Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2019-06-02T06:22:00: 2019-06-05T14:55:35: 2

Brevkassespørgsmål

Måske er jeg alternativet

Indsendt af pige18 år


Min kæreste og jeg har været sammen i fire måneder nu. Inden da var vi gode venner. Lige idet vi blev kærester, blev de to smukkeste piger i klassen singler, og det kan sagtens være jeg bare meget nemt bliver jaloux eller har lavt selvværd, men jeg kan ikke lade være med at føle, at enhver ville foretrække dem over mig, hvis de havde chancen. Det er svært at slippe tanken om at jeg er alternativet min kæreste vælger, fordi han ikke kan få det han helst ville have. Jeg ved han holder af mig - vi var jo trods alt gode venner engang - men sex fungerer ikke så godt, og det er måske fordi han ikke er så stærkt tiltrukket af mig.

Oveni oplever jeg han måske kan lide M fra min klasse. Hun er vildt attraktiv, sød og sjov og jeg kan godt forstå hvis drenge drømmer om at være hendes kæreste. Han snakker med hende når jeg ikke er der. Når jeg kommer hen til dem går hun. Da klassen skulle i svømmehallen (og jeg ikke kunne tage med) meldte min kæreste sig på så snart M's navn var på listen, men hoppede fra igen lige efter M hoppede fra - altså det kunne jeg se inde på chatten. Jeg ved ikke om det betyder noget. Jeg tænker måske for meget. Jeg har ikke lyst til at tale med ham om det, for jeg er bange for han vil blive træt af hvor jaloux jeg er eller omvendt begynde at isolere sig fra sine venner for at stille mig tilpas.

Kort sagt ved jeg ikke om jeg virkelig har fat i noget eller om det er mig der er problemet. Under alle omstændigheder ville jeg ønske der var en løsning.

KH
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-06-04T18:12:01 2
Iben

Kære du, 

Det, du oplever, lyder helt normalt for mig. Da jeg fik min nuværende kæreste for efterhånden 5 år siden, oplevede jeg også at føle mig usikker, og af den grund blev jeg jaloux på andre piger, der hændte at få min kærestes opmærksomhed. Men som det også lyder til, at du selv er klar over, så er jalousien ikke resultat af, at kæresten gør noget forkert, men derimod "bare" at vi piger bliver lidt mere usikre på os selv, når vi er forelskede og i nye forhold. Tro mig, det går over! Det bedste du kan gøre, er at minde dig selv om, at din kæreste har valgt dig, OG at han vælger at blive hos dig. Det er den bedste forsikring, du kan få på, at han kun vil have dig :-)

De ting du fortæller, at han gør, synes jeg ikke lyder ildevarslende. Det lyder mest af alt som noget, du lægger mærke til, fordi du måske ubevidst går og "leder" lidt efter det - pga. din usikkerhed. Jeg husker selv, at jeg gjorde det samme i starten af mit forhold med min kæreste, men der var aldrig noget i det. 

Jeg synes dog, selvom du ikke helt har lyst, at du skal snakke med ham om det. For jeg kan høre, at det fylder meget i dine tanker, og det synes jeg ikke, at du skal gå med alene. Tal hellere med ham om det, så han kan forsikre dig om, at han kun vil have dig :-) Fortæl ham, hvordan du har det, og understreg, at du godt er klar over, at du måske tænker lidt for meget over tingene. Så længe du ikke gør det til et angreb eller noget, han har gjort forkert, når du taler med ham om det, så synes jeg ikke, du skal være bange for, at han tager det som noget negativt. Tværtimod vil han nok tage det som et kompliment, at du bliver lidt jaloux - det er vel bare et tegn på, at du er meget vild med ham. 

Der er intet galt i at blive lidt usikker i et nyt forhold, men bare husk at minde dig selv om, at det er DIG han har valgt - og at din jalousi ikke er lig med, at han gør noget forkert. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig på vej. Du er altid velkommen til at skrive igen.

Hilsen Iben

2019-06-05T10:34:02 1
Benedicte

Hej du,

Jeg tror, at det er en følelse, som kan ramme os alle. At nogen er smukkere, sødere eller sjovere. Det betyder dog ikke, at de er bedre end dig eller at din kæreste foretrækker dem over dig. Han er blevet kærester med dig, og selvfølgelig vil han så have dig. Hvis du vender den rundt, ville du så selv blive kærester med nogen, hvis det var en helt anden, som du var vild med? Jeg tror bestemt ikke, at du er alternativet.

Det du nævner med sex, behøver på ingen måde være fordi han ikke er tiltrukket af dig. Igen; så ville han nok ikke være din kæreste. Det er derimod et meget almindeligt problem, som mange parforhold har. Jeg synes, at du skal finde ud af hvad det reelle problem er; bliver du ikke våd nok, kan han ikke få den op at stå, kan I ikke lide de samme sex-stillinger eller lignende, og så snakke med din kæreste om det. Den eneste måde hvorpå det bliver bedre, er hvis I aktivt gør noget ved det, hvilket jo er dejligt for begge parter. Ellers er det måske noget, som du selv kan arbejde på og dermed forbedre jeres sexliv. Det er selvfølgelig noget du selv skal vurdere, men hvis I er fælles om det, bliver det nok bedre.

Hvis du siger, at du selv er meget jaloux, kan din mistanke måske spores hertil. Kan det være, at de bare er gode venner og snakker godt sammen? Hvis du virkelig tror, at du har fat i noget, synes jeg, at du skal tage en snak med ham om det. Det behøver ikke være på en voldsom måde, men du skal blot tilkendegive, at du bliver en smule jaloux, så han måske kan tage hensyn eller bekræfte dig i, at han ikke kan lide hende, men dig. Jeg forstår godt din følelse, og hvor har jeg selv haft den mange gange, men det bliver ikke bedre, hvis I ikke arbejder på det sammen. Hvis han er en god kæreste, og han kan lide dig, så skal han nok tage godt imod din indrømmelse og ikke blive sur eller træt af dig. Jeg plejer at sige, at man skal se det som om, at det er dig og din kæreste mod problemet og ikke dig og ham mod hinanden. Det er til tider et rart perspektiv at have med, for I skal jo finde ud af det sammen. 

Jeg håber, at det kunne hjælpe dig lidt på vej, ellers er du naturligvis velkommen til at sende endnu en besked vores vej.

- Benedicte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym