Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2019-07-28T19:05:34: 2019-07-30T11:37:04: 2

Brevkassespørgsmål

Kysset med venindes eks-flirt.

Indsendt af pige20 år


Der er desværre sket det i weekenden at jeg har fået et black-out og kun kan huske få episoder fra aftenen. Min veninde var helt skuft i ham her fyren og vil nok også altid have et soft spot for ham, selvom hun lige har fået en kæreste.

Det jeg kan huske ske er få kys, og måske lidt røren.. jeg er simpelhen så ked af det, da det er min bedste veninde jeg har gjort det i mod.. Siden episoden har jeg døjet med en masse dumme tanker i forhold til selvmord og ting jeg kunne gøre i mod mig selv da jeg simpelhen synes jeg er det klammeste menneske.. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre og ville bare så gerne undlade at sige det, da jeg ikke kan bære at miste hende. Jeg kan jo slet ikke huske hvordan det er sket og hvorledes. Jeg er bare en dybt frustreret kvinde, der måske godt kunne bruge nogen gode råd..

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-07-29T22:56:12 1
Benedicte

Hej du,


Jeg er glad for, at du har skrevet ind til os, så vi sammen kan snakke om tingene og finde en løsning. Det er selvfølgelig en lidt uheldig situation du står i, men selvfølgelig kan det løses. Jeg kan mærke på dig, at du er oprigtigt ked af det, og at du ønsker din veninde det bedste. Derfor er jeg sikker på, at din veninde også ønsker dig det bedste. Du er ked af det, og du fortryder, og derfor vil din veninde selvfølgelig tilgive dig. Du begik en fejl, som vi alle sammen gør, og det skal du bestemt ikke hænges op på. Du er ikke det klammeste menneske, men bare et menneske. Vi begår alle fejl, og det kan vi ikke ændre på, men vi kan komme videre. Prøv at forestil dig, at situationen var omvendt, og at din veninde havde kysset med din eks-flirt. Ville du så ikke tilgive din veninde? Ville du så ikke ønske, at hun fortalte dig det og ikke gik rundt med dumme tanker? Jeg er sikker på, at I kan tale om tingene og at du ikke mister hende. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig, at jeg ville forlade en veninde på grund af denne situation. Mit råd er, at du er ærlig overfor din veninde og fortæller hende hvor ked af det du er. Fortæl hende hvordan du har det, så I kan komme videre i jeres venskab og rense luften. 


Det er tydeligt, at du har det virkelig svært efter denne oplevelse, og det synes jeg, at du skal snakke med hende om. Hvis du til at starte med ikke føler, at du kan snakke med hende, kan du måske snakke med en anden om det? Hvis man går med den her slags selvmordstanker, er det meget vigtigt, at få snakket med nogen om det. Løsningen på dette er ikke at skade dig selv, men at få snakket om tingene. Det hele skal nok blive bedre, især når du vælger at handle, som jeg kan se, at du allerede har gjort ved at skrive denne besked. Hvis du fortsat går med disse tanker, og har brug for hurtigere samtale end dette, kan du enten ringe eller chatte med en rådgiver inde på https://www.livslinien.dk/. Desværre står flere i din situation, men jeg lover dig, at du hverken er det klammeste menneske, eller at du fortjener denne smerte. Hvis jeg var din veninde, havde jeg tilgivet dig - det er jo heller ikke hendes kæreste, som du har kysset med. Hun er sikkert kommet videre, nu hvor hun har fået en kæreste, så selvfølgelig skal du snakke med hende om det. Ville du ikke tilgive hende, hvis det var omvendt? Jeg håber inderligt, at du finder ud af noget og kunne bruge mit svar. Du er velkommen til at skrive igen, hvis der er det mindste, så sidder vi klar ved tasterne.

- Benedicte

2019-07-30T13:34:54 1
Tia

Kære Du,

Hvor er det godt, at du får skrevet herind. Det er første skridt mod hjælpen, og jeg er så glad for, at du har åbnet dig op for os.

Jeg forstår på dig, at du har dårlig samvittighed over dét, der er sket. Men lad os lige få ridset nogle vigtige ting op: 

1) Selvmord er aldrig vejen frem! At du forsvinder fra denne verden standser ikke smerten.. Smerten sendes blot videre til alle de mennesker omkring dig, som holder af dig (heriblandt din bedste veninde). 
2) Du er ikke et klamt menneske - Du har ikke været ved dig selv/blackout - hvis det er pga. alkohol, så kan man ikke altid bruge dette som en "god undskyldning", meeen sandheden er jo, at du ikke har været ved fornuften og tænkt klart. 
3) Fyren er (heldigvis) ikke din bedste venindes kæreste, men blot et tidligere crush.


Du er et menneske, og intet menneske er perfekt. Vi alle fejler, og så lærer vi af vores fejl. Mit råd er, at du skal tale om, hvordan du har det. Jeg kan sagtens forstå, at du allerhelst bare ville slette den her episode, og lade som om det aldrig er sket. Men kan du det? 

Det lyder som om, at du bebrejder dig selv en hel del, og svære tanker og følelser har det nemlig med at vokse, så længe du holder dem for dig selv. Men i samme øjeblik, du deler dem med din veninde, så sker der noget. Det er som om, at problemerne bliver fortyndet en smule. Og nu hvor din veninde har fået en kæreste, så er jeg sikker på, at hun sagtens kan se igennem fingrene med dét, der er sket den aften. 

Prøv at sæt dig i hendes sko - ville du ikke kunne tilgive din veninde, hvis det var hende? Du kan enten invitere din veninde ud på en gå tur eller til noget hygge hos dig, og så kan du få fortalt hende, hvad der skete den aften, og at du fortryder det og er ked af, at det er sket. Ærlighed kommer man længst med i livet. Både for din egen samvittighed men også for at beholde loyaliteten overfor din veninde. 


Jeg håber, at du får snakket med din veninde - for hun vil sikkert også ønske det bedste for dig. Du må endelig skrive herind igen, hvis du har behov for det. :-)

Kærligst Tia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg brugte jeres råd, om at jeg skulle ses med ham, og det har vi gjort et par gange siden. Føler det kun går frem ad, tak for det"

- Anonym