikke hvordan hun føler.

Hej jeg er en dreng på 19, der går gymnasiet, jeg står med mit livs største problem. Mig og pig...

Jeg er 14 og hun er 13

Hej Ungzone! Jeg står i den situation at jeg er 14 (snart 15) og jeg har mødt en 13 årig pige der...

For genert til at snakke med ham i skolen :(

Hej, jeg er en pige som har haft en kæreste i en måned nu, det mega dejligt! Men…jeg er så...

kan han stadig lide mig eller??

hej jeg er en pige på 13 år som HAVDE en kæreste men ikke mere. Han slog op med mig her for nylig...

Jeg har en kæreste men ved ikke om vi bare er det fordi han syndes det er sejt at have en

Jeg er 11 år og går i 6. Jeg har en kæreste og jeg kan godt lide ham, vi har været kærester 2 g...

Jalousi

HejJeg er en pige på 17 som har en kæreste og vi har været kærester i ca. 1 år. Jeg har virkeli...

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym