Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2019-10-12T16:28:35: 2019-10-17T12:16:03: 2

Brevkassespørgsmål

kæreste med stedbror

Indsendt af pige14 år


hej jeg er en pige på 14 år,som er kæreste med min stedbror på 17 år. vi har dejlig sex. jeg bruger p piller.  mor ved godt at vi har sex og siger det er ok.  kan vi vise offentligt at vi er glade for hinanden?
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-10-13T12:12:17 1
Iben

Kære du, 

Nu ved jeg ikke, om du er vokset op med din stedbror, eller om han er kommet ind i dit liv for nyligt, men jeg tænker umiddelbart ikke, at der er noget galt i, at I har et forhold. Der er i hvert fald ikke tale om incest, når I ikke er biologisk relateret til hinanden. 

Derfor synes jeg godt, at I kan være åbne omkring, at I er glade for hinanden, men jeg synes, at det er en god idé at fortælle jeres nærmeste familie om det først. Du skriver, at din mor ved det, men hvad med din stedbrors forældre og eventuelle søskende? Hvis I vælger at fortælle omverdenen om jeres forhold, vil det nok være fint at starte med den tætteste del af familien og se, hvordan de reagerer. 

I skal være opmærksomme på, at I måske vil opleve, at nogen bliver meget overrasket og måske har svært ved at forstå jeres forhold til hinanden, når de får det at vide. Dette betyder ikke, at der er noget galt i, at I er sammen, men det kan jo være ubehageligt, hvis folk reagerer negativt på det. Derfor synes jeg også, at I skal vurdere, om jeres forhold er så seriøst, at I regner med at det fortsætter længe, inden I fortæller omverdenen om det.

Jeg håber at mit svar kan hjælpe. Du er altid velkommen til at skrive herind igen. 

Hilsen Iben

2019-10-14T15:39:04 1
Regitze

Hej med dig, 

Det er godt at høre, at det er noget du har talt med din mor om. Jeg vil sige, at I selvfølgelig godt kan vise verden, at I er glade for hinanden. I er trods alt heller ikke biologisk forbundet med hinanden (går jeg ud fra?). Det er dog stadig vigtigt at fortælle dig, at der kan være nogle mennesker, som måske vil synes det er forkert/underligt, da I på en eller anden måde har et søskendeforhold - eller i hvert fald kalder jer det, samt har en fælles familie. 

Der er intet ulovligt ved det, og det er, som sagt, rigtig fint at I er åbne omkring det med jeres familier. Så længe I to er glade for hinanden og har det godt, synes jeg personligt ikke I bør tænke alt for meget over resten af verden, men dog være opmærksomme på, at der kan komme negative reaktioner, grundet sociale normer og andre menneskers holdninger. 

Jeg håber du kan bruge svaret, og ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym