Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3201 spørgsmål og givet 5549 svar de sidste 11 år
2019-10-15T13:34:52: 2019-10-19T17:45:12: 1

Brevkassespørgsmål

Skal min første kæreste også være min sidste?

Indsendt af pige21 år


Kære brevkasse.

Jeg er en ung kvinde på 21 år, der sidder i et frygteligt dilemma, der giver mig hjertebanken og uro... 
Min kæreste og jeg fandt sammen på efterskolen som 16-17 årige og har været sammen lige siden. Vi har siden efterskolens slutning været i et langdistanceforhold, da jeg bor i Jylland, og han bor på Sjælland. Dette har dog fungeret godt i vores 3 år i gymnasiet, men nu er vi studenter og en masse tanker og bekymringer tager til i mit hoved... 

Jeg har nemlig lige siden vi blev kærester tænkt "Hvad er chancen lige for, at den første kæreste bliver den sidste?" men som årene er gået er det spørgsmål begyndt at gå mig meget på! Jeg oplever tanker som: "hvordan ved jeg, at jeg ikke går glip af noget?" "kan jeg virkelig leve resten af livet med den første jeg har mødt?" "hvad hvis jeg slår op og finder ud af, at der ikke fandtes bedre og dermed har mistet the love of my life?" "hvad hvis jeg sidder om 10 år med børn og fortryder jeg ikke prøvede noget mere mens jeg kunne?" "tør jeg ikke give slip fordi jeg er kæmpe tryghedsnarkoman?". Disse tanker gør mig SÅ ked af det, da jeg virkelig har en FANTASTISK kæreste, der elsker mig fuldstændigt ubetinget! Han har så mange gode egenskaber, vores forhold er trygt og stabilt og vi har aldrig haft voldsomme skænderier eller større problemer - og jeg har altid (og gør stadig) set en fremtid med ham som min mand og faren til mine børn. MEN - skal jeg ikke ud og opleve andet og andre inden? 

Vi har planer om at rejse sammen i løbet af sabbatåret, når vi har tjent nok penge begge to - jeg tænker, det kan blive en god mulighed for at "afprøve" vores forhold (inden vi flytter sammen) og se om det gør mig glad at være i hans selskab på en daglig basis - det har vi jo aldrig rigtigt prøvet... Jeg synes bare det er ubehageligt at gå med disse tanker indtil da... På samme tid er det også svært at tage en beslutning da jeg ikke ved om mine tanker f.eks. også er præget af, at jeg er kørt sur i vores store afstand mellem hinanden og de faste mønstre, eller om de måske er præget af mine mange venner og veninder der lever ungdommen som single og er i byen og scorer...altså en følelse af, at jeg går glip af noget af livet som ung...

Jeg ved, han ikke går med samme udlængsel og bekymring om fremtiden, som jeg gør, og derfor er det ikke noget, jeg vil dele med ham, da det bare vil give ham en frygtelig tvivl og utryghed... 
Dette dilemma fylder i hele mit hjerte, og jeg håber sådan I vil hjælpe mig og nuancere situationen... jeg vil virkelig ikke forlade mit livs kærlighed for at finde ud af at han var den rette, men kan jeg komme videre og igennem bekymringerne, når mine mange tanker blokerer for mine følelser for ham? 

Kærlig hilsen 
den unge tænksomme 

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-10-19T13:45:06 2
Iben

Kære du, 

Jeg kan virkelig godt forstå, at det er utroligt hårdt at gå med sådanne tanker og tvivl! Jeg kan også sagtens sætte mig ind i dit dilemma. Jeg har selv flere veninder, som også har været sammen med deres kærester, siden de var meget unge, og har haft de helt samme tanker, som du beskriver. 

Jeg tror, at du skal huske, at ”græsset altid er grønnere på den anden side”. Så når du ser dine veninder leve det vilde single-liv, og måske synes, at det ser vildt fedt ud, så tror jeg, at du skal huske, at de sikkert ser på dit liv med tilsvarende misundelse. Jeg ved i hvert fald, at mine singleveninder tit har ærget sig over, at fyrene i deres liv, kun er der meget kort tid – før de er videre til den næste… min pointe er, at jeg ikke synes du skal føle, at du går glip af en helt masse uundværlige oplevelser. Det er da sjovt at være single og score i byen – men hvis du spørger mig, som har prøvet både singlelivet og kærestelivet, så er kærestelivet så meget bedre. Jeg føler mig i hvert fald meget heldig at have en fantastisk kæreste, som er min bedste ven, og som jeg kan dele alle livets op- og nedture sammen med.

Ud fra det, du skriver, er jeg ikke i tvivl om, at du er utroligt glad for din kæreste. Derfor synes jeg, at du skal prøve at slippe tanken om, om der mon er nogen endnu bedre derude for dig. Det kan man aldrig vide, men jeg tror, at der kan være langt i mellem dem, der passer så godt sammen, at de kan få et forhold til at fungere på lang sigt. Derfor synes jeg bestemt, at du skal give dit forhold en chance for at udvikle sig. Det lyder rigtig fornuftigt, at I vil rejse sammen og på den måde finde ud af, om I kan finde ud af at være sammen hver dag i længere tid.

Så nej, jeg synes ikke, at du går glip af noget vigtigt ved at være i et forhold. Ingen ved, hvad fremtiden byder på. Måske er I sammen for evigt – og måske er I ikke. Måske går I hvert til sit en dag, og så prøver du singlelivet. Måske bliver I sammen, og så får du ikke prøvet det – og så er det også fint. Jeg synes i hvert fald, at det ville være rigtig ærgerligt, hvis du gik fra din kæreste alene af den grund, at du ville ud og se, hvad du mon gik glip af ved at være i et forhold. For så tror jeg meget hurtigt, at du ville finde ud af, at du ikke gik glip af noget særligt og derfor fortryde.

Når det er sagt, synes jeg selvfølgelig ikke, at du skal blive sammen med din kæreste, hvis du føler, at I ikke er rigtige for hinanden. Men ud fra det, du skriver, lader det ikke til, at det er sådan, du har det.

Opsummerende kan jeg sige, at jeg tror, at mange i din situation oplever samme tanker og tvivl, som du oplever. Men hvis jeg var dig, ville jeg prøve at slippe disse tanker og fokusere på, hvor godt du og din kæreste har det sammen, og hvor dejligt det er at have et stabilt og trygt forhold – og at have en at dele sit liv med :- )

Jeg håber virkelig, at mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen.

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Forvirret

Hej UngZone,Jeg er pige på 14 og har følelser for en dreng, men problemet er, at han er 20, så ve...

Ulykkeligt langdistance forhold

Hej. Jeg har en kæreste og vi har været sammen i 10 måneder nu. I starten af vores forhold b...

Konflikt i mig og kæreste-jalousi

Jeg vil starte med at sige, at jeg har en konflikt inde inde i mig selv.Jeg er en kvinde på 25 år,...

Hvordan faen skal jeg lige komme mig over hende?

Hej:)Øhm, jeg skriver til jer, fordi jeg står i en situation som jeg ikke ligefrem har prøvet fø...

Er vi

Hej, jeg er en pige på 12 år. Jeg har en kæreste jeg snart har været sammen med i 5 månede...

Jeg har ikke lyst til noget

Jeg har fået en kæreste, og det har vi været i 2 måneder idag men har ikke længere lyst til nog...

Mistanke om, at kæresten er utro

Hej.Jeg er en dreng på 17 og har en kæreste på 16. Vi har nu været sammen i 3 måneders tid og j...

kæreste med stedbror

hej jeg er en pige på 14 år,som er kæreste med min stedbror på 17 år. vi har dejlig sex. jeg br...

Kæreste, flirt eller singlelivet???? meget forvirret pige

Kære brevkasse. Jeg er en pige 17 år, der går i 2.g. For 6 uger siden slog jeg op med min kærest...

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym