Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3648 spørgsmål og givet 6242 svar de sidste 12 år
2020-09-16T09:36:49: 1

Brevkassespørgsmål

Hvad gør jeg?

Indsendt af dreng21 år


Hej brevkassen


Jeg står i den situation, at min kæreste og jeg mødte hinanden på en højskole for 8 måneder siden, hvor vi faldte pladask for hinanden. Hun stammer fra Aalborg og jeg bor pt. ved min søster i Aalborg. Forskellen på min kæreste og jeg er, at jeg er meget introvert, og hun er ekstrovert. Grundet studiestart går hun rigtig meget i byen, og jeg vil gerne holde de sociale arrangementer nede på 1 gang på ugebasis. Jeg har i tidligere forhold oplevet, at mine ekskærester har været mig utro (faktisk op til 12 gange), og det giver mig en stor uro i kroppen i forbindelse med, at hun går i byen. Når vi er sammen, begynder vi at diskutere, da jeg ikke føler hun sætter sig ind i min situation, og giver mig mere anerkendelse m.m. ifm. byture. Hun har mange drengevenner, og det giver mig en øget problemstilling. Dog er hun ikke "byens billige tøs".

Jeg har flere gange overvejet, at slå op, da vi er for forskellige! Dog føles mit hoved som en rustjebane, der konstant skelner mellem, at hun godt må gå i byen 3-4 ugentligt - samt det vil jeg ikke finde mig i, hvis vi skal være sammen. 

Håber I kan hjælpe migdreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2020-09-17T09:26:17 1
Gustav

Hey du!

 

Det lyder som en ret svær og forvirrende situation, som du står i.

 

Som jeg forstår dit brev, så kommer din kæreste til at trigge din usikkerhed, fordi hun tager i byen og har drengevenner.

 

Jeg synes først og fremmest, så skal du adskille tingene. Det her lyder som noget, der handler om din usikkerhed, der kommer af din fortid. Du kan og skal ikke bestemme over, hvem din kæreste er venner med eller hvor tit hun går i byen. Jeg synes i stedet, at du bør prøve at rette blikket indad, for det lyder som om, at du måske har nogle ting, som du ikke har fået bearbejdet.

 

Det betyder ikke, at du ikke skal vær ærlig overfor din kæreste med, hvordan du har det. Men hold den på din banehalvdel: "Jeg ved godt, at du ikke gør noget forkert, men på grund af min fortid, så trigger det simpelthen en usikkerhed/uro i mig. Det er noget, som jeg arbejder på at kommer." Din kæreste skal selvfølgelig være lyttende og give rum for dine følelser. Her skriver du, at du ikke føler, at hun ikke sætter sig ind i din situation og ikke er mere anerkendende. Nogle gange er kærlighed lidt som at tale et sprog, og hvis man ikke taler samme sprog, så opstår misforståelserne. Det kan være, at den måde din kæreste viser anerkendelse ikke er den måde, som du ønsker og har brug for. Har du prøvet i stedet at fortælle hende præcist, hvad du godt kunne tænke dig? Som fx "Jeg kunne godt tænke mig, at vi brugte mere tid sammen" eller "Jeg har brug for, at du lytter til mig, når jeg fortæller om, hvordan jeg føler".

 

Ligesom din kæreste selvfølgelig skal være lyttende og rumme dine følelser, så synes jeg måske også, at du skal få bearbejdet den usikkerhed. Det kan godt være svært alene, men jeg ved, at der er en række tilbud i Aalborg, som kunne være relevante for dig. Der er fx Aalborg Studenterterapi: https://aalborgstudenterterapi.dk/ og Headspace: https://www.headspace.dk/aalborg. Her kan du møde en, som du kan tale med og hjælpe dig til at få bearbejdet denne usikkerhed, som du går rundt med.

 

Så for at opsummere, så kan jeg ikke sige, om du skal slå op eller ej. Men for mig lyder det her som om, at din fortid blander sig for meget i dit forhold og påvirker dit syn på tingene. Så derfor synes jeg, at du skal tage et skridt tilbage og se indad. Samtidig, så prøv at ændre din kommunikation til din kæreste, så du holder bolden på din banehalvdel og er mere præcis med, hvad du godt kunne tænke dig.

Men uanset hvad, så synes jeg, at du skal prøve at se på, hvordan du kan få bearbejdet denne usikkerhed.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

   

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Min kæreste vil HELE tiden kysse !

Min kæreste er fantastisk.  Men han vil hele tiden kysse. Og det er jeg ret træt af.Jeg håbe...

Hvordan vælger man?

Jeg er meget forvirret omkring kærligheden. Ved ikke rigtigt hvordan man vælger, altså hvad der v...

Mine forældre kan ikke li’ ham jeg elsker.

Hejsa:)Jeg har været på efterskole hvor jeg mødte en fantastisk dreng. Der er aldrig nogen der ha...

Kan jeg stole på ham?

Kære ungzone, Jeg har været sammen med min skønne kæreste, L, i lidt over 1 år nu. Inden v...

I tvivl om jeg skal slå op med min kæreste

Hej med jer, jeg står i den situation hvor jeg er i tvivl om jeg skal slå op med min kæreste (vi ...

Jeg tror ikke, det er meningen, at jeg skal have en kæreste, før jeg er helt voksen

HejJeg har gjort mig mange tanker, når det kommer til kærligheden, bl.a. fordi jeg aldrig har haft...

Kæreste kys

Hej UngZone. Jeg er en pige på 13 år og min kæreste og jeg har været sammen i 2 1/2 måned. Vi h...

Skal jeg give det tid eller gå

Jeg fortæller jer nu min kærligheds historie, som egentlig mere er en sorgens historie end en kær...

Føler mig ikke god nok til ham

Jeg står i den situation at jeg har været sammen med en helt fantastisk fyr de sidste 7 måneder. ...

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym