Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3518 spørgsmål og givet 6062 svar de sidste 12 år
2020-09-16T09:36:49: 1

Brevkassespørgsmål

Hvad gør jeg?

Indsendt af dreng21 år


Hej brevkassen


Jeg står i den situation, at min kæreste og jeg mødte hinanden på en højskole for 8 måneder siden, hvor vi faldte pladask for hinanden. Hun stammer fra Aalborg og jeg bor pt. ved min søster i Aalborg. Forskellen på min kæreste og jeg er, at jeg er meget introvert, og hun er ekstrovert. Grundet studiestart går hun rigtig meget i byen, og jeg vil gerne holde de sociale arrangementer nede på 1 gang på ugebasis. Jeg har i tidligere forhold oplevet, at mine ekskærester har været mig utro (faktisk op til 12 gange), og det giver mig en stor uro i kroppen i forbindelse med, at hun går i byen. Når vi er sammen, begynder vi at diskutere, da jeg ikke føler hun sætter sig ind i min situation, og giver mig mere anerkendelse m.m. ifm. byture. Hun har mange drengevenner, og det giver mig en øget problemstilling. Dog er hun ikke "byens billige tøs".

Jeg har flere gange overvejet, at slå op, da vi er for forskellige! Dog føles mit hoved som en rustjebane, der konstant skelner mellem, at hun godt må gå i byen 3-4 ugentligt - samt det vil jeg ikke finde mig i, hvis vi skal være sammen. 

Håber I kan hjælpe migdreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2020-09-17T09:26:17 1
Gustav

Hey du!

 

Det lyder som en ret svær og forvirrende situation, som du står i.

 

Som jeg forstår dit brev, så kommer din kæreste til at trigge din usikkerhed, fordi hun tager i byen og har drengevenner.

 

Jeg synes først og fremmest, så skal du adskille tingene. Det her lyder som noget, der handler om din usikkerhed, der kommer af din fortid. Du kan og skal ikke bestemme over, hvem din kæreste er venner med eller hvor tit hun går i byen. Jeg synes i stedet, at du bør prøve at rette blikket indad, for det lyder som om, at du måske har nogle ting, som du ikke har fået bearbejdet.

 

Det betyder ikke, at du ikke skal vær ærlig overfor din kæreste med, hvordan du har det. Men hold den på din banehalvdel: "Jeg ved godt, at du ikke gør noget forkert, men på grund af min fortid, så trigger det simpelthen en usikkerhed/uro i mig. Det er noget, som jeg arbejder på at kommer." Din kæreste skal selvfølgelig være lyttende og give rum for dine følelser. Her skriver du, at du ikke føler, at hun ikke sætter sig ind i din situation og ikke er mere anerkendende. Nogle gange er kærlighed lidt som at tale et sprog, og hvis man ikke taler samme sprog, så opstår misforståelserne. Det kan være, at den måde din kæreste viser anerkendelse ikke er den måde, som du ønsker og har brug for. Har du prøvet i stedet at fortælle hende præcist, hvad du godt kunne tænke dig? Som fx "Jeg kunne godt tænke mig, at vi brugte mere tid sammen" eller "Jeg har brug for, at du lytter til mig, når jeg fortæller om, hvordan jeg føler".

 

Ligesom din kæreste selvfølgelig skal være lyttende og rumme dine følelser, så synes jeg måske også, at du skal få bearbejdet den usikkerhed. Det kan godt være svært alene, men jeg ved, at der er en række tilbud i Aalborg, som kunne være relevante for dig. Der er fx Aalborg Studenterterapi: https://aalborgstudenterterapi.dk/ og Headspace: https://www.headspace.dk/aalborg. Her kan du møde en, som du kan tale med og hjælpe dig til at få bearbejdet denne usikkerhed, som du går rundt med.

 

Så for at opsummere, så kan jeg ikke sige, om du skal slå op eller ej. Men for mig lyder det her som om, at din fortid blander sig for meget i dit forhold og påvirker dit syn på tingene. Så derfor synes jeg, at du skal tage et skridt tilbage og se indad. Samtidig, så prøv at ændre din kommunikation til din kæreste, så du holder bolden på din banehalvdel og er mere præcis med, hvad du godt kunne tænke dig.

Men uanset hvad, så synes jeg, at du skal prøve at se på, hvordan du kan få bearbejdet denne usikkerhed.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

   

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Svære tider i et forhold

Hejsa jeg står i den situation at min kæreste har vært mig utro med en anden, det hele startede m...

Crush

Hej jeg er en pige på 15 og jeg har et problem, der går den her dreng i min klasse som altid stirr...

Langdistanceforhold i en ung alder

Hej UngzoneI sommerferien mødte jeg den dejligste fyr, og jeg er helt vildt forelsket i ham.Jeg er ...

Skal vi stadig være sammen?

Hej,Jeg har været sammen med min kæreste i 7 år. Vi har været fra hinanden i et halvt års tid, ...

Hvad gør jeg nu?

Hej guys..Min kæreste og jeg, har været sammen i snart ét år. I starten, var alting perfekt. Han...

Hvordan retter jeg op på alt det rod jeg har lavet?

HejJeg kunne godt bruge lidt hjælp, til hvordan det er skal ende. Jeg for 11 måneder siden m...

Hvem skal jeg vælge? Min tidligere kæreste eller min udenlandske veninde?

For omtrent fire måneder siden valgte jeg at slå op med min kæreste (L) gennem et par år. Siden ...

Min kæreste forstår ikke mine psykiske problemer

Kære JerMin kæreste og jeg har været sammen i omkring 5 år. Jeg har altid været bange for at si...

Skal jeg gå fra ham?

Hej jeg står i en lidt fortvivlet situation.For 2 år siden fandt min kæreste og jeg sammen. Det f...

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym