Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3435 spørgsmål og givet 5923 svar de sidste 12 år
2019-03-17T13:49:43: 2019-03-22T12:42:34: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg vil have ham tilbage

Indsendt af pige16 år


Hej.

Jeg går lige nu på efterskole og jeg fik en kæreste som jeg blev mere og mere glad for. Da vi havde været kærester i 3 uger, (hvilket føles som længere når man konstant er sammen og bor sammen på en efterskole) begyndte han at tage en smule afstand, sommer følte det. Vi snakkede ikke så meget sammen, og da jeg er en smule tilbageholdende har jeg skulle tage mig sammen til at gå til ham spørge hvad der lige sker. Min tilbageholdenhed er også en grund til at jeg er taget på efterskole og arbejder meget på det. Jeg prøver at deltage i ting og samtaler og være sammen med folk så meget alm muligt. Jeg fik taget fat i min kæreste og spurgt omkring at vi nærmest ikke havde snakket sammen. Han sagde at der var en grund: at han havde tænkt på at ville holde en pause. Han havde fra start af ville give det en chance. 

Han sagde at han før efterskole havde haft en kæreste og derefter vidste han at han ikke havde lyst til at have en kæreste at føle sig forpligtet til. Han lagde vægt på at det ikke havde noget med mig at gøre. Han havde bare brug for at være sig selv og være sammen med vennerne. Han ville stadig gerne være gode venner og snakke og være der for mig osv. Jeg blev meget ked af det og græd. Nogle af mine venner på efterskole trøstede mig osv.  

Dagen efter tog jeg igen en snak for der var nogle ting jeg ikke fik sagt og ikke helt forstod. Jeg ville gøre alt for at få ham tilbage. Anden gang fortalte han at han synes vi var for forskellige. Han er mere udadvendt end mig. Og jeg er tilbageholden og snakker ikke lige så meget med folk. Jeg føler jeg gør mit bedste, men det er svært. Et er mine spørgsmål er om det bare er mig eller om det er en dårlig grund. Jeg føler ikke der er noget galt i at vi er lidt forskellige på den måde.  

Da vi var til elevfest brugte jeg lidt alkoholen og fik snakket med ham igen. Jeg er stadig virklig forelsket i ham kan ikke holde ud at han siger 'pause'. Hvad skal det betyde? Jeg vil heller ikke slutte der for jeg elsker ham virkelig. Jeg har fortalt ham at jeg virkelig begyndte at holde af ham og at jeg elsker ham, og han siger også at det er gengældende, men at han bare ikke har lyst til at forpligte sig til et forhold, samtidig med at vi åbenbart er for forskellige.  


Til elevfesten hvor jeg blev ked af det og vi derfor snakkede, spurgte han mig også  til sidst om jeg ville have en kys, hvor jeg svarede at kun hvis han mente det. 

Jeg ved ikke om han vil holde den pause til efter efterskolen, eller om han vil slutte det helt. Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Inderst inde vil jeg bare gerne have ham tilbage. Jeg håber I vil give mig nogle gode råd til hvad jeg skal gøre.  Han føles bare som den eneste rette for mig lige nu.

Jeg håber ikke at det blev for langt og kompliceret.


Hilsen en pige på 15 år, der har kærestesorger. 

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-03-19T20:57:09 1
Iben

Kære du, 

Sikke en ærgerlig og frustrerende situation, du er havnet i. Jeg kan sagtens forstå, at du er ked af det.

Ud fra de ting, du skriver, lyder det lidt som om, at han måske har fået lidt kolde fødder omkring jeres forhold. Det er tydeligt, at det er gået ret hurtigt mellem jer - og det er der heller ikke noget galt i - men det kan være en grund til, at han trækker sig tilbage, altså fordi han måske synes, at det er gået for hurtigt mellem jer. Derudover lyder det også som om, at han måske ikke helt har de samme følelser for dig, som du har for ham. Det er selvfølgelig meget svært for mig at bedømme, men når han siger, at han vil "holde en pause" og at I "er for forskellige", lyder det lidt som et forsøg på at pakke sandheden lidt ind - sandheden som måske er, at han bare ikke har lyst til, at I skal være kærester længere... 

Jeg kan virkelig godt forstå, at det må være svært at få at vide, og som sagt kan jeg jo ikke vide, hvad der foregår i hans hoved... men min umiddelbare tanke er, at hvis han kan lide dig lige så godt, som du kan lide ham, så ville han vel ikke føle, at I skulle holde en pause...

Når det er sagt, kan man aldrig vide, om han oprigtigt bare har brug for, at I sætter farten lidt ned, så der også er plads til venner osv. I så fald synes jeg, at du skal spørge ham, hvor længe han regner med, at pausen skal vare. Hvis han ikke kan svare på det, synes jeg, at du skal overveje at gå fra ham, for så tror jeg ikke, at han mener det seriøst - så tror jeg nærmere, at det er en dårlig undskyldning for, at han har ombestemt sig omkring jeres forhold.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen.

Held og lykke med det hele!

Hilsen Iben

2019-03-19T22:57:56 1
Michelle

Hej med dig og øv også hvor lyder det som en rigtgig træls situation. 

Først og fremmest vil jeg lige sige at jeg synes du er super sej for, at du arbejder med din tilbageholdenhed! 

Det næst vil jeg sige er at ud fra hvad du skriver, er han som han selv siger, nok ikke klar til at have en ny kæreste. Jeg tvivler på at det har noget somhelst med dig at gøre, han siger at I er for forskellige og det er jo så hans mening. Hvis han ikke er tilfreds med hvordan du er, er det hans problem og ikke dit, selvom det selvfølgelig ikke er rart at få at vide. Du er som du skal være og du skal absolut ikke ændre dig for nogen som helst andens skyld, end for din egen. 

Jeg synes at du virkelig skal tænke over det hele, omkring hvorvidt du føler at det er fair overfor dig selv at du i princippet skal gå og vente på at han bliver klar til at have en kæreste. 
Min personlige mening er at det er det ikke. Jeg synes at du skal finde styrken til at give slip og så nyde din sidste tid på efterskolen med dine venner. Det er en fantastisk tid og jeg synes ikke du skal gå glip af den, fordi du hele tiden går og venter på ham. Hvem ved måske dukker der lige pludselig en op som synes at du er helt fantastisk som du er? 

Jeg ved at det hele er rigtig svært lige nu og det gør rigtig ondt at give slip på en man elsker meget højt. Men nogle gange er det måske nødvendigt at give slip for at få det bedre og hvis I virkelig er rigtige for hinanden, så skal I nok finde hinanden en dag. Og selvom I ikke finder sammen igen så nyd din tid på efterskolen og skab nogle fantastiske minder, det er dem du vil huske om mange år og ikke ham drengen der ikke kunne finde ud af hvad han ville. 


De bedste hilsner hende der har 10 års jubilæum med sin efterskole i år. 

- Michelle 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym