Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2021-01-02T21:58:47: 2

Brevkassespørgsmål

Mine forældre kan ikke li’ ham jeg elsker.

Indsendt af pige17 år


Hejsa:)

Jeg har været på efterskole hvor jeg mødte en fantastisk dreng. Der er aldrig nogen der har fået mig til at have det så godt. Som han gør. Vores forhold har været virkelig kompliceret og specielt. I året 2020 er vi blevet kærester 3 gange. Han har stoppet det alle gange, og startet vores forhold alle 3 gange. 

Lige i øjeblikket er vi ikke kærester men vi begge ville egentlig gerne finde sammen igen. Og vi har skrevet meget om det.

Der er dog det problem at mine forældre ikke kan li ham. Som i overhovedet ikke.

Han har gjort mig ked af det flere gange. Men nok mest fordi jeg overtænker meget. Vi er gode til at snakke om tingene så det er hurtigt løst, og så bliver jeg selvfølgelig lykkelig igen. 

Han har været ude i stofmisbrug og nogle kriminelle ting også. Og derfor har mine forældre også noget imod ham. Jeg har en følelse af at det også gør at jeg kan li’ ham, fordi der er lidt spænding i ham, og lidt badboy over det. Som jeg godt kan li.

Men ja, nu er problemet så at mine forældre ikke ved at jeg har kontakt til ham, for jeg vil ikke have de bliver sure på mig. Men jeg kan så fu*king godt li ham. Og mig og ham har snakket om, om vi kunne blive kærester igen. Og det eneste der stopper os er mine forældre.

Jeg ville gerne snakke med mine forældre om det med jeg ved allerede hvad de vil sige. Og at de vil sige at jeg skal slukke alt kontakt med ham. Men det kan jeg ikke, for jeg elsker ham.

Skal jeg bare indse at mig og ham ikke bliver til noget mere? Eller skal jeg have et forhold i hemmelighed for mine forældre?

Jeg syntes det er enormt svært, netop fordi jeg bare ikke kan slippe ham.

Håber virkelig i kan hjælpe mig da det fylder enormt meget i mit liv.

Tusind tak for forhånd:)

Kh. Forvirret pige på 17


pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-01-04T06:16:38 1
Markus

 Hej.

Jeg håber det er ok hvis jeg starter med at ignorere dit spørgsmål lidt. For jeg er nemlig ikke sikker på at de eneste to muligheder er 1) at have et hemmeligt forhold eller 2) At slå op med ham (for alvor). 

Jeg har ikke tænkt mig at lyde som dine forældre, og sige at jeg synes du ikke bør se ham, fordi han er blandet ind i kriminalitet og stofmisbrug. For mig er den centrale del af det du skriver mere at han har slået op med dig tre gange. Jeg synes nemlig ikke at man kan behandle andre mennesker på den måde. 

Det er tydeligt ud fra hvad du skriver at du har meget stærke følelser for denne her fyr, hvilket selvfølgelig er fantastisk dejligt. Og når man har meget stærke følelser for nogen, stiller man ofte ikke særlig mange krav. Så længe man kan få lov at være sammen med vedkommende, har man alt hvad hjertet begærer. Og fordi du elsker ham, så højt som du gør, kan det være at det slet ikke har faldet dig ind at stille krav til ham. 

Du fortjener at blive behandlet ordentligt. Det gør alle mennesker. Og hvis jeg skulle gætte, ville jeg sige, at det dine forældre i virkeligheden er bange for er om han behandler dig ordentligt. Og selvom du måske mere er bekymret for hvordan du kan få det her forhold til at fungere, når dine forældre ikke bryder sig om ham, så kommer forholdet i hvert fald ikke til at fungere særlig godt, hvis du glemmer at passe på dig selv.

For det at passe på sig selv, behøver ikke at betyde at man bare ikke ses med den slags fyre. Man kunne tage en snak med ham og sige: "Vi har slået op og fundet sammen igen tre gange. Måske skulle vi finde ud af om det her virkelig er noget vi vil". Hvis svaret er ja, så har man en aftale med hinanden om at man som udgangspunkt bliver sammen. Forholdet er nødt til at have en grundlæggende stabilitet, hvis det skal give mening og hvis det skal være fair for begge parter. For jeg synes på en eller anden måde, der er en lidt skæv magtbalance i at det både er ham der beslutter hvornår i slår op og hvornår i er et par igen.

Jeg forstår godt at badboys kan være tiltrækkende på deres egen måde. Men jeg tror til gengæld ikke på at det er grunden til at du elsker ham. Og selvom badboys er spændende, ved jeg ikke om de egner sig specielt godt til forhold. Når man er i forhold, har man et ansvar over for et andet menneske. Man gør sig sårbare over for hinanden. Man kan stole på hinanden. Man kan ikke smide sin kæreste væk og samle hende op igen som man lyster. Jeg synes du burde tage en alvorlig snak med ham om hvad det er for et slags forhold i gerne vil have. 

Og så det kan være at problemet med dine forældre også løser sig. Hvis du kan vise over for dem at din kæreste er en fyr der behandler dig ordentligt og værdsætter at du er noget positivt i hans liv, at du er noget der giver hans liv struktur og mening, så kan det være de er mere villige til at se ham som en dreng der ikke er defineret af sin fortid med stoffer og kriminalitet. Og hvis det sker, er alle glade. Så behøver der ikke være nogen hemmeligheder. Ikke nogen vindere eller tabere. 

Håber det kunne bruges til noget. Hvis ikke, så skriver du bare igen!

mvh Markus Jacobsen

2021-01-04T05:50:18 1
Ida

Hej med dig,

Sejt af dig at skrive ind til os. 

Det er dejligt for dig at du har mødt en “fantastisk dreng”, som du selv skriver. 


Jeg kan sagtens forstå at du er frustreret over at dine forældre ikke bryder sig om den fyr, som du er vild med. Men jeg tænker at dine forældre siger som de gør, fordi de gerne vil beskytte dig. Forældres fornemmeste opgave, er at beskytte deres børn og når du siger han har været ude i misbrug, er kriminel, at jeres forhold har været on and off og at han har gjort dig ked af det flere gange, kan jeg sagtens se hvorfor dine forældre har det som de har. De har ikke den holdning til ham som de har, fordi de vil være tarvelige overfor dig eller ikke ønsker dig godt - tværtimod. Jeg forestiller mig at de siger det, fordi de vil dig det bedste. Dermed ikke sagt, at du skal give slip på ham eller at I ikke kan være sammen, for det er jo i sidste ende dit valg om du vil ses med ham eller ej. Dog har dine forældre har ret til at sige, at han ikke er velkommen i huset, fordi du er under 18 og har egentlig ret til at bestemme over dig. Men hvis du elsker ham, så synes jeg du skal tage en snak med dine forældre om det hele: hvad du føler, hvad du tænker, hvad du gerne vil og dine ønsker til hvordan du gerne vil have at de skal se tingene og så kan det være at de forstår og måske vil give ham en chance. 


Det er vigtigt for mig at sige, at hans misbrug og kriminalitet kan ende med at blive meget omstændigt og hårdt for dig, hvis det skulle gå hen og blive et problem igen og der skal du huske at det ikke er dit ansvar. Det er ikke sjovt at stå med - og slet ikke som ung. 


Jeg tænker at du skal overveje om du kan håndtere og overskue at gå ind i en fyr, som har været kriminel og misbruger, for det kan være hårde sager at begive sig ud i. Du skriver også at “han har gjort mig ked af det flere gange” og derfor synes jeg måske du skal overveje om det er noget du har lyst til. 


Du spørg om du skal indse at det ikke bliver noget med ham eller om det skal være hemmeligt for dine forældre? Jeg kan ikke svare dig på om du skal droppe det eller ej. Jeg synes du skal tage en snak med dine forældre om det hele og komme frem til en god løsning med dem, også selvom du siger at du allerede kender svaret. Jeg tænker det vil være en god ide at sætte sig ned og snakke helt åbent og ærligt fra hjertet og her skal du også huske at lytte på hvad de har at sige, så I alle lytter til hinanden og sammen måske kan finde en løsning. 

Men én ting jeg helt sikkert ikke synes du skal gøre, er at holde det hemmeligt for dine forældre. Det får intet af jer noget ud af. Det skaber splid mellem dig og dine forældre og jeg kunne forestille mig, at det blev besværligt og ubehageligt ikke at fortælle sandheden. 


Jeg håber virkelig at du får styr på det hele og finder ud af om du vil ham eller ej, og hvis du vil, at du så får snakket med dine forældre. 

Hvis du får brug for at skrive herind igen, er du meget velkommen. 


Kærlig Hilsen Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym