Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 12 år
2014-08-25T17:46:12: 2014-09-01T19:46:58: 2

Brevkassespørgsmål

Forvirret og forelsket


Kære jer!Jeg eg har nu besluttet mig for at skrive til jer, da jeg går rundt med noget inden i mit hovede, som virker til at fylde mere end det egentlig skulle.

Jeg er 18 år, og jeg har en kæreste, vi har nu vært sammen i lidt over 3 år, og det er gået godt med os, eller det vil sige - de første to år gik det RIGTIG godt og vi skændes aldrig og der var aldrig noget, alt var så lyserødt. Men vi vidste jo også godt, at vi ikke "for evigt" kunne komme uden om skænderier osv., der har vært lidt her det sidste års tid, vi har skændtes lidt men ikke sådan at vi går og er uvenner. Jeg har flere gange tænkt om vi to burde være sammen, faktisk af flere grunde. Ikke fordi at han har vært sammen med andre eller noget, slet ikke - bare mere fordi at der har vært nogle ting, som har gjort mig ked af det, men på den anden side, så er han det BEDSTE når vi så har det godt og er sammen. Og egentlig tror jeg ikke at jeg kan undvære ham.

Når! Men det jeg faktisk går og tumler med er, at før jeg så mødte min nuværende kæreste, havde jeg en anden kæreste og det er efterhånden en del år siden. Det har nok vært i 14 års alderen, men han var min første rigtige kæreste og den første jeg var sammen med, jeg var så vild med ham, og dengang ville jeg bare kun være sammen med ham (første rigtige, og "kun" 14 år) - vi var sammen kort tid, 3-4 måneder og jeg var så forelsket, men dengang kunne jeg ikke se, at vi faktisk kun var sammen når han gad, vi skrev kun sammen når det passede ham og var aldrig ude, som om at han ikke ville ses offentligt. Kort efter skrev han over SMS at vi ikke skulle "være sammen" mere, og jeg var så ked af det. Med tiden fandt jeg så ud af, at han havde vært sammen med en masse andre piger, altså i den periode vi var kærester og det hjalp mig lidt med at komme over ham, men jeg var stadig ked af det. Men som tiden gik, kom jeg videre.

Jeg har vært sammen med en anden efter den første, og så har jeg så nu min nuværende kæreste. MEN nu kommer det så!!!!

Jeg eg har ikke set min første kæreste i en del år, og har egentlig ikke tænkt på ham, sådan de sidste år og heller ikke set ham, faktisk ikke én eneste gang.

Jeg går på 2 år, på Gymnasiet og PLUDSELIG i sidste uge, da de nye elever, altså første års elever startede på skolen stod han der, lige på MIT gymnasium, jeg har i hele sidste uge undviget ham og prøver ikke at kigge på ham, jeg får på en måde kriller i maven når jeg ser ham, jeg har både lyst til at gå forbi ham og på den anden side ikke. Jeg tænker det er forkert at have kriller i maven, når jeg jo har en kæreste.

I dag gik vi så forbi hinanden og han sage pænt Hej, det skal lige siges at vi i morges så hinanden i kantinen og det er som om, at når jeg griner og snakker med mine veninder så kigger han diskret over og følger med, vi undgår sådan lidt hinanden, eller jeg lader som om at jeg ikke ser ham, men jeg ligger alligevel mærke til, at han hele tiden kigger over på mig, i dag stod han uden for drengene toiletter i 5 minutter, og jeg sad så i gruppearbejde 5 menter fra ham, mine kammerater sagde at han kiggede, men jeg sad med ryggen til og ville ikke vende mig.

Når jeg vender ryggen til, siger mine veninder at han kigger, faktisk lige til at jeg vender mig om. Nå! Men jeg hilste pænt tilbage og havde en mærkelig følelse inden i. Jeg ved at han selv har en kæreste nu, og de har vært sammen i godt 1 år.Jeg kan ikke helt finde ud af, hvorfor jeg får den følelse jeg får - jeg håber at I har et svar eller råd!

Knus NA
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2014-08-27T15:35:14 1
Josefine
Hej NA

Du får nok den følelse, fordi du synes det er spændende og "nyt", selvom han er din gamle fling, men han er jo ny i forhold til det du har haft de sidste tre år. Det er meget normalt hvis du synes dit forhold er ved at blive lidt øv, men jeg synes du skal passe på at du ikke roder dig ud i noget du kommer til at fortryde :)

Knus, Josefine
2014-09-01T12:45:20 1
Lotte
Hej NA,

Angående din nuværende kæreste, så tror jeg ikke, at man kan være i et forhold hvor den ene ikke bliver lidt såret engang imellem. Det er dog vigtigt at huske den følelse han giver dig det meste af tiden, og hvis det er det bedste at være sammen med ham, så kommer i også igennem de mindre sjove perioder. Det virker i hvert fald ikke umiddelbart som om, der er grund for at slå op - medmindre du selvfølgelig har mistet følelserne eller andet. Det kan dog være, at du skal fortælle ham hvad der sårer dig, hvis det er sket flere gange, så det ikke går og hober sig op og kun bliver værre.

I forbindelse med din tidligere kæreste, så tror jeg, at det er ganske normalt at få lidt kriller i maven, når man ser vedkommende. I har tidligere har noget specielt sammen, der har involveret følelser, så på en eller anden måde vil du altid have noget specielt for ham. Det betyder dog ikke, at du har følelser for ham nu. Man kan tit komme til at overfortolke situationer, som når i møder hinanden på gangen. Man ønsker måske, at den anden part stadig tænker på en osv.

Nu når i begge har kærester, så tror jeg ikke, at du skal lægge for meget i det, når i får øjenkontakt og hilser. I er sikkert også begge nysgerrige over hvordan hinanden har det, men jeg tror dog ikke, at det er fordi du savner ham på samme måde længere. Jeg tror, at du vil finde ud af, at han nok ikke har ændret sig særlig meget siden i var sammen, hvis du får muligheden for at snakke med ham, men det er måske også det der skal til, for at du ikke behøver at tænke så meget over ham, når du ser ham på skolen?

Jeg håber, at dette hjalp dig lidt på vej :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym