Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2014-06-19T12:48:00: 2014-06-21T20:06:45: 2

Brevkassespørgsmål

Er splittet


Hej. Jeg skriver, da jeg er helt ude af den. Der er en pige på samme alder som mig, som jeg nu har kendt i 6 år. Vi startede som kærester, men hun slog op og vi forblev bedste venner. Så fandt vi sammen igen et par år efter og var sammen i et år, før jeg så slog op. Det er 4 måneder siden nu. Vi så hinanden i går og kyssede og overnattede sammen.. Mit problem er, at jeg er så uafklaret omkring mine følelser. Hun betyder nærmest alt for mig. Jeg har i 6 år tænkt på hende konstant, både da vi var kærester og venner. I den 3-årige periode vi ikke var kærester savnede jeg hende hver dag. Nogen dage mindre end andre, men stadig. Da jeg for 4 måneder siden slog op med hende, var det fordi jeg var kommet til et sted, hvor jeg ikke vidste hvad jeg følte. På den ene side er hun den absolut eneste jeg kan se mig selv blive lykkelig med og på den anden side gør det mig angst ved tanken om, at være sammen med hende. Ved ikke om det er de forpligtelser der følger med, om det er angsten for at såre hende, eller noget helt tredje. Ville ønske jeg vidste det. Vi så hinanden i går og det var helt vidunderligt. Jeg følte at den utilpashed jeg havde gået med i de 4 måneder vi ikke havde set hinanden forsvandt. Og jeg følte mig på en måde hjemme... Da hun så skulle til at gå, kom den der angst boblende op i mig igen. Kan virkelig ikke finde ud af hvad det er. Men det ødelægger mig indvendigt. Vil gøre alt for at det bare kan være mig og hende, men samtidig bliver jeg så utilpas ved tanken at det nærmest gør ondt i maven. Nogen der kan give et råd eller bare et eller andet?....
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-06-19T22:31:35 1
Josefine
Hej Desperado :)

Jeg tror desværre ikke at jeg kan give dig et andet råd end at du selv må finde ud af hvad det er du føler, for det kan jeg ikke hjælpe dig med. At snakke højt om sine følelser kan faktisk åbne ens øjne op for hvorfor man har nogle følelser, som man ikke lige har ord på - så du kunne måske snakke med en god ven eller veninde om det. 

Det lyder som om du bliver skræmt af tanken om at skulle binde dig i en alder af 20, men også at du er skræmt over den kærlighed du har til hende. Netop fordi du er bange for at alt kan gå galt, hvis I beslutter jer om at være sammen igen. Har du snakket med hende om det? Det kunne også være en mulighed, for at høre hvor hun er og hvordan hun har det med det.

Jeg synes, uanset hvad det handler om, at du skal lægge de negative tanker væk, for du vil jo ikke kunne forhindre noget alligevel. Jo du kan fra start sige nej til et forhold, men så mister du det jo også? Eller du kunne tage chancen, håbe på det bedste og hvis det så skulle ende galt, så overlever du jo. 

Du må finde ud af hvad der fylder mest og så beslutte dig for at lade det ligge, eller tage chancen :)
Held og lykke!

Knus, Josefine
2014-06-21T15:25:08 1
Lotte
Hej du,

Hun lyder som en helt særlig pige og ingen tvivl om at hun betyder meget for dig. Først og fremmest skal du finde ud af hvad du helt præcist føler for hende. Du siger, at du slog op med hende, fordi du blev i tvivl om dine følelser. Du bliver nødt til for både hendes og ikke mindst din egen skyld, at blive afklaret omkring disse.

Det lyder dog umiddelbart til, at hun er meget vigtig for dig. Når du tænker på hende næsten hele tiden og ikke kan se dig selv lykkelig med andre, så er det måske rimelig klare tegn? Du nævner selv, at du er angst ved tanken om, at være sammen med hende, men ikke ved hvorfor. Det er ofte kendetegnet ved angst, at man ikke ved hvorfor man får den følelse. Det kan sagtens være, som du selv nævner, alle de forpligtelser der er med i et forhold. Du synes måske et eller andet sted, at det er tidligt allerede at være sammen med en, man gerne vil være sammen med resten af livet. På denne måde kan det godt være en lidt stor mundfuld, at ens forhold er blevet så seriøst. Du kan også sagtens være bange for at såre hende, ingen ønsker at såre dem man holder af. Dog kan det også være, at du er angst for, at hun vil såre dig, så du føler, at du måtte gøre det forbi dengang, så du ikke senere endte med at blive såret, ved at situationen var omvendt.

Efter hvad du skriver, lyder det dog til, at du både er meget bedre tilpas og gladere som person, når du er sammen med hende. Hun vil nok ikke blive ved med at vende tilbage, hvis du først sætter hende helt fri, så finder hun kærligheden et andet sted. Så måske du skal stille spørgsmålet til dig selv, om du ønsker at være sammen med hende (og hun stadig føler det samme for dig) eller om du hellere ser hende komme videre og det samme for dig?

Jeg håber, du finder lidt hjælp her og ellers er du velkommen til at skrive igen :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

I tvivl om forhold

HeyJeg er en pige på 17 år, og jeg har en kæreste. Vi har været sammen i rigtig lang tid og begy...

hvordan vender jeg mig til tanken.

hej ungzone. jeg er en pige på 13 år som for et stykke tid siden er blevet slået op med af min k...

Keep going or..??

Kære brevkasse, Jeg skriver til jer, da jeg står i en situation hvor jeg har behov for et per...

Jeg ved ikke hvordan hun føler.

Hej jeg er en dreng på 19, der går gymnasiet, jeg står med mit livs største problem. Mig og pig...

Jeg er 14 og hun er 13

Hej Ungzone! Jeg står i den situation at jeg er 14 (snart 15) og jeg har mødt en 13 årig pige der...

For genert til at snakke med ham i skolen :(

Hej, jeg er en pige som har haft en kæreste i en måned nu, det mega dejligt! Men…jeg er så...

kan han stadig lide mig eller??

hej jeg er en pige på 13 år som HAVDE en kæreste men ikke mere. Han slog op med mig her for nylig...

Jeg har en kæreste men ved ikke om vi bare er det fordi han syndes det er sejt at have en

Jeg er 11 år og går i 6. Jeg har en kæreste og jeg kan godt lide ham, vi har været kærester 2 g...

Jalousi

HejJeg er en pige på 17 som har en kæreste og vi har været kærester i ca. 1 år. Jeg har virkeli...

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym