Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2014-07-06T20:06:31: 2014-07-14T21:19:08: 2

Brevkassespørgsmål

Hjælp til mit forhold..


Hej brevkasse

Jeg er en pige på 21 år som har været sammen med min kæreste i 3 år.

Vi havde det super godt det første år til halvandet år. Men derefter begyndte min kæreste at drikke rigtig meget. Det var ikke noget han gjorte i hverdagene,

Det var ikke så slemt i starten, men det eskaleret helt vildt i løbet af ingen tid, og blev så slemt til sidst at hver weekend stod den på de helt store druk ture, det var så slemt at man kunne ikke få for lidt at drikke. Hvis man fik det dårligt og kastet op, så skulle man bare drikke videre efter det.
Det gjorte at han tit brændte mig af og droppede vores aftaler i sidste øjeblik. Så der var en del svigt og jeg har slet ikke tillid til ham mere, og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal kunne begynde at tro på ham igen. Det er lang til jeg har gået og haft det sådan. Sidenhen begyndte jeg også at blive jaloux.

Jeg kan mærke på mig selv at jeg spekulere meget på mig og min kærestes fortid. Så meget at jeg kan mærke det har sat meget dybe spor i mig og det gør mig tit ked af det fordi jeg er bange for han vil droppe mig frem for øllen/en anden.

Så mit spørgsmål er og der er nogen råd til hvordan jeg kan stole og få bygget min tillid op til ham igen? og hvad kan jeg gøre med den jalousi.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-07-13T13:44:44 1
Josefine
Hej :)

Det er super enkelt, men pisse svært - du skal tage en beslutning om at du vil stole på ham. Når du har taget den beslutning skal du bryde alle de dårlige vaner i den forbindelse. Når han tager ud, så drop de negative tanker. Hvis du er typen, der tjekker hans telefon - så lad være med det. Hvis du "bare" fjerner alt det negative fra dit liv, glemmer fortiden og starter på ny - så er det faktisk muligt at få tilliden tilbage igen.

Det kan godt være han har svigtet dig, men det er fortid og han gør sit bedste nu. Hvis du skal gå og spekulere på om det bliver som før, vil det ødelægge dig og dit forhold. Det kan sagtens være at det sker igen, men det kan også være det aldrig sker igen, så jeg synes først du skal bekymre dig hvis den tid kommer igen. Det at du bekymrer dig om dit forhold går i stykker på et tidspunkt, kan ødelægge dit forhold uden at der er noget galt.

Held og lykke 

Knus, Josefine
2014-07-13T16:00:18 1
Lotte
Hej du,

Din kæreste har ændret sin adfærd markant, hvilket kunne tyde på, at der er noget der går ham på. Han glemmer måske nogle dårlige tanker eller andet han har oplevet igennem druk. Det er måske den eneste måde han kan håndtere det på, kan der være sket noget, der får ham til at opføre sig sådan?

Jeg kan sagtens forstå, at det er svært for dig, når han brænder dig af og dropper aftaler. Det er svært for mig at vide hvad grunden til dette er, men du bliver nødt til at spørge ham. Det lyder umiddelbart ikke til at du bliver prioriteret højest pt. Du bliver nødt til at snakke med ham, hvis du nogensinde skal kunne opbygge tillid til ham igen og blive mindre jaloux. Det hjælper i hvert fald ikke på situationen, hvis du bare lader det stå på. Måske i kan komme frem til nogle kompromisser, hvor han til at starte med kun får "lov" at drikke hver anden weekend eller en anden aftale, som du kan leve med. Det kan også være at han savner at opleve noget, i har måske brug for at lave flere ting sammen som par?

Jalousi ødelægger rigtig mange forhold, og det er ofte uden grund. Da du har gået rundt i længere tid og haft det sådan, er det kun blevet forstærket, du har holdt på nogle følelser alt for længe. Det er derfor en rigtig vigtig ting at erkende problemet, som du starter med her. Det kan være en god øvelse at overveje, hvad det er der gør dig så jaloux - du kan evt. skrive det ned. Jalousi kommer også, fordi du måske ikke føler dig tilstrækkelig, du føler dig ikke god nok, hvilket er forståeligt, når din kæreste opfører sig sådan. Det bedste vil være, at du kommer frem til følelsen af, at du er god nok som du er, og det er jeg sikker på, at du er. Hvilket din kæreste da med stor garanti også synes. Jalousi kan også skyldes manglende kendskab til egne behov. Prøv at tænk på nogle situationer, der har gjort dig sur, urolig eller ked af det, og hvad du så skulle gøre for at blive glad igen. Måske er der noget der går igen?

Jeg håber, du og din kæreste finder ud af det.

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym