Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2014-08-15T14:39:25: 2014-08-26T20:03:46: 1

Brevkassespørgsmål

Forelskelse der ikke er gengældt


Hej alle.
Det hele startede med, at jeg var sammen med den her dreng, som jeg har kendt i en evighed. Han begyndte at vise lidt interesse som mere end venner, og vi begyndte at skrive rigtig meget sammen. Når jeg var sammen med ham føltes alt bedre, jeg har aldrig haft det sådan før, der gik ikke 5 min. uden jeg tænkte på ham. Det hele var perfekt. Der skete så det, at jeg havde inviteret ham hjem til mig, han har været der masser gange før, men det her var noget specielt. Vi kyssede for første gang. Da vi var færdige, sagde han, er det ikke var en god idé det her, fordi vi var så gode venner, og det skulle vi ikke ødelægge. Han tog derefter hjem. Jeg føler helt det samme som før, men det er åbenbart ikke gengældt. Alt er akavet når vi ser hinanden, og det gør vi hver dag. Selvom han sagde det ikke var en god idé, føler jeg stadigvæk at han kigger på mig, og at han har en eller anden følelse. Hvis jeg snakker med ham om alt det her, føler jeg bare at det bliver endnu mere akavet mellem os. Enten vil jeg have noget seriøst eller flirt med ham, eller også skal vi bare være lige så gode venner som før. Hvad skal jeg gøre?
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-08-26T15:21:53 1
Lotte
Hej Amanda,

Det er altid svært, når man bliver forelsket i en rigtig god ven.

Det er svært at sige hundrede procent, at det ikke er gengældt. Han har måske hørt så mange historier om andre, der er begyndt at flirte med sin gode ven/veninde, hvor det ikke er endt godt. Han vil uden tvivl ikke ødelægge det i to har sammen nu, og det tror jeg heller ikke, at du vil.

Kysset kan i ikke gøre om, og det tror jeg heller ikke, at du ønsker, men derfor kan det stadig være lidt svært at opføre sig som om intet er sket. Han tager måske lidt afstand fra dig, fordi han ikke vil såre dig? Måske ved han ikke hvad han selv føler?

Han har dog alligevel givet udtryk for hvorfor det er, han ikke vil have mere med dig. Selvom du synes det vil blive mere akavet at snakke om det, så er det måske den bedste løsning? Du kan i hvert fald prøve at tænke over hvordan jeres forhold til hinanden er lige nu - og om en samtale vil ødelægge mere end gavne eller at det rent faktisk kunne vise sig at ende ud i noget andet end akavethed? Han ved med stor sandsynlighed ikke hvor glad du egentlig er for ham, jeg tror du bliver nødt til at fortælle ham, at kysset betød mere for dig. Du skal dog være opmærksom på, at det også godt kan ødelægge noget af venskabet, hvis du vælger at fortælle ham det, hvis han ikke har det på samme måde.

Du bliver i bund og grund nødt til at finde ud af om du vil have det bedst med, at han får det at vide, at du er vild med ham eller om du har det fint nok med, at i fortsætter som venner og måske egentlig lidt lader som om intet er sket - overvej, hvad du vil have det bedst med. Det vil have en betydning for venskabet uanset hvad du vælger og du må finde den løsning, som du kan leve med.

Jeg håber, at du finder ud af det :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym