Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3433 spørgsmål og givet 5920 svar de sidste 12 år
2019-06-24T05:32:33: 2019-07-02T13:07:20: 2

Brevkassespørgsmål

“Jeg elsker dig”

Indsendt af pige21 år


Hej. Jeg skriver fordi jeg har brug for at hører andres meninger. 

Jeg er 21 år gammel og har en dejlig kæreste jeg har været sammen med i 2 år nu og er flyttet sammen for 3 måneder siden. 

Han har altid været rigtig dårlig til at snakke om følelser, han har aldrig sagt at han kan lide mig. Han kan sågar ikke engang sige til mig at han synes jeg er sød. Jeg havde længe haft lyst til at sige til ham at jeg elsker ham, og da jeg sagde det første gang - hvilket var efter vi havde været kærester i 8 måneder, så fik jeg ikke noget svar. Det gjorde ondt, men jeg tænkte at han nok bare havde svært ved det. Efter 1 år og nogle måneder skete det endelig, han skrev til mig at han elsker mig. Jeg synes det var stort og rart at få sat ord på at han faktisk elsker mig, nu hvor han aldrig har sagt noget der skulle bekræfte mig i at han elsker mig. Men nu efter 2 år, har han aldrig sagt eller skrevet det igen, hvis jeg siger jeg elsker dig, til ham, så siger han ikke noget. Og hvis jeg så skriver det til ham, for at gøre det lidt lettere for ham, så læser han beskeden, men svare ikke på den. Det gør mig ked af det, fordi vi har været sammen så længe. Jeg ved ikke om det er fordi at han bare ikke elsker mig, eller om det er grænseoverskridende for ham. Det gør mig bare rigtig ked af det, fordi jeg ikke ved hvorfor han undgår det og bare ignorer hvad jeg siger til ham. 

Hilsen en fortvivlet pige 

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-06-25T21:29:26 1
Benedicte

Hej du,

Hvor er jeg ked af, at høre om din situation. Underligt, at han stadig efter at være flyttet ind sammen med dig ikke kan fortælle dig, at han elsker dig. Mit bedste råd til dig er, at snakke med ham om det. Du siger godt nok, at han er dårlig til at snakke om følelser, men det er man desværre nødsaget til i et forhold. Jeg ville personligt spørge ham, om han elsker dig og hvis ja, hvorfor han så ikke siger det. Det kan jo faktisk være, at han elsker dig, men viser det på en anden måde. Der er noget, som hedder "de fem kærlighedssprog". Det handler om de forskellige måder, hvorpå vi mennesker udtrykker vores kærlighed. Det kan lyde til, at dit kærlighedssprog er "anerkendende ord" (det kan du jo prøve at teste ved at google de fem kærlighedssprog). Det betyder altså, at du viser din kærlighed til din kæreste, ved at fortælle ham, at han er sød og at du elsker ham eksempelvis. Det kan dog være, at din kæreste derimod viser sin kærlighed ved at købe dig gaver eller at gøre dig tjenester? Det er meget forskelligt, hvordan vi udviser kærlighed, men det er vigtigt at vi respekterer hinandens måder at gøre det på. Derfor skal din kæreste altså lære at lytte og prøve at give dig komplimenter, hvis det betyder meget for dig. Ellers er det ikke nemt, at være i et forhold sammen.

Jeg håber inderligt, at du får snakket med ham og finder ud af noget. 

- Benedicte

2019-06-30T20:20:56 1
Simone

Kære du,


Jeg kan godt forstå du synes din situation er svær.


Mit bedste råd er, at du bør tage en seriøs snak med din kæreste, hvor du fortæller ham hvad du føler. Fortæl ham at du forstår han har svært ved at sætte ord på sine følelser, fortæl ham at du godt ved hvor grænseoverskridende det kan være men derefter også fortæl ham, hvor ked af det det går dig, når du ikke kan mærke hans kærlighed. Det er helt naturligt at man gerne vil høre/mærke fra sin partner at h*n elsker en - nogle har et større eller  mindre behov end andre, men det er netop også derfor det er så vigtigt at snakke med hinanden. Hvis du har mod på det, bør du måske spørge ind til hvorfor han har så svært ved at sætte ord på sine følelser til dig? I fortjener begge at være glad i jeres forhold, hvorfor det er også er så vigtigt at I finder en middelvej, der passer jer begge :-) Måske I kunne finde et andet ord eller frase i stedet for "jeg elsker dig"? Så kunne I have det sammen og måske du vil mærke hans kærlighed på ny og han vil have lettere ved at give udtryk for hans kærlighed til dig. 


Håber du kan bruge mit råd og jeg ønsker dig al held og lykke fremover!


Simone

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym