Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3636 spørgsmål og givet 6226 svar de sidste 12 år
2019-12-01T10:50:06: 2019-12-03T14:45:35: 1

Brevkassespørgsmål

jeg er 16 år og kæreste med fyr på 29

Indsendt af pige16 år


hej jeg er en pige på 16 år, der er kæreste med en sød fyr på 29 år. Min mor siger at jeg er alt for ung til ham, men vi er forelskede og vil være sammen. Min mor har forbudt mig at være sammen med ham, men nu er vi sammen i smug. Jeg siger at jeg besøger en veninde , men er sammen med ham. Hvad skal vi gøre for at få lov at blive sammen, skal jeg blive gravid med ham?
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2019-12-02T08:17:05 1
Gustav

Hey du!

 

Det lyder som en meget svær situation, som du står i. Det er ikke nemt, når ens forældre ikke vil acceptere den person, som man er forelsket i.

 

Det første, som jeg vil sige er, at der er stor aldersforskel mellem din kæreste og dig. Det er du nok godt selv klar over, men dig og din kæreste er vidt forskellige steder i jeres liv. Som 16årig er du midt i at nyde din ungdom og at finde ud af, hvem du er og hvad du vil med dit liv. Der er nye venskaber, eventyrer og oplevelser, der venter for dig. Du kan ikke komme udenom, at din kæreste er et andet sted. Som 29årig er din kæreste et sted i livet, hvor de fleste begynder at tænke på familie, ægteskab og børn. Jeg siger ikke, at det du og din kæreste ikke er rart og at han ikke er sød, men hvis du skal være helt ærlig; Hvad har I to så tilfælles? Kan du virkelig se jer to realistisk være sammen i det lange løb?

 

Du spørger, om du skal blive gravid? Det vil jeg stærkt fraråde. Du er ung, og personligt synes jeg ikke, at et barn fortjener at komme til verden for, at deres forældre kan være sammen. Det er heller ikke sikkert, at det vil kunne gøre det. Så ville du stå alene som 16årig med et barn.
I forlængelse af graviditet, så bekymrer det mig lidt, at det er dit forslag til en løsning til problemet. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det er noget som du og din kæreste har snakket om og om du er blevet presset til det? Mon ikke, at det er det, som din mors reaktion bunder i? At hun er bekymret for, om du bliver presset til noget, som du ikke har lyst til eller kommer til at fortryde.

 

I bund og grund, så kan jeg ikke bestemme, hvad du skal gøre. Men jeg vil stærkt fraråde, at du bliver gravid. Det er ikke løsningen, men kan en risiko for, at du gør dit liv meget mere besværligt. Jeg synes, at du først og fremmest skal være ærlig for dig selv og reflektere over, om der virkelig er en fremtid for jer to. I er vidt forskellige steder, og spørgsmålet er, om det ikke ender med, at den ene må gå for meget på kompromis.
Hvis du insisterer på, at der er en fremtid, så synes jeg også, at du må være voksen og stå ved det. Lad være med at skjule det, lad være med at overveje ting som at blive gravid. Stå ved dit forhold og tag diskussionen med din mor. Hun vil ikke være den første, som sætter spørgsmålstegn ved jeres aldersforskel, så du kan ligeså godt tage kampen nu. Også selvom den virker lang og uoverskuelig.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Hvordan vælger man?

Jeg er meget forvirret omkring kærligheden. Ved ikke rigtigt hvordan man vælger, altså hvad der v...

Mine forældre kan ikke li’ ham jeg elsker.

Hejsa:)Jeg har været på efterskole hvor jeg mødte en fantastisk dreng. Der er aldrig nogen der ha...

Kan jeg stole på ham?

Kære ungzone, Jeg har været sammen med min skønne kæreste, L, i lidt over 1 år nu. Inden v...

I tvivl om jeg skal slå op med min kæreste

Hej med jer, jeg står i den situation hvor jeg er i tvivl om jeg skal slå op med min kæreste (vi ...

Jeg tror ikke, det er meningen, at jeg skal have en kæreste, før jeg er helt voksen

HejJeg har gjort mig mange tanker, når det kommer til kærligheden, bl.a. fordi jeg aldrig har haft...

Kæreste kys

Hej UngZone. Jeg er en pige på 13 år og min kæreste og jeg har været sammen i 2 1/2 måned. Vi h...

Skal jeg give det tid eller gå

Jeg fortæller jer nu min kærligheds historie, som egentlig mere er en sorgens historie end en kær...

Føler mig ikke god nok til ham

Jeg står i den situation at jeg har været sammen med en helt fantastisk fyr de sidste 7 måneder. ...

Kysset med bedsteven...

Hej, jeg skriver ind grundet et stort dilemma jeg står i pt.Jeg havde en kæreste i knap 5 måneder...

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym