Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2020-05-26T18:15:59: 2020-05-30T18:39:05: 1

Brevkassespørgsmål

Drenge!

Indsendt af pige13 år


Hej 

Jeg skriver fordi en af mine venner har problemer med en dreng og jeg ved ikke hvordan jeg skal hjælpe hende når jeg ikke selv har haft nogen jeg kan lide endnu her du/i nogle gode råd til hvad jeg kan gøre 

Hilsen veninden j 


pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2020-05-27T06:32:42 1
Gustav

Hey du!

 

Fedt, at du gerne vil være der for din veninde :-)

Det er lidt svært, når jeg ikke ved, hvad problemet helt konkret går ud på, men sådan generelt så kan man stadig godt være der for ens veninde, selvom man ikke selv har nogle erfaringer med det konkrete område.

 

Du kan lytte og spørge ind til det din veninde fortæller. Hvis der er noget, som du ikke forstår, så bed hende om at uddybe det. Fortæl hvordan du forstår det, som hun fortæller, og spørg så om du har forstået det rigtigt. Hvis du opdager, at noget som din veninde siger modsiger hinanden, så påpeg det og spørg ind til, hvad hun tænker om det.
Mange gange kan bare det at snakke med en, som lytter, spørger ind og kommer med helt frisk øjne på ens problem gøre, at løsninger dukker op af sig selv, som man ikke selv havde overvejet.

 

Derudover så er du et menneske og selvom du ikke har oplevet det at være vild med en selv, så kan du stadig godt komme med ideer til løsninger. Dem er du fuldkommen berettiget til at foreslå og så må din veninde jo afgøre, om det er noget, som skal afprøves eller ej.

Til sidst, så er det også fuldkommen fair at sige til din veninde, at du ikke har prøvet det her selv, så du er måske lidt i tvivl om, hvordan du bedst kan være en god veninde og hun gerne må sige, hvad hun har brug for.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym