Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2014-07-16T21:30:24: 2014-07-22T21:16:19: 2

Brevkassespørgsmål

Lyst til at kontakte ex'en


Hej TheLove.

Det er nu over et halvt år siden min eks og jeg slog op. Bruddet dengang var rigtigt hårdt for mig, og jeg var ked af det i lang tid efter. Vi har ikke haft kontakt siden, hvilket også har været svært.
Før vi valgte at blive kærester havde vi været rigtigt gode venner i lang tid, og jeg var begyndt at stole meget på ham, specielt da vi blev kærester. Da vi slog op, fandt jeg ud af at han i et stykke tid havde løjet for mig og han behandlede mig ikke fair. Efter bruddet oplevede jeg også en episode hvor han ikke var specielt venlig over for mig, for at sige det mildt. 

Det har alt sammen været rigtigt hårdt for mig, men jeg begyndte lige så stille at få det bedre.
Jeg har det meget bedre nu, men der er en ting der går mig meget på, og det er det at jeg tænker utroligt meget på ham stadigvæk. Hver dag. Enten tænker jeg bestemt på ham, eller også er han der bare et sted i mit hoved. Det er ret belastende og gør mig nogle gange ked af det igen. Nogle gange har jeg også haft tænkt på at kontakte ham, prøve på et eller andet, redt nogle tråde ud og prøve at få et form for vendskab igen. Men jeg har ikke kunnet få mig selv til det, fordi jeg ved det aldrig vil blive det samme igen, og jeg tror han har forandret sig meget, han er nok ikke længere den dreng jeg kendte. Og han sårede mig så meget. Men tankerne plager mig stadig meget, og jeg vil så gerne af med dem..

Har i et råd?
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-07-17T22:55:30 1
Josefine
Hej Lizz :)

Mit bedste råd til dig er at give det tid. Det er forskelligt hvor hurtigt man kommer sig over et brud, men et halvt år er ikke særlig meget og det er normalt at du tænker på ham stadig. Jeg synes du skal holde fast ved at du har fået det godt, og at fortid er fortid, og der ingen grund er til at rive op i gamle sår. For hvad er meningen? Hvad tror du at du vil få ud af det? Det lyder som om du vil have det afsluttet på en eller anden måde, men måske du skulle se på det som afsluttet, for det er det jo. 

Så som sagt, giv det noget tid og brug din tid så du undgår de her tanker. Det skal nok gå over på et tidspunkt. 

Knus, Josefine
2014-07-22T19:01:12 1
Birgitte
Kære Lizz

Hvis din kæreste behandlede dig dårligt i den sidste ende, og også efter i havde slået op. Så burde du nok vælge at forsætte med dit liv uden ham. At skabe et venskab med ens eks, gør aldrig at man vil få den samme venskab som dengang. Har selv prøvet at være venner med min eks, men gav op til sidst da han behandlede mig som en dårlig ven, og dermed følte jeg det var spild af min tid at jeg kontaktede ham. Så min erfaring er at der risiko for at hans behandling overfor dig, ikke vil være ligesom dengang, og det er normalt at du har lyst til at kende din eks. Man har jo knyttet et bånd med sin eks, som man ikke har med sine andre venner. Dermed begynder man at savne det bånd, men det går over når man begynder at snakke med sine venner og vælge at ligge sin eks bag sig og forsætte sit liv. 

Men det er dit valg, hvad du vil gøre. Da jeg ikke kan bestemme om dit valg, men har selv haft erfaring med at være venner med en eks, som var ubehageligt. Du skal også være klar over at hvis du vælger at blive venner med ham, så skal du kunne klare det hvis han finder en kæreste.
Håber at jeg har kunne hjælpe lidt med min egen erfaring og give dig et råd til hvad du skal gøre :)

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym