Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3221 spørgsmål og givet 5579 svar de sidste 11 år
2014-07-20T14:10:45: 2014-07-22T21:18:38: 2

Brevkassespørgsmål

Kærestevold


Hej.

Jeg har en veninde som tit bliver tæsket af sin eks kæreste og hun kan ikke flygte fra ham, for han finder hende hver gang. Politiet gør ingenting, selvom han er blevet meldt flere gange.

Har I et råd til hvad hun kan gøre? Det er begyndt at gøre alt for ondt at se på
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-07-22T18:53:18 1
Josefine
Hej Victoria

Jeg er ked af at høre at din veninde oplever kærestevold, og at politiet ikke tager det alvorligt. Når hun har synlige mærker skal hun tage på hospitalet, så det kan komme i hendes journal, som bevis. Så skal hun politianmelde det - også selvom det virker som om de ikke gør noget, for måske er hun heldig at der sker noget på et tidspunkt. Men, indtil politiet tager sig sammen og gør deres job, synes jeg hun skal tage på krisecenter, for voldsramte kvinder, hvis hun har mod på det. Og om ikke andet, ringe til dem og høre hvad de synes hun skal gøre. Der er en link nederst i mit indlæg.

Når man tager på krisecenter er man afskærmet fra resten af verden i et stykke tid, for at voldsmanden ikke kan finde en. Kontakt til hende vil være begrænset og hun vil ikke kunne gå ud og færdes som hun plejer. Det er også i den periode, hvor voldsmanden mister kontrollen, at det er værst, så man skal passe rigtig godt på. Det er selvfølgelig rigtig svært, men nogle gange nødvendigt.

2014-07-22T19:12:07 1
Birgitte
Kære Victoria

Det er forfærdeligt det der sker for din veninde. Hvis politiet ikke gør noget, så se om hun ikke kan snakke med hendes forældre. Hendes forældre burde hjælpe hende, og sørge for at hun kan føle sig mere sikkert. Derudover skal hun holde alt kontakten med ham, det kan godt være at hun allerede gør det, men der må være en måde at han kan finde hende. 

Der ikke meget jeg kan hjælpe med, men det bedste er at hun forsøger at holde den største afstand fra ham og forsøger at finde hjælp hos sine forældre og prøver igen hos politiet. 
Håber at din veninde kan få hjælp, da hun ikke skal blive tæsket af hendes eks kæreste.

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym