Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2014-06-26T22:10:34: 2014-06-28T22:10:28: 2

Brevkassespørgsmål

Misundelig på kærestens liv


Hej.
Jeg er i et forhold med en dejlig pige men er her på det seneste blevet ret misundelig på min kærestes liv. Hun er meget følelsesladet og er virkelig tæt med både familie og venner. Hun er lige blevet færdig som sygeplejerske og den glæde og kærlighed hun har modtaget fra sin nære familie er meget overvældende. Da hun var til eksamen var der fejring foran eksamenslokalet og senere hos familien og på dagen hvor hun fik eksamensbevis var hun ude med familien. I dag har hun så fået drømme jobbet og der skal hun ud med nogen fælles venner. Desværre havde jeg haft en dårlig dag og følte mig som den værste kæreste når jeg ikke kunne glæde mig på hendes vegne. Hvad kan man gøre for at tackle denne jalousi og være mere glad for mit eget liv? Jeg kan jo ikke leve hendes liv men ville bare ønske at jeg på samme måde var tæt med mine venner og familie.
Alle tanker og kommentarer modtages med stort tak :)
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-06-27T08:51:25 1
Josefine
Hej Daniel :)

Jalousi er en rigtig grim følelse, for den kan virkelig gøre noget ved et forhold. Jeg synes det er rigtig fint at du er obs på at du har de her følelser, og kan sætte ord på hvorfor, for det er første skridt til at kunne løse problemet. At du har det så dårligt at du ikke kan glæde dig på hendes vegne er rigtig ærgerligt, for både du og hende selv.
Hvis du ønsker det samme som hun har, må du jo finde en måde at få det på. Hvis du ønsker at være tættere på familie og venner skulle du måske bruge lidt mere tid og energi på dem. Vi er jo trods alt mest tætte med dem vi kender rigtig godt, og for at lære nogen at kende må man også være sammen med dem og dele ting, som bringer hinanden tættere på.

Det kan være rigtig svært at gøre noget ved det, og især hvis det ligger til ens personlighed at passe på sig selv og distancere sig fra andre, for ikke at blive såret. Jeg synes at hvis det er noget du ønsker, så skal du prøve at udforske dine forhold og gøre ting du ikke plejer at gøre.

Held og lykke!

Kram, Josefine

2014-06-27T14:58:44 1
Mariane
Hej Daniel,
En sygeplejerske er en speciel type menneske - en person, der er omsorgsfuld overfor andre, godt kan lide mennesker og er nem at være tæt på. Det lader til, det er en egenskab, der ligger til familien, hvilket jo er skønt for hende. 
I stedet for at være misundelig bør du nyde godt af, at hun er sådan. Du skal være glad for, du er en af dem, der også (forhåbentligt) får glæde af hendes omsorg. Hvis du ikke selv har haft et tæt forhold med din familie, kan det være svært at forstå, men mennesker er forskellige. Måske kan du lære lidt af hendes egenskab og tage den lidt til dig? 
Måske mangler du nogle venner, der mere er noget for dig - nogen du passer bedre med, har fælles interesser med osv.?
Du skriver ikke noget med, om du har en uddannelse. Hvis ikke vil det være en god idé at finde en, der passer til dig og på den måde få det bedre med dig selv, så du får øjnene op for, hvad der netop er DIN stærke side. 

Hvad med at prøve at snakke med hende om dine tanker? Så kan I to også få et tættere forhold ved, at du åbner op. Måske har hun nogle råd til, hvad du kan gøre bedre?

Håber det bedste :-)


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym