Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3337 spørgsmål og givet 5771 svar de sidste 12 år
2019-11-28T14:41:24: 2019-12-02T18:12:34: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg tænker stadig på min eks

Indsendt af dreng22 år


Til rette vedkommende i ungzone

For snart 8 måneder siden gik jeg og min eks fra hinanden. Vi havde været sammen i præcis et år, da vi begge slog op. Det irriterer mig, at hun stadigvæk konstant sidder i mine tanker. Jeg er i tvivl om, det er tiderne i mit liv, som jeg generelt savner, eller om det er hende som person. 

Jeg har tidligere haft andre kærester, men dette breakup har ikke været som de andre. Jeg tror en af grundene til jeg stadig tænker på hende, er fordi hun var i mit liv - i den periode - hvor jeg har haft det allerbedst. Også fordi hun var i mit liv, hvor der skete mange positive forandringer og rigtig gode ting i mit liv, som jeg ikke havde oplevet før. Måske også fordi hun var den første som jeg virkelig åbnede mig helt op for, mht. venner familie og mit liv.

Og bl.a. håber jeg på, at jeg kan få svar på om det kan skyldes de ovenstående ting.

Nogle gange tjekker jeg stadigvæk hendes sociale medier for at se, hvordan det går med hende, og jeg kan på ingen måde se mig selv med hende igen; men jeg har haft lysten til at skrive til hende og bare høre fra hende, udelukkende for at se, hvordan det går med hende, da hun til sidst fik en del problemer i sit familie- og privatliv.

Jeg synes det er pinligt at snakke med min familie eller venner omkring det igen, da de nok tænker, at jeg for længst er "kommet over hende". Og sikkert tænker, at det er helt skørt, at jeg stadigvæk tænker på hende. Så jeg har ikke rigtig andre at snakke med omkring dette. Jeg får heldigvis stadig gjort mine ting, og det er ikke fordi jeg som i starten fik det fysisk dårligt, men jeg vil bare slippe af med at tænke på hende hver dag.

Nogle gange har jeg også tænkt, at årsagen til jeg måske stadig tænker på hende til dagligt, kan skyldes jeg ikke har datet eller været sammen en pige lige siden. Jeg har ikke rigtig haft lysten til det, da mit fulde fokus er på min uddannelse, og jeg ikke vil "risikere" at nye dates eller piger "spilder" min tid eller fjerner mit fokus; hvilket godt kan lyde en smule mærkeligt.

På forhånd mange tak

Bedste hilsner fra den anonyme spørger

dreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-11-29T03:23:53 1
Michelle

 Hej med dig og tusind tak for dit spørgsmål :-) 

Jeg synes virkelig at du har gjort dig en masse finde og dybe tanker omkring din situation, det er bare super fedt! 

Jeg kan jo selvfølgelig ikke svare dig med 100% sikkerhed på, om det er de ting du nævner der gør at du stadig tænker på hende. Jeg synes dog at det du skriver giver rigtig god mening og at der sandsynligvis kan være et sammenhæng. 

En anden ting er at jeg kan godt forstå, at det går dig på at du ikke kan stoppe med at tænke på hende. Det må virkelig også være frustrerende når nu den del af dit liv i princippet burde være ovre. Men jeg tænker lidt at udover det du selv har nævnt, med hensyn til at du forbinder hende med en god og positiv del af dit liv og at hun er den første du rigtig har åbnet dig helt op overfor. Så kunne der måske også være noget med at der er nogle ting ved hende som du savner, vil ikke betyder at det er hende du savner. For som du selv skriver kan du ikke se dig selv være sammen med hende længere. Der kunne måske også være noget med at du måske savner den du var med hende. Det er lidt en tolkning, men min oplevelse er at nogle gange er det ikke så meget personen man savner, men mere kvaliteterne ved dem og måske de ting de bragte frem i en selv, man savner, hvis det giver mening for dig? Du skrev f.eks. det med at hun var den første du rigtige åbnede dig op overfor, måske kunne dette være noget du kunne kigge lidt på? du skriver at du har svært ved at skulle snakke med dine venner og familie om at du ikke kan få hende ud af hovedet, men måske ville det faktisk være en god ting at forsøge. Det kunne måske give dig den nærhed og fortrolighed, som jeg forestiller mig du har følt ved at kunne åbne dig overfor din ekskæreste? 

Jeg tænker at du måske kan forsøge at tænke lidt mere over hvad det er ved din ekskæreste du savner og måske se om det er muligt at finde de ting ved nogle af dine venner eller familie. 

I forhold til det med at du har overvejet at skrive til hende, tænker jeg ikke at der er noget unormalt i det. Hun er en person du har holdt af og jeg tænker at det er ret naturligt at du stadig kan bekymre dig om hende, når du ved at hun måske kan have det svært. Spørgsmålet kan jo så ligge i hvorvidt du skal kontakte hende og det er lidt kun dig selv der kan svare på. Jeg ved ikke hvordan jeres forhold endte, om det endte på en god eller dårlig måde, men det kan måske også have en betydning for at du ikke helt kan slippe hende. 

Men altså mit ''bedste råd'' vil være som sagt at undersøge lidt mere hvad det er der gør at du ikke kan slippe hende og se om du kan erstatte nogle af de ting du måske finder ud af du savner eller mangler, hos andre du er tætte med. Måske forsøge at åbne lidt mere op over for en ven omkring det hele. 

Til sidst vil jeg bare lige kommentere på det sidste du skriver omkring det med at du ikke har date nogen siden hende. Det er heller ikke noget jeg tænker er unormalt og jeg synes egentlig heller ikke at det er mærkeligt. Jeg vil bare lige bemærke at mit syns punkt er at det aldrig er helt ''spild af tid'' at se andre mennesker, fungere det ikke kan det jo være en læring i sig selv og så er det måske også nogle gange okay at fjerne sit fokus og slappe lidt af. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og du er altid velkommen til at skrive her ind igen. 

Alt held og lykke frem over!

De bedste hilsner 

Michelle :-)

2019-12-01T09:02:49 1
Iben

Kære du, 

Jeg synes bestemt ikke, at det er spor mærkeligt, at du stadig tænker på din eks. Det lyder til, at I havde et godt forhold på mange områder, og det er meget naturligt, at du savner en person, der har været så stor en del af dit liv.

Jeg synes, at det er positivt, at du kan mindes de gode tider, I havde sammen, og at du tænker på og håber, at det går hende godt. Men jeg kan sagtens forstå, at det er hårdt at tænke tilbage på, hvis en del af dig også savner hende og det, I havde sammen. 

Jeg tror, at det mere er den periode i dit liv, som du savner, end det er hende. Det er selvfølgelig svært for mig at vide, men jeg ved fra egen erfaring, at det kan være svært at adskille savnet om en person fra idéen om denne person - og det man havde sammen.

Mit råd til dig er at minde dig selv om, hvorfor I gik fra hinanden. Der må have været nogle ting, der ikke fungerede - og hvis I fandt sammen igen, ville disse ting med stor sandsynlighed hurtigt dukke op igen. Derfor kan det måske hjælpe dig at tænke på disse ting (f.eks. ting ved hende, som irriterede dig, eller som skabte konflikter mellem jer). Derudover synes jeg bare, at du skal stole på, at det går over med tiden. Der er ingen "rigtig" tid for, hvor længe man skal bruge på at komme sig over et brud med en kæreste. Du skal bare tage dig den tid, det kræver - og du skal bestemt ikke være flov over noget! Det er helt forståeligt.

Jeg synes umiddelbart, at det er fint at skrive til hende og spørge, hvordan det går med hende, men først bør du måske overveje, om du tror, at det vil føre noget godt med sig. Måske er hun også stadig ved at komme sig over bruddet mellem jer, og så kan det jo være svært pludselig at høre fra dig - og det kan være, at hun misforstår dine intentioner og tror, at du vil have hende tilbage. Det er svært at vide, men jeg synes, det er vigtigt at overveje. Du bør også overveje, hvad du vil have ud af det - og om du tror, det vil hjælpe dig at skrive med hende, eller om det bare vil gøre det endnu sværere at komme videre. Det er vigtigt, at du passer på dine egne følelser. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym