Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2020-03-03T14:13:58: 2020-03-07T17:06:17: 2

Brevkassespørgsmål

Aldersforskel

Indsendt af pige16 år


Hejsa

Det er sådan at jeg er blevet lidt glad for en fyr, og han er også glad for mig.

Jeg er 16 og han er 19( snart 20) og jeg er rigtig bange for hvad folk vil sige hvis vi kom som et kærestepar og hvad mine venner vil sige. Mine tætte veninder ved godt vi er sammen og de synes det helt fint.

Vi skal være sammen her om nogle dage, og der skal jeg selfølgelig også fortælle mine forældre det. Men ved jo ikke om de synes det er et stort spring.

Han er helt vildt sød og i hverdagen mærker vi slet ikke forskellen. Vi har ventet en del med at se hinanden og fortælle det til andre, da vi begge lige vil se det an. Men vi er nogenlunde det samme sted i livet og defor passer det hele bare godt sammen.

Hvad tænker i, er aldersforskellen for stor? 


pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2020-03-04T03:48:08 1
Veenuha

 Hej med dig

Jeg synes overhovedet ikke at 3 eller 4 år er en stor aldersforskel, men endda en meget normal aldersforskel. Det er forskelligt hvor hurtigt folk blive modne og i dit tilfælde lyder det til at i begge er klar til at indgå i et forhold. Jeg forstår godt, at du frygter, hvordan dine omgivelser vil reagere på det, da aldersforskellen i andres øjne kan muligvis se "større ud", når man siger 16 år og 20 år end hvis man fx sagde 24 og 28, men mere ligger der ikke i det.  Du siger dog selv, at dine tætte veninder synes det er helt fint. Der kan du muligvis se, at du ikke har så meget at frygte. Det vigtigste er, at du har fundet en som du elsker og som du vil tilbringe din tid sammen med. Som du siger er i nogenlunde det samme sted i livet, så jeg synes det er synd, at aldersforskellen skal stoppe det. Dine forældre vil højst sandsynligt forstå det, og hvis ikke kan du altid forklare dem hvorfor i passer godt sammen. Ellers vil de i længden også selv kunne se det. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man kategoriserer som værende en stor aldersforskel, men jeg vil overhovedet ikke mene, at 4 år er en stor aldersforskel.  

Håber denne besvarelse kunne hjælpe dig :)


Hilsen Veenuha 

2020-03-06T11:57:09 1
Rebecca

 Hej

Dejligt at høre at du har mødt en sød fyr. Hvis i ikke i hverdagen kan mærke at der er en forskel mellem jer - så synes jeg du skal gøre hvad du selv har lyst og føler for og ikke tænke på hvad andre mennesker har af meninger. Det kan man nemlig godt slog sig ud af en gang imellem. Det er din beslutning. 

Jeg synes personligt ikke selv at alder er noget som afgøre om man har det godt eller ej med en person og som i din situation hvis der er 3-4 års forskel. Det handler jo om langt mere end det. Fx det at han er vild sød over for dig. Angående dine forældre så synes jeg at du skal fortælle dem nøjagtigt hvordan du selv har det og hvordan han får dig til at føle så de måske bedre kan forstå at der er en grund til, at du har valgt at tage det videre på trods af aldersforskellen. En lille påmindelse til at have i tankerne - Alder er bare et tal. 
Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål, ellers er du velkommen til at skrive igen :)

Vh Rebecca 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym