Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2014-07-17T01:30:40: 2014-07-22T21:17:03: 2

Brevkassespørgsmål

Tristhed


Jeg kan ikke genkende mig selv mere. Jeg har altid synes jeg har været en god og ordentlig pige, men så kom der en tid for mig hvor fyre begyndte at være interesseret for mig. Jeg begyndte at lave frække ting med fyre jeg kun havde kendt i 2-3 måneder og det er slet ikk min personlighed. Jeg har været meget ked af det og fortrudt det meget, og kan bar slet ikke se at jeg blev den slags pige. Min omgangskreds og alle jeg møder siger at jeg er sådan en god og artig pige. Så holdte jeg en stor pause fra drenge og fandt så endelig min drømmemand. Jeg fortalte ham om min fortid og han accepteret det. Men jeg føler at han altid bruger min fortid mod mig og at han ikke kan være sammen med en pige der ikke er ren. Jeg er stadig jomfru men han kan bar ikke tag vores forhold et skrid videre pga. Min fortid og har slået op med mig nu. Jeg opfør mig som en god pige og vi har det godt, men kan kan bar ikk glemme min fortid og jeg kan ikke selv klare de ting jeg har gjort, da jeg altid har taget afstand fra de ting. Ved ikk hvordan jeg skal leve resten af mit liv med den her skam, da jeg virkelig ser det som en byrde og fortryder så meget.
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-07-17T23:05:31 1
Josefine
Hej Asea :)

Det eneste du kan gøre er at tænke på fortiden som fortid, og komme videre i dit liv. Det nytter ingenting at hænge ved de ting du har gjort, for du har gjort dem og det kan ikke laves om. Du har ikke gjort noget, der er forfærdeligt, selvom det kan føles sådan, du har handlet som du bedst har kunnet dengang. Du bliver nødt til at acceptere det du har gjort, og ikke mindst dig selv, for ellers vil du blive ved med at gå og have det dårligt. Vi begår alle fejl for vi er mennesker, men det nytter ikke meget at fortryde dem.

At din ekskæreste ikke kan leve med den viden er fair nok, for det er hans beslutning. Men hvis ikke han kan tage dig som den du er, så er han måske heller ikke den rette for dig? En partner skal være en der elsker dig på trods af dine fejl, og acceptere dig for dig. Det skal være en der støtter dig når du begår fejl og fortæller dig at det nok skal gå. Du skal nok finde en, der gør det en dag, men så må du også kunne gøre det selv. For som man siger: Du skal elske dig selv, før nogen anden kan gøre det.

Du kan gå og dvæle over det i mange år og have det dårligt med dig selv, men du vil først få det rigtig godt med dig selv, når du glemmer det og lægger det bag dig.

Knus, Josefine
2014-07-22T11:06:14 1
Mariane
Hej Asea,

Den slags ting sker, når man er ung. De fleste gør noget, de fortryder, og så lærer man jo af det. Man lærte måske, at det ikke føltes godt, og man derfor ikke skal gøre det igen. Hvis din ekskæreste ikke kunne acceptere at du, ligesom alle andre unge, har eksperimenteret lidt og prøvet at finde ud af dig selv, så er han ikke værd at bruge tid på. 
Håber det bedste for dig!

Kram

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym